Last news in Fakti

27 Май, 2021 09:06 3 413 12

4 години затвор за възрастен мъж, блудствал с двете си внучета

  • блудство-
  • блудство с деца-
  • блудство с малолетни

57-годишният варненец е бил с лека степен на дементен синдром, но напълно е осъзнавал извършените от него действия

4 години затвор за възрастен мъж, блудствал с двете си внучета - 1
Снимка: БГНЕС

Варненският окръжен съд е признал за виновен 59-годишния Атанас Х. в това, че от неустановени дати на месец февруари 2019 г. до 12/13.02.2020 г. в град Варна, при условията на продължавано престъпление, извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на двамата си внуци, съобщиха от пресслужбата на съда.

Той е блудствал с малолетните деца, които тогава са били на 8 и 10 години, като е използвал положението им на зависимост и надзор.

Делото беше гледано при закрити врати, с оглед обвинението и изнасянето на факти от интимния живот. Майката на пострадалите деца се е отказала от правото си да се конституира като частен обвинител и граждански ищец в процеса. В хода на съдебно следствие е била назначена комплексна съдебно-психиатрична и психологически експертиза. Заключенията от нея са били, че 57-годишният мъж е с лека степен на дементен синдром, но е бил в състояние да разбира свойството и значението на извършените престъпления и да ръководи постъпките си, както и да участва в наказателния процес.

Наказанието, което съдът му е определил за извършеното блудство спрямо по-малкото дете, е 4 години лишаване от свобода при първоначален "общ режим“. 3 г. и 6 месеца затвор е присъдата за действията на Атанас Х. спрямо по-големия му внук, които са били и по-малко на брой.

59-годишният мъж беше признат за виновен и че на 12/13.02.2020 г. във Варна, направил опит да извърши полово сношение с лице от същия пол, ненавършилия 14-годишна възраст 10-годишен внук. За извършване на престъплението Атанас Х. употребил заплаха и използвал положението на зависимост и надзор спрямо малкото дете. Деянието останало недовършено поради независещи от волята на дееца причини. Наказанието, което Варненският окръжен съд му е наложил за това престъпление е 2 години и 6 месеца "лишаване от свобода“.

От така определените наказания Атанас Х. ще търпи най-тежкото от тях, а именно 4 години затвор при първоначален общ режим. Присъдата може да се обжалва или протестира пред Апелативен съд – Варна в 15-дневен срок.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 гоям кеф

    28 0 Отговор
    Този е за лудницата до живот.Как ще посяга на внучетата си.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Израждане

    17 0 Отговор
    Днес целенасочено се проповядва инцест в редица джендърски " демокрации ! В Холандия , например е законно да се женят брат и сестра !

    Коментиран от #10

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 dfu

    11 0 Отговор
    Още ли не е премахнато недоразумението "излежаване само на най-голямата присъда"? Кой идиот и враг на народа е измислил тоя закон?
  • 8 Смърт

    9 0 Отговор
    Малко е до живот . Каторга , строг тъмничен затвор . И още други такива за такива изроди .
  • 9 Безрод

    8 0 Отговор
    Този само рязане на п...я о р г а н го оправя. Щом няма скрупули да посегне на внучетата си, като излезе ще посегне и на други деца или на някоя млада жена.
    На всеки изнасилвач трябва да му се реже без упойка п...я о р г а н. Така ще изчезнат изнасилванията.
  • 10 Луд

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Израждане":

    Добре де ,дори и тук да го приемат,колко трябва да си луд ,че да го направиш
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.