Last news in Fakti

15 Юни, 2020 14:28 2 925 5

Разбиха домашна лаборатория за производство на пико в Плевен

  • полиция-
  • пико-
  • плевен

Намерена е и парична сума от банкноти с номинал 100, 50, 20, 10 и 5 лева

Домашна лаборатория за производство на дрога разкриха полицаи от плевенското Второ РУ, задържан е и 20-годишен съпричастен към случая. Това съобщиха от ОДМВР-Плевен. 

Различни видове наркотични вещества открили криминалисти при претърсване, извършено на 12 юни на обитавано от младежа избено помещение в областния град.

В хода на полицейските действия, стартирали около 3.30 часа, са иззети: 72 опаковки "Клариназе"(лекарство за алергия); четири пликчета с разпределени в тях дози, две от които съдържащи бяло кристалообразно вещество, едно - с 21 г кафяво кристалообразно вещество - пико, по данни на задържания, и едно - със суха, зелена тревиста маса.

В помещението били открити съдове с различна вместимост, съдържащи течности и субстанции, както и мерителен цилиндър, еднолитрова бутилка с етикет "Ацетон", натрошени бели таблетки, три ел. везни, ел. котлон.

Намерена е и парична сума от банкноти с номинал 100, 50, 20, 10 и 5 лева. Назначени са експертизи.

След 24-часово задържане, с постановление на прокурор на младежа е взета мярка за неотклонение е удължена до 72 часа, привлечен е в качеството на обвиняем. Образувано е досъдебно производство по чл. 354 от Наказателния кодекс.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 габровец от варна

    5 0 Отговор
    Абе разбили са лаборатория на боклуци за л...на.Е това е по добре.
  • 2 Лелее

    7 0 Отговор
    Ами така е със самостоятелните играчи ...
    В Плевен “ може “ - но Не за всички !
  • 3 Хахахаха

    8 0 Отговор
    Направо сте хванали Брендо
  • 4 Едни готват манджи, други...

    2 0 Отговор
    Сега ще направат две за метамфетамин. Стига да плащат на % в районното няма проблем.
  • 5 Златомир Иванов

    1 0 Отговор
    Лапетии с изпържени мозици..Друсат, мажат, зарибяват си гаджетата помежду си, ама идва един момент не спали по 1 седмица , надрусани до козирката , започват да се хвалят онзи готви, материала е супер , звънни му...и така от тях 5мата знаят 30 вече , точно трябва 10 дни и са го хванали, а и помежду другото, като си набият филма след 3тия ден и се скарат заради пикото или някои дължи 50лв на другия, понеже са на по 20 год лапешори, до вчера с 5лв в джоба за даскало , та се изпеят едно хубаво и ето резултата. Сега ще видите , ще помисли ли за пико, готвача