9 Декември, 2021 16:04 2 373 20

Убийството на Жоро Плъха отново е в съдебна зала

  • убийство-
  • жоро плъха-
  • съдебна зала

По време на заседанието днес бе направено искане от страна на Апелативна прокуратура за нова, допълнителна комплексна съдебно – медицинска и балистична експертиза

Убийството на Жоро Плъха отново е в съдебна зала - 1
Илюстративна снимка БГНЕС

Делото срещу д- р Иван Димитров, подсъдим за убийството на Жоро Плъха, успешно стартира в Апелативен съд. Днес медикът се изправи пред магистратите за пореден път след протест и жалби срещу присъдата му на първа инстанция, съобщават от trafficnews.bg

Припомняме, че Димитров бе признат за невинен по повдигнатото му обвинение за превишаване пределите на неизбежната отбрана, довела до смъртта на Жоро Джевизов.
Димитров обаче получи 2 години условно с 3 години изпитатели срок за притежание на незаконно оръжие. Именно условната си присъда той е атакувал пред по-горната инстанция. Димитров чрез своите защитници, е подал жалба до Апелативен съд. В същото време прокуратурата е подала протест срещу оневинителната присъда, както и срещу размера на условното наказание. Жалба има подадена и от близките на Джевизов.

По време на заседанието днес бе направено искане от страна на Апелативна прокуратура за нова, допълнителна комплексна съдебно – медицинска и балистична експертиза. Държавното обвинение настоя да се дадат отговорите на три въпроса, два от които свързани с гилзите и куршумите от незаконния пистолет на Димитров. Причината за тази експертиза е , че с нея ще се изяснят факти и обстоятелства, които според прокуратурата не са изяснени към момента.

„Според нас вече се ясни тези факти, но все пак предоставяме на съда да вземе решение около този въпрос. Ние също имаме искания. Нека бъде изискано копие от досъдебно производство, водено във Второ районно. Става дума за разследване на грабеж, извършен в дома на Иван Димитров. Станал преди броени дни. Искането е с оглед придобиване на допълнителни характеристични данни”, каза пред магистратите адвокат Кутрянски.

Искането му видя отпор в лицето на прокуратурата, а и на частните обвинители, представлявани от адвокат Красимир Елдъров.

„Няма как да се приложи досъдебно производство, което все още не е завършено. Случаят не е идентичен, няма и връзка с настоящото производство. Ако бъде уважено искането, то за всеки един случай ще се цитират подобни кражби и грабежи. Така се цели да се повлияе на съда. Освен това не д-р Димитров, а жена му се е обадила на спешен телефон 112”, каза адвокат Елдъров.

В крайна сметка магистратите от Апелативен съд отхвърлиха искането на защитата, но пък приеха това на прокуратурата. Така бе разпоредена допълнителна експертиза, която трябва да бъде изготвена до края на януари. Именно за тогава бе отложено делото срещу д-р Иван Димитров.
Димитров обаче получи 2 години условно с 3 години изпитатели срок за притежание на незаконно оръжие. Именно условната си присъда той е атакувал пред по-горната инстанция. Димитров чрез своите защитници, е подал жалба до Апелативен съд. В същото време прокуратурата е подала протест срещу оневинителната присъда, както и срещу размера на условното наказание. Жалба има подадена и от близките на Джевизов.

Трупът на Джевизов бе намерен в ранните часове на 2 март 2018 година върху капака на кола зад сградата на Областна управа в Пловдив, която се намира на метри от къщата на доктора. Припомняме, че Димитров бе задържан за убийството на Жоро Плъха ден по-късно - на 3 март, а арестът бе съпроводен с поредица от граждански протести. Хората настояваха, докторът да бъде освободен, тъй като се е отбранявал


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тодор Живков

    31 4 Отговор
    Е тук сега защо го написахте какво ни вълнува нас Жоро Паткана занимавайте ни със значимите неща не с Боклуци!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 мда

    39 0 Отговор
    Цялата ни съдебна система е до шията в калта.
  • 4 Нона

    50 0 Отговор
    Защо не пишете нещо за убиеца на Милен Цветков?Докога ще ни занимавате с плъхове и мишки?
  • 5 ЕВРО НЮЗ

    31 1 Отговор
    Кога окупаторите ни ще прокарат през парламента адекватните закони които има в Кралството на Хамбургера за посегателство срещу личността и частната собственост
  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    30 0 Отговор
    ПРЕДИ няколко дена лице от ромски произход нахлул в домът на
    ДОКТОР ДИМИТРОВ съпругата на ДОКТОРА го видяла обадила се в полицията и крадецът бе арестуван

    Коментиран от #10

  • 7 !!!?

    10 40 Отговор
    "Доктора" е доказан хладнокръвен убиец на Жоро Плъха !!!?

    Коментиран от #15, #17

  • 8 НЯКОЙ

    11 7 Отговор
    Бойко Борисов и ГЕРБ/ДПС убиват българския народ години наред, те с какво се занимават години наред!?! Така заработващите в т.н. "съдебна система", твърдо застават до унищожителите на държавността и народа!

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този ДИМТРОВ

    0 6 Отговор

    До коментар #6 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Има ли малко име?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Радващ се

    14 3 Отговор
    Съжалявам, че не съм го убил аз, но ако бях на мястото на доктора, щях само да му извадя двете очни ябълки! От години мечтая и при мен да се опита да влезе крадец, колко нощи съм дебнал, но нищо.
  • 13 БПФ

    23 2 Отговор
    ПЪЛНО оправдаване на д-р Димитров, който е защитил живота и имуществото си от един човекопoдобен скoт, вършил цял живот само и единствено престъпления !!! Такива гнъсни утaйки трябва да се беcят като беcни кyчета просто така, за забавление на обществото и за назидание на себеподобните си - или да бъдат вкарвани в мините, където да работят на непосилни норми, докато пyкнат - ако изобщо искаме да сме нормална държава !!!
  • 14 XXL

    16 2 Отговор
    Този доктор заслужава да му дадат картечница и много патрони!
  • 15 Дедо

    10 2 Отговор

    До коментар #7 от "!!!?":

    Подобни отрепки като тоя плъх, трябва да ги бесят публично за назидание. Доктора просто е свършил работата на съда. Трябва да му дадат парична награда за премахването един вредител.
  • 16 Спиро

    8 1 Отговор
    Направо Доктора да се кандидатира за Министър на Вътрешните Работи .Такъв човек ни е необходим решителен и без страх да действа
  • 17 Съда Дрет

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "!!!?":

    Плъховете са за убиване !!!
  • 18 кочо

    4 0 Отговор
    ето за това е необходима съдебна реформа.цялостно преразглеждане на същността НА УРЕДБАТА НА ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ И ЧОВЕКА БЪЛГАРИН.ТОЧНА ДЕФИНИЦИЯ НА ПРАВАТА НИ И ЗАЩИТА НИ ОТ ДРУГИТЕ ЕТНОСИ.КАКТО Е ВЪВ ШВЕЙЦАРИЯ ГЪРЦИЯ НОРВЕГИЯ И ДРУГИ ЕВРОПЕЙСКИ СТРАНИ.
  • 19 Мнение

    2 0 Отговор
    Този доктор даде пример как трябва да се постъпва с типове, извършили множество доказани криминални деяния, но оставени да вилнеят на свобода, докато държават хрантути децата му с пари от нашите данъци.
  • 20 Европа

    1 0 Отговор
    НПО та та на,, братята,, пак са в акция. Рашков трябва да вземе спешни мерки срещу ОПГ та та воглаве с прокуратурата, която получава комисионната си