Last news in Fakti

28 Януари, 2013 12:46 18 576 15

Задържаха чужденец с огромна сума пари

  • задържаха-
  • чужденец-
  • огромна сума пари

Чужденец с двойно гражданство, с укрити 262 240 евро, задържаха тази нощ митническите служители на МП Калотина.

Нарушителят Д. Б. е пътувал от Западна Европа за Турция, придружаван от български гражданин. Двамата са пътували с микробус и изрично са заявили на митническите служители, че не пренасят нищо за деклариране.

Въпреки това микробусът е селектиран за щателна митническа проверка. При нея след демонтаж на кората на вратата на превозното средство, митническите служители са открили във фабричната кухина шест пачки с банкноти. Друга пачка е открита в плик между седалката и страницата на микробуса, а трета – панталона на шофьора, при извършения му личен преглед.

Работата по случая продължава. Образувано е бързо досъдебно производство по описа на Митница Столична.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 1 Отговор
    абе тъпанар
  • 2 THE DRIVER

    1 2 Отговор
    Да беше се обадил, щях да ти прекарам парите срещу 1% от сумата във твоя случай.

    Коментиран от #6

  • 3 Вълков

    0 1 Отговор
    Как винаги ги селектират тия мпс-ата пълни с наркотици, пари и незнам си какво ? Е.ах тая случайност ? Или няма кола, която да не е с контрабанда, и която и да изберат все ще има нещо в нея :Д
  • 4 THE DRIVER

    3 1 Отговор
    По сигнали г-н Вълков, но естествено митничарите никога няма да ти кажат че по сигнал ще те проверят. Най-често това е разпространената схема с мулето с малкия товар, което изгаря и след него минава истинския превозвач с точния товар !!!
  • 5 6ibanqnko 6ibanqnkow

    0 1 Отговор
  • 6 Поръчка

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "THE DRIVER":

    Ами обади се ти приятел,нямам нищо на въпреки!За процента според сумата!При мен ,ще си не на 1% а от 3 до 10%! Само че при "издънка" нали знаеш как е?Апартаменти,имоти,лихви.. [email protected]

    Коментиран от #7, #13

  • 7 Майка ти

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Поръчка":

    Абе я не се прави на велик.тръгна да се бъркаш в работата на мъжете.
  • 8 Нептун

    1 0 Отговор
    Първата мисъл на всички е че това е наредена работа, поради корупцията в страната ни и не само, но ако наистина съвсем случайно са ги селектирали за пълна проверка... Аз съм попадал на такива проверки, хич не са приятни дори ако нямаш нищо забранено. Язък за парите на хората, има вероятност че това е бил най-трагичният случай в живота им, поради невъзвръщаемостта на конфискуваната сума.
  • 9 sdasd

    0 1 Отговор
    Малоумна работа!! Парите са си техни! Няма такава простотия просто! Щом парите са си техни и нямат доказателства да са спечелени с незаконна дейност защо им ги вземат и защо въобще трябва да се декларират?!?? за да се налага за уж по-лесно да минават през банките на скапаните евреи ли? за да си вземат таксичките при теглене после или за да може после като се приберат в държавата си, да им ги обложат с данък и да си прибере държавата законния рекет от парите!!!! СТИГА РЕКЕТ!!!

    Данъците са глобите когато правиш нещо законно а Актовете са глобите когато правиш нещо незаконно!!!!!

    Коментиран от #10

  • 10 Григор Николов

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "sdasd":

    Изобщо не е малоумна работа. Ако си декларирал пред данъчните доходи от 12000 евро годишно, няма как да декларираш пред митницата 262000 евро. И допускаш принципна грешка: "те" не е нужно да имат доказателства, че парите са спечелени от незаконна дейност; притежателят на парите трябва да има доказателства, как ги е спечелил. Освен ако не е политик

    Коментиран от #11

  • 11 sdas

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Григор Николов":

    А ти май не схвана сарказма в написаното от мен?!?!?!!
    Парите от безбожно високите данъци които се плащат къде отиват?
    В джоба на глобалистката пасмина която ни управлява!!!
    Данъците са глобите когато правиш нещо законно а Актовете са глобите когато правиш нещо незаконно!!!!!

    Плащаме данъци на държавата за да ни пази,но тя не ни пази и ни отнема конституционните права!!! като позволява безпричинно да те спират за проверки от МВР и да те тарашат а личната свобода и частната собственост(движима и не движима) са НЕПРИКОСНОВЕНИ и никой няма право безпричинно да ти го ограничава или отнема!!

    Така сега аз за какво плащам данъци????
    Да си плащам рушвети на лекарите за да си изпълняват задълженията за които получават заплати от моите данъци.Да ме спират полицаи които се чудят за какво да се заядат за да им бутнеш някой лев,но и техните заплати са от нашите данъци!!!.Политиците (чиито заплати пак са от нашите данъци) които гласуват закони които са в ущърб на Българският народ и според тези закони ако някой те нападне и недай си нападателят ти пукне,те съдят за убийство защото си се защитил.

    ПЛАЩАМЕ НА ТЕЗИ КОИТО НИ ИЗТЕЗАВАТ,А ТРЯБВА ДА НИ ПАЗЯТ И ОБГРИЖВАТ!!! а на теб изглежда много ти харесва......направо нямам думи.

    Коментиран от #12

  • 12 Григор Николов

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "sdas":

    Много си писал и нищо не си написал! Афектиран си от безобразното положение в България и си напълно си прав. Но каква е връзката със задържан с недекларирани 262000 евро и къде е рекетът? Каква е връзката и с евреите ?
  • 13 THE DRIVER

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Поръчка":

    Явно много филми гледаш момче или много градски легенди слушаш !!! Поне да беше оставил истински имейл !!!!
  • 14 агт

    0 1 Отговор
    БРАВО ИМА СИ ГИ 4ОВЕКА
  • 15 sdas

    1 0 Отговор
    Ами щом не си разбрал написаното от мен значи няма смисъл да обяснявам а за евреите-масони връзката е в масовката от управлявалите ни преди и сега(от 1878г до ден днешен) и тези чиито интереси се защитават.Не съм афектиран а изумен от начина на мислене на хората! Според закона суми над 5000лв. трябва да минават задължително по БАНКОВ път(под претекст че това било за да могат да се следят парите и да не се извършват данъчни измами което е пълна глупост)! Това е законен рекет! Защото аз трябва да плащам пари на 3-та страна(изключвам безумните данъци и такси) когато продавам нещо и после искам да си изтегля парите от сметката!!

    притежателят на парите трябва да има доказателства, как ги е спечелил. Освен ако не е политик- Нали уж пред закона всички са равни?? Защо някои са малко по-равни от другите? Това че някой е политик не би трябвало да значи че той не трябва да си декларира парите които пренася,защото ако е така то тези пари биха могли да са от подкуп ;) пример за това че пред закона не всички са равни

    Нужно е средно ниво на интелигентност за да схване човек това което съм написал.........