23 Юли, 2021 22:39 4 007 12

18 години затвор за старозагорец, убил и разчленил свой приятел след запой

  • стара загора-
  • старозагорец-
  • убийство-
  • запой

Присъдата на Окръжния съд в Стара Загора не е окончателна и подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативния съд в Пловдив

18 години затвор за старозагорец, убил и разчленил свой приятел след запой - 1
Снимка: БГНЕС

Наказание "лишаване от свобода" за срок от 18 години, което да бъде изтърпяно при първоначален "строг" режим, е получил днес на първа инстанция 57-годишният Б. К. от Стара Загора. Съдебен състав на Окръжния съд в града го е признал за виновен в това, че в периода 2-3 декември 2020 г. умишлено умъртвил А. Х., на 42 години, също от Стара Загора, съобщиха от правораздавателната институция.

Наказателното производство е преминало по реда на съкратено съдебно следствие, тъй като подсъдимият и неговият защитник, частният обвинител и повереникът му са дали съгласие да не се провежда разпит на свидетели и вещи лица, както и при постановяване на присъдата съдебният състав непосредствено да се ползва от съдържанието на съответните протоколи и експертни заключения от досъдебното производство.

В съдебна зала Б. К. е заявил, че е съгласен с всички извършени процесуални действия по разследването и не оспорва събраните до момента доказателства на досъдебното производство. Изрази становище, че не желае да се събират повече доказателства за тези факти, запознат е с последиците от това и се отказва от разглеждането на делото по общия ред.

Подсъдимият и пострадалият се познавали и поддържали приятелски отношения. На 2 декември се чули по телефона, срещнали се и решили да се почерпят в дома на подсъдимия, който живеел сам в апартамент.

Под въздействие на употребения алкохол от двамата, в хода на разговора, между тях възникнал конфликт и словесно пререкание. В един момент подсъдимият взел стъклената бутилка с ракия, която била на масата, и с нея нанесъл силен удар в главата на пострадалия, в резултат на който Ангел паднал назад на леглото, където останал да лежи, без да дава признаци на живот.

Подсъдимият установил, че пострадалият е мъртъв, но останал в кухненския бокс и продължил да пие. След като изпил ракията, той излязъл от апартамента, като изхвърлил вещите на мъртвия в контейнер за смет. След това се прибрал, решил да предприеме действия по заличаване на следите от престъплението, като се освободи от трупа, като го разчлени на парчета.

Частите от тялото поставил в найлонови чували, който изхвърлил в контейнер за боклук през определен интервал от време. На една от торбите попаднали служители, работещи на лента за сортиране на отпадъци, а на другата - мъже, ровещи в контейнерите за смет. Убитият бил разпознат по специфичната татуировка, които имал на лявата си ръка.

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативния съд в Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кауш

    2 8 Отговор
    Добре го е измислил
  • 2 Хорейшио

    5 0 Отговор
    Очаквам комент от топ криминалиста Ботьо Ботев.

    Коментиран от #9

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 А пък

    6 1 Отговор
    Модераторадамиядепотнитемадетоягнусенпедал
  • 7 Локо-Сф

    1 0 Отговор
    Това не се ли нарича дискриминация.Човека г-н Гошев с бомбето няма ли реакция срещу този произвол?
  • 8 Наркос

    5 0 Отговор
    Кой ги пише тия закони?
  • 9 Голо оръжие

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хорейшио":

    Бг Франк Дребин- Ботьо Ботев! Винаги, когато гледам филма се сещам за него.
  • 10 5 000 лева гаранция за Убйиство

    1 0 Отговор
    Има ли милиционери убйици?! На пешаходна милиционера го е влачил детето 30 метра и без малко да убие още едно дете. Това са си нормални неща за България и то вече за кой път а вкарват хората по затворите за без нищо. Отдавна съм отвратен ама направо си намразих родината.
  • 11 Адвокат

    4 0 Отговор
    А защо не доживотен? Чл. 116, т6 НК квалифициран състав? Съдиите са просто за лустрация и проверка по ЗПКОНПИ. Взели са рушвет!
  • 12 Б. Г.

    0 0 Отговор
    Значи няма връзки щом са го осъдили
    ..