Last news in Fakti

9 Март, 2021 06:33 3 547 8

Прокуратурата недоволна от присъдата на Алекс от Гольовците

  • прокуратура-
  • присъда-
  • алекс-
  • гольовците

Държавното обвинение счита наложеното на подсъдимия наказание от 19 години лишаване от свобода за несправедливо занижено

Прокуратурата недоволна от присъдата на Алекс от Гольовците - 1
Снимка: БГНЕС

Окръжна прокуратура – Кюстендил е внесла протест срещу осъдителната присъда на Окръжен съд – Кюстендил спрямо 19-годишния А.Д., обвинен за извършено от него умишлено убийство и опит за убийство.

Държавното обвинение счита наложеното на подсъдимия наказание от 19 години „лишаване от свобода“ за несправедливо занижено. При определянето му съдът не е съобразил всички обстоятелства, обуславящи неговата отговорност. По този начин не са постигнати в необходимата степен и предвидените в закона цели на наказанието. Извършеното от А.Д. на 17.02.2019 г. убийство, станало при сбиване в гр. Кюстендил, е престъпление с извънредно висока степен на обществена опасност. Такава е налице и по отношение на самия подсъдим, независимо от младата му възраст.

Спецификата на деянието го характеризират като изключително по смисъла на закона. А.Д. брутално и безцеремонно посегнал на живота на три лица, при което умъртвил едното от тях, а опитът за убийство на другите две завършил с причиняването на множество сериозни телесни увреждания. Дръзкото „улично правосъдие“, безпардонно „раздадено“ от подсъдимия Д. в центъра на гр. Кюстендил, погазва драстично и грубо установения правов ред, а моралната му укоримост на фона на огромния обществен резонанс е особено значима.

Трайно формираните криминални нагласи обуславят високата обществена опасност на А.Д. Доказателствата за множеството негови противообществени прояви, лошите му характеристични данни, поведението му в конкретната ситуация го определят като лице с устойчиво изграден афинитет към престъпен начин на живот, имащ своята приоритетна насоченост към посегателства върху личността. Тези обстоятелства очевидно не са били отчетени с нужната задълбоченост и прецизност от Окръжния съд в гр. Кюстендил, който не е преценил, че в случая единствено възможният законосъобразен подход при определяне на наказанието на А.Д. е поставянето му в изолация от обществото до края на живота му.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Дедо

    35 1 Отговор
    И сега след 10 години пак ще е навън... Ще е на 30 и ще се развихри. Да с*ра на тая съдебна система
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Сигурно

    7 0 Отговор
    някоя подлога отбхк-то се е обадил да защити питека.
  • 5 Митничар

    4 0 Отговор
    Докато има на власт хора с различен етнос, в случая "Гальовен" и т.н. и докато има кои да дава под масата и да звъни 2-3 телефона така ще е ...За подобни престъпления трябва смъртно наказание или Мин 30год..и после не да бъде отличил в килииното училище или да полага труд и да му спаднат 10 год че и на това сме се нагледали
  • 6 БПФ

    4 0 Отговор
    Мрсният садия още малко награда е щял да му даде. Ако бяхме държава - целия тоя клан или каквото и да е там - голювци - щеше да бъде изтребен !!! Това са дивaци и непоправими изверги, които са заплаха за всички наоколо !!!
  • 7 Ами и Гольовците бяха гъсти с Маяма.

    3 0 Отговор
    Я питайте кюстендилци, те всички знаят. Тя "Маяма-мутри вън, ама навътре в мен", не е само Галева или Черепова. Тя си е точно за "мутри по-навътре в мен" хахаха. Мила Родино, какво стадо те населява, та позволява тази гавра с теб!
  • 8 Прост

    0 0 Отговор
    Сички орки на сатурн