Last news in Fakti

8 Октомври, 2021 18:35 2 074 9

Капитанът на "Вера Су" и неговия помощник остават за постоянно в ареста

  • капитан-
  • вера су-
  • арест

Според съда са събрани данни за неизпълнение от страна на капитана на задължения за безопасността на кораба, без значение, че той не е бил на вахта във въпросната вечер

Капитанът на "Вера Су" и неговия помощник остават за постоянно в ареста - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Капитанът на "Вера су" и неговия помощник остават за постоянно в ареста.

Според съда може да бъде направено обосновано предположение, че капитанът е съпричастен към престъплението, за което е обвинен и има опасност да се укрие, предвид това, че е чужд гражданин и няма постоянен адрес в България, съобщава БНТ.

Капитанът е обвинен, че е допуснал кораба да заседне и по този начин е била създадена опасност за живота на други хора и значително повреждане на чужд имот.

Според съда са събрани данни за неизпълнение от страна на капитана на задължения за безопасността на кораба, без значение, че той не е бил на вахта във въпросната вечер.

Преди да стане ясно решението, служебният защитник на капитана заяви, че той не е бил на вахта в момента, в който корабът е навлязъл в териториалните води на страната.

По негови думи все още не е изследвано защо екипажът не е отговарял на радио повиквания и предстои това да бъде изяснено. Подчерта се, че капитанът не е осъждан, няма опасност да се укрие и съдейства на разследването.

Адвокатът поиска за капитана домашен арест, който той да изтърпи в общинския хотел в Каварна. Капитанът заяви, че поддържа искането на адвоката си и изказа уважение към съда.

В случай, че остане в ареста, той помоли за по-добри условия. Съдът обаче постанови постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    5 3 Отговор
    Победа на протеста пред районната прокуратура от 16 часа днес.Съдията прекрати делата срещу протестиращи на Гешефтурата.Гешев ще се пукне от яд.
  • 2 Патето Яки

    4 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: В случай, че остане в ареста, той помоли за по-добри условия..............А компаньонки не иска ли и гореща вана с масажи.
  • 3 Анонимен

    1 2 Отговор
    Да го предават на Турция, че с тези шега не бива. Да си се оправят с него.
  • 4 Dimirest

    6 0 Отговор
    Нескопосано написана статия! Капитанът на един кораб винаги носи пълна отговорност! Няма бил не бил на вахта, отговаря за кораба, екипажа и товара.
  • 5 несъмнено

    3 0 Отговор
    Затова взема и 15 000 долара чисто минимум

    Коментиран от #6

  • 6 стария моряк

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "несъмнено":

    Точно на този шалан , може , но за три месеца!

    Коментиран от #7

  • 7 несъмнено

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "стария моряк":

    Че кой плава за по малко?

    Коментиран от #8

  • 8 стария моряк

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "несъмнено":

    Всички българи!

    Коментиран от #9

  • 9 Komapak

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "стария моряк":

    Пропусна филипинците