10 Февруари, 2021 14:04 3 555 13

"Строител" измами десетки с ремонти и им отмъкна парите

  • измама-
  • строител-
  • ремонти

Обещавал строеж на огради и смяна на пощенски кутии, но след като получавал капаро, изчезвал с парите, без да свърши работата

"Строител" измами десетки с ремонти и им отмъкна парите - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Серия измами за хиляди левове за неизвършени ремонти. По думите на жертвите, "майстор" обещавал строеж на огради и смяна на пощенски кутии, но след като получавал капаро, изчезвал с парите, без да свърши работата.

"Николай Минков беше клиент на фирмата ни. Веднъж ни показа негови проекти за парапети и реших той да направи ремонт у нас. Платих му 10 000 лв. и после изчезна. Опита се да ме изкара виновен, че не може да работи, защото публикувах постове в мрежите, за да не излъже и други хора", разкри потърпевшият Свилен Иванов.

"Измами ме с 1980 лв. Трябваше да сложи нова входна врата и пощенски кутии", разказа Милена Божилова, касиерка на вход.

На друг потърпевш, Минков предложил да стане "съдружник", за да си оправи задължения към страната и му отмъкнал 40 000 лв.,

Измамени има в цялата страна. По информация на Нова телевизия само в 6 РУ в София са подадени 3 жалби срещу Минков.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баш Батка

    40 2 Отговор
    Има капацитет за следващ премиер...
  • 2 Варненец

    30 2 Отговор
    За това не се дават пари предварително. Всички майстори тарикати, с лесна работа 2 часа и 6 часа почивки, кафета и цигари искат да изкарат 200 лева на ден, ценят си труда, а като трябва да платят за пломба или преглед при специалист който ползва апаратура от 100000 лева, 50 лева им се виждат много.

    Коментиран от #10, #13

  • 3 адаша

    8 5 Отговор
    Тоя, Минков, бледолик ли е?

    Коментиран от #5

  • 4 Даа

    12 0 Отговор
    И мерзавец
  • 5 РАДИО ЕЛТО

    10 2 Отговор

    До коментар #3 от "адаша":

    ром е
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 салито

    9 1 Отговор
    Събира човекът за предизборната кампания на **** .
  • 10 Аха

    11 2 Отговор

    До коментар #2 от "Варненец":

    Да обаче без капаро не се хващат да бачкат......в БГ е така, "майстор" да не ти влезе в къщата! Лошото е, че държавата реално нехае за тези и други подобни проблеми, а повечето хора са с робски манталитет и не смеят да предприемат нещо по-радикално срещу подобни боклуци. Ограничават се общо взето с жалби и евентуално съдебни дела, до които обаче рядко може да се стигне до присъда и реално възмездие щото е много трудно да се докажат нещата. Най-добрият метод за разрешаване на такива проблеми е тупаника, като отнесе веднъж една гора бой от анонимен потърпевш и вече няма да ги прави тия мурафети, бъдете сигурни!
  • 11 Приятно ми е

    8 0 Отговор
    Сопола..., пардон - Сокола"... "Човека взе парите и каза: ще видим", "Сложиха ги (парите) в кутия за обувки"... Във филма"Топло", измамниците изхарчиха парите за екскурзия в Гърция. И този да го търсят там.
  • 12 Бат Бойко строителя на България

    13 2 Отговор
    Аз излъгах 7 000 000 балъци и им прибрах парите.ха ха ха
  • 13 Chochakis

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Варненец":

    Ами, аз съм строител, ако искаш, мога да те взема при мен общак. Първо, да видим как се изкарват 200лв.на ден. Второ два часа работа и шест часа почивка, да видим дали е така/щото аз не пуша/. Българина не прави разлика между съвестния /можещ/майстор, и някой не кадърен строителен работник.