31 Юли, 2021 17:51 1 788 4

Четирима мъже остават в ареста за извършена телефонна измама

  • темида-
  • съд-
  • телефонна измама

По искане на Районна прокуратура в Шумен те са задържани за 72 часа

Четирима мъже остават в ареста за извършена телефонна измама - 1
Снимка: БГНЕС

По искане на Районна прокуратура в Шумен четиримата мъже, задържани за 72 часа за извършена от тях телефонна измама, остават в ареста, това съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Районният съд в град Велики Преслав е уважил внесеното от прокуратурата искане и е наложил най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо четиримата обвиняеми - "задържане под стража". Трима от тях са добре известни на органите на реда и са осъждани, а един от тях има присъда и за измама.

Определението на съда подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Шумен.

По данни на съдебната институция, обвиняемите успели да въведат в заблуждение по телефона две възрастни жени от село Веселиново на 28 юли, като ги убедили, че трябва да предоставят всичките си налични пари в помощ на полицията - за залавянето на телефонни измамници.

Потърпевшите събрали сумата от 1960 лева и я предали на непознат мъж, който бил задържан малко, след като взел парите, а село в област Велико Търново били задържани и другите трима мъже за измамата.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана

    15 0 Отговор
    На “АЛО” измамниците трябва да се реже езика за да не могат да практикуват повече тази професия.Не е хуманно но пък е справедливо.
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 0 Отговор
    изверги
  • 3 стой че гледай

    2 2 Отговор
    Сигурен съм, че в крайна сметка пичагите ще измамят и прокуратурата, елям кака Сиика каквато е отнесена-йок проблем.
  • 4 Таня Христова

    0 0 Отговор
    АЛО ИЗМАМНИЦИ СА ЗА ЗАТВОР И КОНФИСКАЦИЯ, ЗАЩОТО ТЕ НАНАСЯТ МАТЕРИАЛНИ И ПСИХОЛОГИЧЕСКИ ВРЕДИ. КОЙТО ГИ ОПРАВДАЕ И НЕГО ДА ОБЕРАТ И РОДНИНИТЕ МУ ОТ СЪДИИТЕ И ПРОКУРОРИТЕ. МНОГО СА ЛОВКИ И АРТИСТИ ДОЛНИ ИЗВЕРГИ БЕЗ КАПКА ЧОВЕЩИНА