16 Юли, 2021 17:41 6 500 9

Банкова служителка крала пари от сметката на старица

  • полиция-
  • банков служител-
  • пенсионер-
  • кражба-
  • банкова сметка-
  • съд

За кражбата е съобщила 86-годишната пенсионерка

Банкова служителка крала пари от сметката на старица - 1
Снимка: БГНЕС

За кражба на пари от сметката на 86-годишна пенсионерка в Димитровград ще бъде изправена пред Окръжния съд в Хасково 58-годишна банкова служителка.

От окръжната прокуратура в Хасково съобщиха, че обвинителният акт срещу специалистката от "Банкови операции" вече е внесен обвинителен акт в наказателното деловодство на Темида, уточнява Marica.bg. Според разследващите чиновничката присвоила 1430 лв. от разплащателната сметка на възрастната жена. Това станало от 19 февруари 2018 г. до 11 април на 2019-а.

"Обвиняемата е предадена на съд по още 3 обвинения. Едното от тях е за съставяне на неистински документи. ​Второто е за издаване и получаване на допълнителна банкова карта на името на пострадалата и третото – за използването на банковата карта без съгласието на титуляра", обясниха от прокуратурата.

Разследващите установили, че банковата чиновничка имала служебен достъп до разплащателната сметка на пострадалата жена. Тя се възползвала от това, че пенсионерката не знаела с точност наличностите по сметката си, защото в нея постъпвали пари от пенсията, социални помощи и от сина ѝ, който работел в чужбина."Обвиняемата решила да се облагодетелствала и изтеглила няколко пъти пари от сметката на пострадалата. Тя използвала два начина. Първо изготвила неистински документи на името на пенсионерката, с които теглила пари от банкова каса. След това пак по същия начин се сдобила и с втора дебитна карта с титуляр пострадалата жена. Така извършвала покупки от магазини и теглила суми от банкомати. Пострадалата била ощетена с общо 1430 лева. Тя нямала представа, че обвиняемата присвоявала пари от сметката ѝ и теглила пари с втора дебитна карта", заявиха от Окръжна прокуратура - Хасково.

По делото били извършени разпити на свидетели, експертизи, иззети са веществени доказателства и други. Окръжният съд ​вече е насрочил разпоредително заседание.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ххх

    27 8 Отговор
    Е не е като да е откраднала 20-30-40 милиарда от цял народ, ще ги върне и толкоз

    Коментиран от #4

  • 2 6969

    42 0 Отговор
    Евала и такива хора са банкери майко мила ........ужас

    Коментиран от #6

  • 3 111

    14 0 Отговор
    ужас.
  • 4 Е ЗА ТЕБ ДВЕ ХИЛЯДИ СА НИЩО

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ххх":

    И КРДЛАТА ЩЕ ГИ ВЪРНЕ И ТОЛКОЗ СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ ТВОЙТЕ ПАРИ ДА ГИ ПРИСВОИ НЯКОЙ,КВО ТОЛКОВА,А!!??🐀🐀🐀
  • 5 Аз, врачанката

    14 1 Отговор
    Тази да върне всичките пари на жената. За един пенсионер сумата от 1430лв е доста голяма,а мястото на крадлата е в Сливенският затвор за по-дълго време.
  • 6 БеллаЧао

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "6969":

    какви банкери? роби на банката от 8 до 5 на столчето зад бюрото и 700 лв нето заплата. Банкери са тези в бордовете на банките с 50 60 хил. лева заплати! Не че е редно да крадеш от бабите де.
  • 7 В гр Банкя

    5 0 Отговор
    Аз пък знам за два случая където са крали служителките банки от непокътнати спестявания на клиенти и то много хиляди...
    Едната са я уволнили и накарали да връща парите, като й ипотекира банката нейното и имуществото на съпруга й.

    Другата се измъкнала, защото мъжа й бил някакво "комунистическо величие" от едно време и я е оттървал...
  • 8 щИРЛИц

    8 1 Отговор
    То целия народ алармира , че е краден , обиран и рекетиран от една ШАЙКА , ХУНТА , с името ПП ГЕРБ ! Дори видяхме една малка частица от краденото , скрадирано върху шкафчета на един човек ! И какво последва ? РАЗСЛЕДВАНЕ , НЕДОВАЛСТВО , САМОСЕЗИРАНЕ , КОНФИСКАЦИЯ , ДЕЛО , СЪД ..........нищо !!!
  • 9 Обикновен човек

    3 0 Отговор
    Що не посочвате в коя банка работи, да да бягаме от нея.