Last news in Fakti

22 Ноември, 2021 13:12 2 922 17

Потвърдиха присъдите на петимата подкупни полицаи, осъдени и за грабеж

  • съд-
  • полицаи

Четирима от тях ще лежат в затвора, а един е с условна присъда

Потвърдиха присъдите на петимата подкупни полицаи, осъдени и за грабеж - 1
Снимка: БГНЕС

Върховният касационен съд /ВКС/ остави в сила решение на Пловдивския апелативен съд, с което са потвърдени наказанията на петима подсъдими полицаи, осъдени за грабеж на цигари и вземане на подкуп. Това съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата в Пловдив.

Разузнавач от Криминална полиция към ОД на МВР - Пловдив и полицай от Общинска охрана са осъдени на по шест години затвор. Съдът ги е лишил и от право да заемат длъжност в МВР за период от шест години. На единия е наложена и глоба от 6000 лева.

Двамата са признати за виновни в това, че през декември 2016 г. в Пловдив, в съучастие са извършил грабеж на цигари без бандерол и пари на обща стойност 41 502 лева от М. М., като са употребили за това сила и заплашване.

Полицаят от Общинската охрана е признат за виновен и по второ обвинение - за това, че през март 2017 г. в Раковски, в съучастие с началника на Районно управление /РУ/ Раковски и двама полицаи от същото управление, са взели подкуп от 10 000 евро от бизнесмен от Пловдив.

Съдът е осъдил началника на РУ Раковски на пет години лишаване от свобода и 5000 лв. глоба, като го е лишил от право да заема длъжност в МВР за срок от шест години. Един от служителите е осъден на четири години лишаване от свобода, глоба в размер на 4000 лева и лишаване от право да заема длъжност в МВР за срок от пет години. А другият е осъден на три години условно лишаване от свобода с пет години изпитателен срок и глоба от 3 000 лева, като е лишен от право да заема длъжност в МВР за четири години.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 8775

    14 2 Отговор
    Баце че ги вади
  • 2 Българка

    20 0 Отговор
    Очакваме присъди за Гешев, Цацаров, Франтишек , Петьо Еврото и КО!
    Преоритет е правосъдната реформа!!
  • 3 истина е

    16 2 Отговор
    Не може да бъде .Това е фалшива новина ,защото в държавата ни няма осъден полицай и лекар ,да лежи в затвора !
  • 4 Перо

    11 1 Отговор
    Не може бившия Премиер да е престъпник,а вътрешния министър и полицаите да не са!
  • 5 Какво правиме

    13 0 Отговор
    В Перник мутри и полицаи се гаврят и убиват но Прокуратурата на Гешев потулва всички жалби!? Корупцията убива, това не е правова държава ! Това е Йемен!
  • 6 Лудница

    6 1 Отговор
    Има едни шкафчета пълни,ако разследвате тях,ще трябва да се направят нови затвори,че тези няма да поберат виновните.И те пак ще са добре ,защото издръжката на един затворник е 800 лева.демек окрали парите,лежат на топло хранят ги и пак го набиват на данъкоплатците,демек на нас.
  • 7 морал

    12 0 Отговор
    Може ли такова нещо? Полицаите, които трябва да са хора сочени за подражание, чест и уважение от всички, вместо да защитават дома и семейството, улицата, селото, града, държавата, да следят за спазването на законите, сами да поемат инициативата за отркиване на престъпления, дори и в редиците си? Вместо това, те да са участници в организирани престъпни групи? Дълга, ще е промяната.

    Коментиран от #11

  • 8 Търпин

    2 0 Отговор
    Нека им,даже им е малко това че са с униформа не ги прави недосегаеми.
  • 9 Търпин

    2 0 Отговор
    Нека им,даже им е малко това че са с униформа не ги прави недосегаеми.
  • 10 Заптие

    0 2 Отговор
    Тъй, тъй! Кой играл- играл, кака са умъжи. Вече който си го хванат, него си го перкат!
  • 11 Историк

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "морал":

    При решимост и желание от страна на държавата за справяне с корупцията по скоро би било въпрос на месеци максимум година!Но иска се захват с желязна ръка!
  • 12 Смях

    2 0 Отговор
    Детски присъди
  • 13 Иван Грозни

    6 0 Отговор
    Присъдите са малки. А лишаването от заемане на ръководни длъжности трябва да е доживот. Иначе после отначало.
  • 14 Жоро

    1 0 Отговор
    Това е тъжната реалност в БГ
  • 15 кочо

    6 0 Отговор
    КАКВО ПРАВИ ОВЧАРЯ КОГАТО ВИДИ ЧЕ КУЧЕТО МУ СЕ Е СДУШИЛО СЪС ВЪЛЦИТЕ--ВАДИ КАРАБИНАТА И БАМ.ИМА КУЧЕ НЯМА КУЧЕ.ТАКА ТРЯБВА И СЪС ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ПОЛИЦАЙ.
  • 16 Пловдив

    1 0 Отговор
    качаков влиза ли зад решетките, където му е мястото и където ще му се зарадват много?!
  • 17 ЪпСурТ

    1 0 Отговор
    Това е абсурд ! Осъждан за криминално деяние няма право да работи в системата на МВР ! Нека се научат и да работят !