Last news in Fakti

8 Март, 2021 15:05 1 597 1

Задържаха осъждан мъж, ограбил жена в София

  • грабеж-
  • връбница-
  • осъждан

Прокуратурата е поискала постоянен арест за 23-годишния рецидивист

Задържаха осъждан мъж, ограбил жена в София - 1
Снимка: Shutterstock

Млад мъж е бил задържан за 72 часа, след като е ограбил жена в столичния жилищен комплекс "Връбница", съобщиха от пресцентъра на Софийска районна прокуратура.

И. Ч. е обвинен от прокуратурата в това, че около 19.30 часа на 6 март 2021 г. е отнел чужди движими вещи - дамска чанта, съдържаща мобилен телефон, ключове, портфейл, парична сума от 190 лева, лична карта, карта на банка, карта за градски транспорт и други лични вещи, от владението на Д. Р., без нейно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила. И. Ч. издърпал със сила дамската чанта от рамото и ръката на пострадалата Д. Р., като я съборил на земята.

Обвиняемият И. Ч. е осъждан. Престъплението, за което той е привлечен към наказателна отговорност, е наказуемо с „лишаване от свобода“ от три до десет години. Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя, на 7 март 2021 г. дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на И. Ч. за срок до 72 часа.

Предстои на 9 март 2021 г. да бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Евала

    6 0 Отговор
    А румънците. Кога