Last news in Fakti

14 Юли, 2021 11:19 2 449 4

Иззеха гориво от паркинг, превърнат в нелегална бензиностанция (СНИМКИ)

  • гориво-
  • бензиностанция-
  • нелегално гориво

Обитателят на имота не е предоставил никакви документи, удостоверяващи плащането, начисляването или обезпечаването на дължимия акциз за енергийния продукт

Иззеха гориво от паркинг, превърнат в нелегална бензиностанция (СНИМКИ) - 1
Снимки: Агенция Митници

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване” са иззели 590 литра нелегален енергиен продукт с характеристики на дизелово гориво и уреди за зареждане при проверка на паркинг край селище в община Нова Загора, съобщиха от Агенцията.

На територията на имота с обособен паркинг е била разположена сграда на бивш мотел, обитавана от местен жител. В помещение за генератор на ток в сградата митническите служители открили при проверката на 08.07.2021 г. голям брой бидони и туби, съдържащи общо 590 литра енергиен продукт с цвят и мирис на дизелово гориво заедно с комплект електрическа помпа, брояч, маркучи и пистолет за зареждане.

Иззеха гориво от паркинг, превърнат в нелегална бензиностанция (СНИМКИ)

Обитателят на имота не е предоставил никакви документи, удостоверяващи плащането, начисляването или обезпечаването на дължимия акциз за енергийния продукт по Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/. Според негови обяснения изкупувал горивото от шофьори на камиони и го препродавал. От енергийния продукт са взети проби за лабораторен анализ.

Иззеха гориво от паркинг, превърнат в нелегална бензиностанция (СНИМКИ)

Предстои да бъде образувано административнонаказателно производство.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо

    4 0 Отговор
    това някаква гавра ли е? 590 литра! на един-два тира резервоарите, предполагам.
    най-вероятно цистерната е някъде в съседство, но... ;)
  • 2 Мнение

    8 1 Отговор
    Мхм, хванаха дребната рибка с 500 литра нафта, а ония дето картелират горивата по бензиностанциите, те са си редовни?!
    Чудя се къде бяха данъчните когато горивата в България се запазиха около и над 2лв/литър, при отрицателна цена за барел петрол?????
    Данъчните са част от мафията! Затварят си очите при неплащане от над полвин милярд лв, но вият когато видят бидони с незаконна нафта (не че ги защитавам такива разбира се)!!!
    Всичко в България е сбъркано!!! И трябва да се промени, иначе страната ни няма бъдеще!!!
  • 3 Хубава работа, ама ...

    4 0 Отговор
    Колко ли 'лицензирани' бензиностанции трябва да затворят, заради продажбата на ''енергиен продукт с цвят и мирис на дизелово гориво ''. :-) :-)
  • 4 маргинал

    0 0 Отговор
    Много сте писали,ама най-важното не сте ...КОЛКО ВЪРВИ ЛИТЪРА ? Моя 22-годишен дизел с всякаква нафта върви -стига да ми е по джоба ...Значи тоя веднъж, го купува от камионаджии...превозва ,съхранява и препродава с печалба , при това далеч от редовната цена ...Та се питам...за колко го купува от камионаджиите ... според мене повече за лев /л за да са всички на далавера .