Last news in Fakti

22 Юли, 2021 21:40 4 210 9

Разкриха високотехнологична лаборатория за марихуана в Русенско

  • високотехнологична лаборатория-
  • марихуана-
  • русенско

Прокурор Георгиев заяви, че с полицейската акция е предотвратено достигането до пазара на голямо количество от наркотика

Разкриха високотехнологична лаборатория за марихуана в Русенско - 1
Снимка: МВР

Високотехнологична лаборатория за производство на марихуана е разкрита днес при полицейска акция в град Бяла, област Русе. Откритите помещения за отглеждане на наркокултурата са оборудвани на изключително добро технологично ниво с осветителна, климатична и поливна системи и други необходими съоръжения. Това съобщиха от областната дирекция на МВР в крайдунавския град.

До акцията се е стигнало, след като в полицията е получена информация за нерегламентирана дейност в изоставен обект в града. Предприето е наблюдение на мястото, данните от сигнала са потвърдени и е изяснено, че става въпрос за постройка с ограничен достъп, като е установен и човек, посещаващ периодично обекта. Днес полицаите са пристъпили към конкретни действия за проверка на изоставената сграда с няколко халета и на споменатия посетител - 42-годишен мъж, който е задържан.

В постройката са открити три големи помещения за отглеждане на марихуана. Към момента, ориентировъчният брой на намерените саксии със засадени и пораснали стръкове марихуана е 1700, както и изсушена тревна маса.

Според оценката на криминалистите, вътрешността на обекта представлява изключително добре изградена високотехнологична оранжерия, в която се отглежда специален сорт марихуана.

По думите на окръжния прокурор Георги Георгиев, при този случай са установени най-добрите като състав и най-голямо количество такъв вид растения, както и най-добре оборудваната закрита плантация, на която са се натъквали служителите на реда в областта. По всичко личи, че става въпрос за сериозна, дългосрочна инвестиция, допълниха от прокуратурата.

Прокурор Георгиев заяви, че с полицейската акция е предотвратено достигането до пазара на голямо количество от наркотика.

Работата по разследването на случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ганджа ган

    4 2 Отговор
    Щом е високотехнологична,значи,че е някоя иновация на БАН.
  • 2 Петър

    17 2 Отговор
    След като е високотехнологична тая лаборатория защо не оставят да работи,може и направят лек за КОВИД-19.
  • 3 подробности

    5 0 Отговор
    Кой е този изоставен обект ?
  • 4 КОТарАК

    14 1 Отговор
    главния каскет как не се е изтипосал там? не знам за кво го пазят 150 човека-той освен няколко кокошкари по селата , не е осъдил никого

    Коментиран от #5

  • 5 боб марли

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "КОТарАК":

    Гешев с ганджа не се занимава,понеже е полезна за здравето.
  • 6 пакеЛаборатория

    7 1 Отговор
    Cпoрeд тяхнaтa лoгикa, прирoдaтa e лaбoрaтoрия, кoятo cинтeзирa трeвa, c eдвa ли нe идeятa, дa прoдруca биoлoгичнитe видoвe.Журнaлиcтитe, мнoгo дoбрe знaят, чe тeрминoлoгиитe, кoитo изпoлзвaт въoбщe нe oтгoвaрят нa кaквaтo и дa e иcтинa или рeaлнocт, a зaщo гo прaвят, нe cтaвa яcнo!?

    Коментиран от #7

  • 7 Мимето

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "пакеЛаборатория":

    Точно се научи да пише оранжерия сега тая куха лейка се прави на интересна. А тези ги хващат за да може тревата на "нашите хора" да върви.
  • 8 Какво правят с оборудването

    0 0 Отговор
    После ми е интересно,щото си струва бая пари,явно този има бая възможности и колко ли материал е стигнал до децата.Марихуан. НЕ Е за непълнолетни а те си мислят играчка е
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.