Last news in Fakti

21 Януари, 2013 17:10 1 647 1

Задържаха подпалвач на автомобил

  • подпалвач-
  • автомобили

Неутрализирани са две групи, извършвали кражби на територията на кв. „Люлин”

За броени часове служители на столичното Девето РУП  са установили самоличността на мъж, извършил умишлен палеж на лек автомобил „Audi-А4” в ж.к. „Връбница”, съобщиха от полицията.

Сигнал за възникналия пожар бил подаден на 18 януари към 04.30 ч. на тел 112. Минути след това на място били съсредоточени екипи на полицията и на пожарната,  предотвратили разрастването на огъня, от който бил засегнат и паркиран наблизо  „Ford”. След извършения оглед криминалистите започнали работа по версията за умишлено престъпление. В хода на разследването стигнали до криминално проявения столичанин М.К./29 г./. Той е регистриран в полицията за притежание на наркотици, уточняват от СДВР. След доклад на материалите в Софийска районна прокуратура му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.330 от Наказателния кодекс с наложена мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 1 000 лева.

Отново в събота, към 21.00 ч.,  в полицията бил получен сигнал за група мъже, които се суетели около трафопост в столичния квартал „Люлин”. Незабавно бил изпратен автопатрул, който на място засякъл двама мъже - Ш.Й./44 г./ и И.И./32 г./, осъждани за кражби. Оказало се, че в трафопоста вече „работели” трима техни сподвижници - С.А./42 г./, с криминални регистрации за кражби, С.Ш./21 г./ - регистриран и осъждан за кражби, и И.И./30 г./. При извършения оглед униформените открили множество болтове и гайки, свалени от капака на трансформатора и куфар с инструменти. След задържането на петимата в рамките на 24 часа и доклад на материалите в Софийска районна прокуратура, на Ш.Й. и С.Ш. са повдигнати обвинения за извършено престъпление по чл.195 от Наказателния кодекс. Наложена им е мярка за неотклонение ”задържане под стража” за срок от 72 часа.

По време на специализирана полицейска операция, реализирана вчера, служители на Девето районно управление са задържали група мъже, извършвала кражби на части от паркирани автомобили в кв. „Люлин”. Криминалистите се натъкнали на три леки коли, които били със счупени стъкла. Близо до автомобилите открили три акумулатора и комплект инструменти. Последвали светкавични заградителни действия, при които бил засечен и спрян за проверка лек автомобил „Opel”. Задържани били пътниците в колата - Е.И./18 г./, регистриран за кражба и наркотици, баща му – И.И./40 г./, с криминални регистрации за кражби и осъждан за извършване на таксиметрова дейност без документи, М.М./18 г./- регистриран за кражби, и 17-годишният им спътник - с досие в полицията за кражби и грабежи. Установено е, че четиримата имали намерението да продадат откраднатото на столичен битак. На Е.И. и И.И. Софийска районна прокуратура е повдигнала обвинения за извършено престъпление по чл. 195 от Наказателния кодекс. И.И. остава в ареста за още 72 часа, а мярката на сина му е „подписка”.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кик

    0 0 Отговор
    обесване