18 Януари, 2013 18:25 2 302 4

Спипаха група разпространявала контрабандни цигари

  • група-
  • контрабандни цигари

Иззети са около 70 000 къса папироси

Служители на ГДБОП неутрализираха престъпна група, занимавала се с разпространение на акцизни стоки без бандерол. При операцията вчера са иззети около 70 000 къса цигари. 

Акцията в София е реализирана след сигнал за доставка и разпространение на цигари без бандерол. Задържани са двама мъже в момент на прехвърляне на нелегалната стока - Д.Р. /31 г./ от Силистра и М. М. /30 г./ от Лом. На място са установени и двама чужди граждани - Ч.С. /45 г./ и 38-годишната Н.С, служители в посолството на Корейска народно-демократична република. От автомобила, марка „Renault” с регистрация на посолството, цигарите били преместени в два автомобила с българска регистрация.  Иззети са  около 70 000 къса цигари без бандерол  от марките “Don” и “Jin Ling”.

Задържан е и организаторът на групата – 34-годишният Н.А. от Омуртаг, с множество криминални прояви за разпространение на акцизни стоки без бандерол. За него е изяснено, че е организирал доставката и разпространението на стоката.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 234, ал.1 от Наказателния кодекс. Тримата мъже са задържани за срок от 24 часа. След доклад на материалите в Софийска районна прокуратура на М.М. и Д.Р. са повдигнати обвинения за държане на акцизни стоки и им е наложена мярка "гаранция".

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    и мен да ме хванат ,също ще ме очернят ,като криминално проявен,макар ,че досието ми е чисто. защо не ги обвинихте във шпионаж ,има хора замесени от посолството. или ще има ДИПЛОМАТИЧЕСКИ ИМУНИТЕТ!!!!!!
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    Ц елият БГ-НАРОД е КРИМИНАЛНО ПРОЯВЕН ,БЕЗ БОЙКО И ЦЕЦО!!!!!!
  • 3 калин наков

    0 0 Отговор
    ми заповядайте пред КАТ Пловдив -мургавите бизнесмени продават всякакви модели
  • 4 Трибал

    0 0 Отговор
    Аз пък си мислех че митниците и Танов отговарят за бизнеса на Боко и Цоко!Да ама за тях нищо не пише!А тия цигари от къде прелитнаха а ???