Last news in Fakti

28 Юни, 2021 12:17 3 580 9

Арестуваха българи за престъпление в Белгия

  • престъпление-
  • мвр-
  • зандховен

Двамата мъже били задържани на 24 юни от служители на ОД на МВР - Варна

Арестуваха българи за престъпление в Белгия - 1
Снимка: Shutterstock

Състав на Варненския окръжен съд остави в ареста 46-годишния М.М. и 55-годишния С.Д. – български граждани, издирвани в Кралство Белгия за организиран грабеж, кражба и противозаконно лишаване от свобода на белгийски поданик. Престъплението е извършено от общо петима българи, трима от които вече били предадени на властите в Белгия.

Двамата мъже били задържани на 24 юни от служители на ОД на МВР - Варна при специализирана полицейска операция.

На 11 март 2021 г., от Първоинстанционния съд в Антверпен, Кралство Белгия, била издадена европейска заповед за арест на М.М. и С.Д. във връзка с наказателно преследване за три престъпления, което се водело спрямо тях.

През октомври 2020 година, двамата нападнали белгийски поданик пред дома му в град Зандховен. Сломили съпротивата му и противозаконно го задържали в дома му, като упражнявали насилие спрямо него в продължение на 16 часа. Целта на извършителите била съдържанието на сейфа на пострадалия, а именно 38 кг злато и други ценни вещи. След като ги взели, те напуснали дома му, а малко след това и страната. Пострадалият мъж бил приет за лечение в болница със сериозни травми.

За посочените деяния, според законодателството на Кралство Белгия, се предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 15 до 20 години.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Видни

    14 0 Отговор
    представители на страната .
  • 3 Тираджията

    18 1 Отговор
    Аз като съм карал по Белгия, в българските общности, само команчи съм виждал, откъде се появиха 5 българи, не мога да разбера! Дано до вечерта по телевизията ги покажат, за да видим дали са българи!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Bai hoi

    9 1 Отговор
    Българи, ама малко лилави. Другите са малко.
  • 8 Гнусна статия!

    2 2 Отговор
    Пишете "български граждани" бе,кауни! Нямате право да пишете "българи"! Защото тук живеят българи,турци,цигани,арменци,евреи,татари,черкези,албанци и пр.Нямате право да натоварвате най-многобройният етнос в България с негативите на останалите!
  • 9 Гост

    0 0 Отговор
    Дано там да има правосъдие и да им дадат едни 20 годинки.