Last news in Fakti

16 Февруари, 2021 21:08 3 003 8

Друг шофьор на рейс е блъснал жената в Пловдив

  • кричим-
  • шофьор

Шофьорът изпълнявал редовен курс за този град и возел петима пътници

Друг шофьор на рейс е блъснал жената в Пловдив - 1
Снимка: БГНЕС

Друг шофьор на рейс е блъснал жената в Пловдив. Арестуван е невинен. Това съобщи news.bg.

Шофьорът изпълнявал редовен курс за този град и возел петима пътници. Другият пък карал работници за Кричим. Именно той е ударил 65-годишната пешеходка на кръстовището на ул. "Царевец" и "Пещерско шосе", не спрял и напуснал местопроизшествието. Буквално минути по-късно минал рейсът на Живко Ковачев. Той и пътниците забелязали паднала жена на платното и скупчени хора около нея, както и автомобил на СОТ.

Ковачев сметнал, че очакват линейка, и продължил по маршрута си. На автогарата в Кричим него пък го чакала полиция, тъй като свидетели на произшествието казали, че пловдивчанката е блъсната от рейс с табелка Кричим. И двата автобуса обаче са имали такъв надпис. По тази причина и станало объркването. Ковачев е тестван с драг чек за наркотици в полицията в Пловдив, който е реагирал положително за амфетамин. Взета му била кръвна проба за дрога, но още не е готова. Назначена е и химическа експертиза. Пострадалата жена е в болница със счупен крак и ръка.

Адвокатът на Ковачев - Красимир Стоянов, обясни, че вчера двама от пътниците в автобуса са дали показания в сектор "Престъпления по пътищата". Техните обяснения напълно оневиняват Живко. "Оттук нататък очакваме постановление от прокуратурата за частично прекратяване на образуваното досъдебно производство срещу Ковачев. Обвинение за шофиране под въздействие на наркотици не му е повдигнато", добави адвокат Стоянов.

Самият той присъствал в събота сутринта на привличането на Живко към наказателна отговорност, но от прокуратурата не намерили за нужно да го уведомят, че освобождават клиента му същия ден след неочаквания развой на събитията. Категоричен е, че шофьорът ще съди прокуратурата по Закона за отговорността на държавата за причинения стрес.

Припомняме, че на 12 февруари бе съобщено, че дрогиран шофьор на автобус е блъснал пешеходка в Пловдив и избягал.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кълвачева

    20 1 Отговор
    Тия малоумници задминаха комунистите по простотия.
  • 2 мечо

    0 9 Отговор
    пико само пико презнавам аз пикото не се хфашта лесно но си е пара не всеки има

    Коментиран от #3, #4, #7

  • 3 Марулка

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "мечо":

    Само тайландски чай!!😇
  • 4 гост

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "мечо":

    Вулгарно мляко за теб Мечо дрегера не го хваща!
  • 5 Факт

    9 0 Отговор
    Наскоро разбиха грешно жилище на невинни хора и им изкараха акъла. Сега арестували грешния шофьор. Родната милиция вече освен да пази властта и олигархията май за нищо друго не става.
  • 6 един от многото

    6 0 Отговор
    Това , че не е блъснал жената , оправдава ли го , че е карал под въздействието на опиати?
  • 7 какво е пико, бе

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "мечо":

    мецане, да не е парцуца разредена с медицински спирт че да стане повече 🤪🤮🤥
  • 8 А бе, Марче

    3 0 Отговор
    И к'ва стана тя? Блъснал - не блъснал, с наркотици - без наркотици. Важното е, панаир да става. И повече ''очички'' на статийките :-)