Last news in Fakti

28 Юли, 2021 12:35 5 857 11

8 години затвор за старец, убил младия любовник на жена си

  • старец-
  • убийство-
  • любовник

Симеон удушил опонента си и изхвърлил трупа му в храстите

8 години затвор за старец, убил младия любовник на жена си - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Окръжен съд – Кюстендил присъди 8 години лишаване от свобода за 76- годишния Симеон Стоянов., като го призна за виновен в убийството на Васил. В. в Кюстендил Петчленен състав на Окръжен съд – Кюстендил определи наказание от 8 години „лишаване от свобода“ за 76- годишния Симеон при наличие на многобройни смекчаващи обстоятелства.

Съдът го призна за виновен в това, че на 07. 09. 2019 година, в апартамент на жилищен блок в кв. „Герена“ в Кюстендил, умишлено е умъртвил Васил В. / на 45 години. До престъплението се стигнало след скандал в любовен триъгълник .Възрастният мъж обвинявал по-младия в интимна връзка с 38- годишната си съпруга Камелия. Жената също бе арестувана, но впоследствие освободена .След сбиване между двамата Симеон удушил опонента си, след което изхвърлил трупа в храсти, близо до жилището си. .

Окръжен съд - Кюстендил го оправда по първоначално повдигнатото му от Окръжна прокуратура – Кюстендил обвинение, за убийство, извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост– престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6, пр. 2 и пр. 3, във вр. с чл. 115 от НК.
Съдът приспада от наказанието времето, през което подсъдимият е с мярка „Задържане под стража“, считано от 07. 09. 2019 г., до влизане на присъдата в сила. Определя първоначален режим на изтърпяване „строг“.

Окръжен съд – Кюстендил осъжда Симеон да плати на майката и бащата на пострадалия по 80 000 лв. за претърпените неимуществени вреди от престъплението, както и 50 000 лв. на сестра му, заедно със законната лихва от 07. 09. 2019 г. до окончателното изплащане на сумите, като отхвърля в останалата им част исковете - до 200 000 лв., като неоснователни. Подсъдимият е осъден да плати и разноските по делото.

Присъдата бе прочетена в присъствието на страните по делото в Окръжен съд – Кюстендил. Тя подлежи на жалба или протест в 15- дневен срок пред Софийски апелативен съд.

Съдът потвърди мярката за неотклонение, взета по отношение на Стоянов „Задържане под стража“. Това определение подлежи на жалба пред САС, в 7- дневен срок.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Очевидец

    32 9 Отговор
    Нема по-голем глупак от стария глупак.
  • 2 Чавдаров

    39 1 Отговор
    Браво на дядото, другия път да не хваща млада булка
  • 3 Голям Слон

    61 0 Отговор
    76 годишен трепе 45 годишен. Това е все едно баща ми и аз :-)) Щом стария е в такава форма, че да бори 45 годишен юнак дръзнал да оправя 38 годишната му съпруга - похвално. То това си е два пъти разлика в годините. Ужас! Е, парализата не го е треснала където му се е искало, но пък паметта изглежда работи. За силите да не говорим. Просто класика: единият в гроба млад и зелен, другият в последна фаза на живота ще търка наровете, а 38-годишната другарка веднага започва нов живот.

    Коментиран от #6

  • 4 ИВАН

    43 0 Отговор
    А на жената никой не търси сметка, но в крайна сметка - тя е в центъра на нещата, хванала единия, вероятно за пари, но и катерицата яко сърби

    Коментиран от #5

  • 5 историята

    14 1 Отговор

    До коментар #4 от "ИВАН":

    Те, като и двамата са прости, кой им е виновен?
  • 6 ЖИВОТА Е РАДОСТ И ТЪГА

    16 0 Отговор

    До коментар #3 от "Голям Слон":

    СЕГА 38 ГОДИШНАТА „ФАТАЛНА ”ЖЕНА НА ЧЕРЕШОВА ЗАДУШНИЦА ЩЕ НОСИ НА ЕДИНИЯ ЧЕРЕШИ В ЗАТВОРА,А НА ДРУГИЯ ЧЕРЕШИ НА ГРОБИЩЕТО😭

    Коментиран от #11

  • 7 Чичо Тони

    23 0 Отговор
    Сега жена му ще си намери друг млад любовник без риск и той да бъде удушен следващите 8 години.
  • 8 Вие

    29 3 Отговор
    луди ли сте бе, 20 годишни с дископатия ги пускате под домашен арест тоя на 76 го вкарвате за 8 години. Гешев, бий каскета от земята и с 300 батеееее
  • 9 Бесен

    27 0 Отговор
    Какво нещо е живота,ние да се трепем а, тя "милата" пак чиста ,като сълза.
  • 10 ууу

    11 2 Отговор
    Браво на Дядката !
  • 11 Да,

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "ЖИВОТА Е РАДОСТ И ТЪГА":

    А на третия ще му намери черешите...