Last news in Fakti

2 Август, 2021 20:14 4 307 13

Българин почина по време на бягство от полицията до Венеция

  • венеция-
  • българин-
  • бягство

Мъжът бил с дъщеря си и приятеля ѝ

Българин почина по време на бягство от полицията до Венеция - 1
Снимка: Архив

44-годишен български гражданин с австрийски произход почина, след като падна от петия етаж на хотел в курорта Бибионе. Той се опитвал да избяга от карабинерите, съобщиха италиански медии. Въпреки че въпросният мъж се казва Карл Нойвирт, италианските медии твърдят, че той имал българско гражданство, съобщава struma.bg. В интернет може да се намери само един човек с това име в България, който излиза в търсачката на търговския регистър на Варна – според нея той е собственик на ЕООД в града, което се занимава с монтаж на метални конструкции и металообработващи машини. Според италианските медии Нойвирт си прекарвал уикенд в един от най-луксозните хотели на курорта – Бибионе Палас Хотел. Бибионе е част от община Сан Микеле ал Таляменто и се намира до Венеция.

Мъжът бил с дъщеря си и приятеля ѝ. Според правилник на МВР, който е в сила от 2013 г. в Италия, веднага след регистрацията на туристите в хотелските структури данните се предават по интернет в полицията. Така властите веднага разбрали, че въпросният турист е издирван с европейска заповед за арест, издадена от Австрия. Той бил търсен за серия от кражби по домове и магазини. При вида на карабинерите, отишли да го идентифицират, туристът се опитал да избяга през терасата на петия етаж. Сцената била видяна от персонала на хотела, собственост на зам.кмета на общината.

„Когато сътрудниците ми почукаха на вратата, мъжът се показа. Те му съобщиха, че карабинерите искат да говорят с него. Доколкото се разбра обаче, на него му стана ясно веднага защо го търсят”, разказа собственикът на хотела Джани Карер. Нойвирт прекосил стаята си и отишъл до прозореца, гледащ над басейна. Намерението на мъжа било да излезе на терасата и от нея да се захване с ръце и крака за стената, след което да се прехвърли в близката тераса. Сцената, наподобяваща тази от филм, в която крадецът се прехвърля от балкон на балкон, обаче била с нещастен край за него, защото Нойвирт се подхлъзнал и полетял от петия етаж. След полета от 18 м.височина той починал, разбивайки се на тротоара отдолу. Дъщерята на жертвата останала шокирана от случилото се. Тя се намирала с приятеля си в съседна стая.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хей

    5 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Българин почина по време на бягство от полицията до Венеция
    Заглавието би било коректно, ако е така: Българин почина по време на бягство от полицията ОТ ЛОМ до Венеция., или така: Българин почина по време на бягство от полицията КРАЙ Венеция.
  • 2 Честито

    8 0 Отговор
    Ахаааа, начи този е научил балконинга от английските тарикати на Слънчака. Обаче-греда.
  • 3 Бързо умрял

    9 0 Отговор
    Бързо живял! Много крал кат ма,Гал!
  • 4 Циганизация ЕС

    13 1 Отговор
    Кой ли ну е продал български паспорт? Една торбичка жълта с лого червено?
  • 5 отчето

    6 1 Отговор
    Горкият.Борисов да го прости,и Дончев!
  • 6 ЦиганьоРрррррр

    6 1 Отговор
    Един пАтладжан по малко
  • 7 Сссс

    5 2 Отговор
    Тази дъщеря хич не е знаела тейко й с какво се занимава! Освен това сигурно е изучавала занаята от тейко си, та незнам колко изненадана е останала.
  • 8 Будалата

    3 1 Отговор
    Хамстер се спомина като невинен. А ко стана с решето, с гребеца? Нещо Началника горе си ги събира а?
  • 9 Перо

    6 2 Отговор
    Електората на толупа намалява!
  • 10 Asdfg

    10 1 Отговор
    “…височина той починал, разбивайки се на тротоара отдолу.” Марооооооооооо,Мароооооооооо! Защо си толкова НЕГРАМОТНА?!? “РАЗБИВАЙКИ СЕ”,”…ОТДОЛУ.” Мароооооооооо!
  • 11 YUI

    1 1 Отговор
    Не е починал от падане от пети етаж, от ковид е било, много бързо тичат тия бацили.
  • 12 Иван

    5 0 Отговор
    Българин с австрийски произход???!!!
  • 13 Д. Петров

    3 0 Отговор
    Аз помислих, че седнал на пейката да почине!