Last news in Fakti

14 Февруари, 2022 13:20 2 284 18

Над 300 000 литра вино изчезнаха от данъчен склад в Хасковско

  • хасково-
  • вино-
  • данъчен склад

Установено е, че всички съдове за съхранение са празни, а средствата за измерване са демонтирани

Над 300 000 литра вино изчезнаха от данъчен склад в Хасковско - 1
Снимка: Shutterstock

Липси на 319 241 литра бели и червени вина установиха митнически служители при проверка на данъчен склад в област Хасково.
При проверка в края на януари митническа мобилна група извършва инвентаризация на наличностите в данъчен склад, в който според издадения лиценз се осъществява производство на тихи вина, както и ферментация, съхранение, купажиране, филтриране, отлежаване и стабилизиране на вина.

Установено е, че всички съдове за съхранение са празни, а средствата за измерване са демонтирани. Митническите служители откриват липси на над 90 000 литра червено вино и на над 228 000 литра бяло вино или общо в обекта не са намерени 319 241 литра вино, което фигурира в дневника за складовата наличност.

Данъчнозадълженото лице твърди, че средствата за измерване, които съгласно нормативните изисквания нямат онлайн връзка с митници, са демонтирани поради проблем с електрозахранването и признава, че не е извършило задължителната по закон инвентаризация в края на 2021 г. На митническите служители не са били представени и документи за реализиране на акцизната стока.

Във връзка с констатациите до момента, на лицето са съставени два акта за нарушение по ЗАДС. Продължават проверките, с които да се установят всички обстоятелства по реализацията на липсващата стока, която би могла да бъде използвана и като суровина за нелегално производство на дестилати и високоалкохолни напитки. Уведомена е и НАП за установяване начисляването на ДДС за липсващите стоки.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 0 Отговор
    да си проверят контингента
  • 2 шегичка

    16 0 Отговор
    Ами изкъркали са го хората какво искат тия от митницата.

    Коментиран от #18

  • 3 Душманин

    23 4 Отговор
    Кой от ГЕРБ контролира Гасково? Там трябва да се търси!

    Коментиран от #16

  • 4 Инспектор Дю дю

    21 0 Отговор
    Проверете бутилките с безалкохолни, арония, вишна и пр. в хипермаркетите, че вече продават ракия вместо минерална вода!
  • 5 Българка

    12 5 Отговор
    Крайно време е участникъа в данъчни схеми за източване на над милион ДДС , шефа на НАП - Спецов да бъде отстранен от работа и да си заплати данъчните задължения. Крайно време е Асен Василев да отстрани цялото ръководство на Митници. Агенцията не само, че няма добри показатели в борбата с контрабанда и корупция, но имат в пъти отстъпление от тези показатели при ГЕРБ. Асен Василев дължи обяснение защо е назначил такива "кадри", защо те дори си раздаваха от нашите пари бонуси. Подкрепям по принцип правителството, но с такива назначения/ кадрувания, с безкрайни анализи и нищоправене, то може да преосмисля ( и не само аз) позицията си
  • 6 Наздраве...

    8 0 Отговор
    ....на щастливците ))
  • 7 Йордан

    1 0 Отговор
    Хасковско...да не Стамболово??

    Коментиран от #10

  • 8 Иванчо

    7 0 Отговор
    И какво правим сега? Друг път така няма да правиш! Дай сега по едно червено и кой от където е.
  • 9 чичо Тончо

    15 0 Отговор
    Ако са ги направили на ракия тия около 300 000 литра вино - това значи, че някъде има около 90 000 литра висококачествен винен дестилат /демек ракия/ на над 40% алкохол! А това са 90 кубични бидона на палет! Търсете кой е закупил 90 такива бидона наскоро и ще намерите ракията! Или поне някаква част от нея щото май онази "вода" дето стана на ракия в Пловдив е май от Хасково?! А може и виното да е продадено изотзадзе и изпито вече! Неведоми са пътищата господни!
  • 10 До Йордан

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Йордан":

    Баш те са.
  • 11 Орел

    5 0 Отговор
    Не са изчезнали, а са прибрани на сигурно място.
  • 12 Егати

    3 0 Отговор
    Алкохолиците. Изпили са го.... Изпезнало било.....тъй ли не са афирясаха по рано че чак 300000 л като изпезнаха разбраха.....
  • 13 Гост

    7 0 Отговор
    Хе, някой абонат е бил изненадан, че е възможно да му направят проверка въпреки абонамента. Явно досега абонаментите са работили безотказно.
  • 14 Механик

    8 0 Отговор
    Изпили са го. Все пак е Трифон Зарезан.

    А, наздравичката! Хлъц...
  • 15 Пара нормална активност

    4 1 Отговор
    Съмнявам се да е извършено криминално деяние а по скоро това е мистично дори пара нормално явление. Човечеството няма обяснение за изчезналите милярди в България
  • 16 Наркотрафикан

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Душманин":

    Тои е под контрол на бсп и шефа им Освен с газ се занимават и с наркотик
  • 17 ПЕТКО

    7 0 Отговор
    Преди години дъжд беше отмил тонове захар от някакъв склад. Може и с виното да е станало така.
  • 18 хихи

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "шегичка":

    "изкъркали" а не почерпили!!!??