Last news in Fakti

25 Юни, 2021 22:13 2 503 3

Постоянен арест за трафикант, опитал да пренесе опиум за над 1,6 млн. лева през "Капитан Андреево"

  • капитан андреево-
  • опиум-
  • наркотици

27-те килограма наркотик са били разпределени в 17 пакета, облепени с тиксо и укрити във фабрична кухина между кора и тавана на лек автомобил

Постоянен арест за трафикант, опитал да пренесе опиум за над 1,6 млн. лева през "Капитан Андреево" - 1

Окръжната прокуратура в Хасково привлече като обвиняем и поиска вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спямо 33-годишния германски гражданин А.Л. за това, че на 22.06.2021 г. през ГКПП „Капитан Андреево” е пренесъл през границата на страната от Република Турция в Република България високорисково наркотично вещество – опиум, с общо нето тегло 27 килограма, на обща стойност 1 620 000 лева.

По делото е установено, че обвиняемият А.Л. с управлявания от него лек автомобил пристигнал на ГКПП "Капитан Андреево" на 22.06.2021 г. Той пътувал от Турция през България за Федерална Република Германия. При извършена щателна митническа проверка било установено, че А.Л. пренасял високорисково наркотично вещество – опиум. Наркотикът бил разпределен в 17 пакета, облепени с тиксо и укрити във фабрична кухина между кората на тавана и тавана на лекия автомобил.

Образувано е досъдебно производство под ръководството на Окръжна прокуратура-Хасково, по което разследването се извършва от разследващ митнически инспектор при отдел Митническо разследване и разузнаване „Южна морска“.

На 24.06.2021 г. обвиняемият германски гражданин е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. На 25.06.2021 г. Окръжна прокуратура-Хасково внесе в Окръжен съд-Хасково искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия А.Л.

С определение от 25.06.2021 г. Окръжен съд-Хасково е уважил искането на прокуратурата и е взел мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А.Л.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абдул от Кабул

    6 0 Отговор
    Ще научим Ганьо да събира опиум от мака, само да изрежем първо розите.
  • 2 сектант

    3 0 Отговор
    "германски гражданин" - сигурно е и чистокръвен ариец
  • 3 Да, бе

    2 0 Отговор
    Германски граждани контрабанда не извършват. Те са богати, умни и интелигентни. Това са примати като нашите цигани, които искат бързи и лесн и пари. Сега в килия без климатик, да усети колко е сгрешил, ако въобще има нещо в главата.