Last news in Fakti

11 Февруари, 2021 08:07 2 845 5

Подробности за наглия въоръжен обир в старческия дом

  • грабеж-
  • старчески дом

Сигналът за случая е получен преди ден, в два часа след полунощ

Подробности за наглия въоръжен обир в старческия дом - 1
Снимка: БГНЕС

Излязоха наяве брутални подробности от грабежа в старчески дом в село Горски горен Тръмбеш. Трима маскирани задигнаха 1300 лева от каса. В социалната институция се грижат за възрастни хора с увреждания.

Служители от медицинския персонал на дома са видели обирджиите, но са били заплашени да мълчат. Сигналът за случая е получен преди ден, в два часа след полунощ.

В сградата на дом за възрастни хора с увреждания, са проникнали три маскирани лица, неутрализирали са алармената система, но са били забелязани от медицинския персонал, предава Нова телевизия.

“Персоналът, който е бил на смяна, е бил заплашен да запази тишина и да ги оставят да свършат това, за което са дошли, а именно - те са разбили касата и са откраднали около 1300 лв.”, разказва Милена Николова - началник-отдел „Хуманитарни дейности”.

„Това е необичайно да се случи за нашето населено място. Ние сме тих и спокоен остров”, заяви кмет на с. Горски горен Тръмбеш Николай Йорданов. Селото е с около 60 жители. Толкова са и възрастните хора в дома.

Преди да направят удара, обирджиите са спрели камерата за видеонаблюдение пред входа на социалната институция. „Това е направено не в работно време, а късно нощем и тази камера не може да запише движението ви и в изправен вид”, допълни кметът.

Полицията работи по всички версии, включително и изнасяне на информация от служител на дома.

Не е ясно, дали открадната сума е била от събраните такси и дали е застрахована. Директорът на специализираната институция и заплашените медицински лица отказват коментар.

„Персоналът е добре. Към момента сме изискали писмени обяснения от директора на дома, които още не са постъпили …и все пак, самата ситуация не е била толкова безопасна за целия персонал и потребители”, посочва г-жа Николова. Задържани за дръзкия грабеж все още няма.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Системата ни убива

    12 1 Отговор
    Господ ще ги накаже!
  • 2 Гнусното сдс

    12 1 Отговор
    От тях започна вакханалията,проклети да са!
  • 3 Гадни седесари

    10 1 Отговор
    Превърнаха красивата ни Родина в Кочина,прасета мръсни,ще Плащате обаче!
  • 4 един от многото

    13 0 Отговор
    Каквото и да кажеш за такива същества , ще е малко! Дано ги хванат , но с тази прокуратура , с тези закони и съдилища се съмнявам да им направят нещо. Най много да ги изкарат невинни граждани , влезли да се стоплят и се изкушили от парите в касата. И , ако си платят както и където трябва да обвинят персонала в небрежност а те да се отърват с условни присъди.
  • 5 Дедо вижда

    1 0 Отговор
    Да ги даде някой от бандитите за погребение дано