Last news in Fakti

7 Февруари, 2013 16:08 3 065 0

Полицаи предотвратиха кражба на 30 000 лева в Пловдив

  • кражба-
  • обири-
  • арестувани

Кражба на 30 000 лева осуетиха пловдивски полицаи, съобщиха от пресцентъра на МВР. В хода на специализираната операция служители от секторите „Противодействие на криминалната престъпност” и „Специализирани полицейски сили” и колегите им от Пето РУП са задържали четирима пловдивчани, уличени в извършване на крупни обири.

В сектор „ПКП” била получена информация, че братята И.Н. /22 г./ и Р.Н. /21 г./, заедно с А.К. /22 г./ се подготвят да извършат взломна кражба от търговски обект в града. Във вторник около 3,30 часа младежите се придвижили с лек автомобил Peugeot до бензиностанция на бул. „България” и започнали да разбиват единия от прозорците й, но били арестувани от полицейските служители. Оказало се, че в помещението, в което тримата се канели да влязат, има метална каса с 30 000 лева и ценни вещи в нея.

В хода на разследването са събрани данни, че братята и друг пловдивчанин – Б.Б. /21 г./, са автори на други две крупни взломни кражби в Пловдив и в Белово. От фирма на бул. „Асеновградско шосе” в областния град през януари били откраднати значително количество марков алкохол и други напитки за близо 100 000 лева.

В края на миналата година от офис на куриерска фирма в Белово пък били изнесени сребърни накити, часовници и ценни вещи на обща стойност около 11 000 лева.

При последвало претърсване в жилището на И.Н. и Р.Н. на ул. „Благовест” полицаите открили преносими компютри, уреди за взлом, мобилни телефони и множество вещи - обект на техните престъпления. Намерени са и 30 ръчни часовника, за които се предполага, че са откраднати в края на януари от магазин в Мюнхен, Германия.

В използвания от братята лек автомобил са намерени латексови ръкавици, метален лост, отвертки и ъглошлайф.

И.Н., Р.Н., А.К и Б.Б. първоначално били задържани за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Уведомена е прокуратурата, която е постановила към четиримата да бъде приложена мярка за неотклонение арест за 72 часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА