Last news in Fakti

20 Февруари, 2021 18:41 2 995 7

Разкриха нарколаборатория в монтанско село

  • лаборатория-
  • монтана-
  • село-
  • наркотици-
  • полиция-
  • киселево

Задържан е 42-годишен мъж

Разкриха нарколаборатория в монтанско село - 1
Снимка: Апелативна прокуратура София

Нарколаборатория в къща в монтанското село Киселево разкриха органите на реда. Задържан е 42-годишен мъж, наемател на имота. Преди месец подобна инсталация бе открита и край Бойчиновци, предаде БНР.

След сигнал полицаите извършили проверка в къща в Киселево, община Брусарци. В три помещения от къща е била открита модерно оборудвана нарколаборатория. Разследващите са установили остъклена оранжерия, монтирани устройства за отопление, поддържане на влажност и температура, осветителни лампи. Саксиите със засадените растения са били с гранули, предназначени за дренаж. Иззетата зелена тревна маса е с тегло около 52 кг. Намерени са били и над 2 кг суха тревна маса. Уточнява се видът на наркотика.

За срок до 24 часа е задържан 42-годишният Д. К., наемател на имот. В иззетия от него телефон е открита кореспонденция, съдържаща данни за пласиране на дрога, в това число снимков материал на мостри. Намерена е тетрадка със записи за отглеждане на коноп – дати на засяване, наторяване. Предстои Окръжна прокуратура – Монтана да привлече ДК в качеството на обвиняем. Понастоящем се проверява информацията относно изтърпяното от него наказание „лишаване от свобода“ в Португалия за същата престъпна дейност. Образувано е досъдебно производство и за незаконно присъединяване към електропреносна мрежа – престъпление по чл. 234в от НК, което е под надзора на Териториално отделение – Лом при Районна прокуратура – Монтана.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Месершмит 109

    13 1 Отговор
    То да е само там.... като не дават рушвет на правилните хора ще ги разкриват.
  • 2 Тълковен речник

    15 2 Отговор
    Лаборатория - специално обзаведено помещение за технически и научноизследователски опити, за провеждане на медицински анализи, за производство на препарати в малки количества и др.
    РАЗБРА ЛИ МАРООО :D
  • 3 Уточнява се видът на наркотика.

    10 4 Отговор
    Джоджен, или Мурсалски е дилемата :-)
    Оставете хората да си гледат за лично, няма как да спрете някой да си суче домашни въжета.
    Само подхранват корупция,
    и богаташи, вмесо химията и твърдии дроги да гонят.
    Но там се знае чий бизнес е още от соц времена.
  • 4 алко

    11 1 Отговор
    може ли някой да обясни как така един месец преди изборите се "издъниха" толкова много нарколаборатории в страната. къде досега беше полицията, къде е прокуратурата? ще си помисли някой, че българите сме най големите производители на дрога.
  • 5 Давид

    7 0 Отговор
    И аз мога да ви кажа за едни жрици на любовта в епсом Англия дето разнасят дрога , цигари и каквото още се сетите но те работят за ДАНС . Незнам с подобна новина какво се цели . Че има държава или какво ;)
  • 6 Оранжерия

    1 0 Отговор
    Освен че крадат ток, не е ясно в какво точно са обвинени земеделските производители-лаборанти.
  • 7 Free mara

    1 1 Отговор
    Паля един за тоя пич....жалко за 50кг билка