Last news in Fakti

16 Февруари, 2022 08:43 1 419 5

Мъж отнесе глоба от 1000 лв. заради фалшиво обаждане на тел. 112, че е ограбен

  • глоба-
  • обаждане-
  • тел.112-
  • грабеж

От съда информират, че за подобно престъпление законът предвижда до две години затвор

Мъж отнесе глоба от 1000 лв. заради фалшиво обаждане на тел. 112, че е ограбен - 1
Снимка: shutterstock

Районният съд в Русе глоби мъж с 1000 лева, тъй като подал фалшив сигнал на тел. 112, че е ограбен. Това съобщиха от Съдебната палата в крайдунавския град.

Срещу 32-годишния мъж се водело дело през 2020 г. за неплатена издръжка на детето му. Мъжът помолил съда да му даде време, за да преведе цялата сума от 2520 лева и да се възползва от привилегията на закона да не бъде наказан за това.

Той нямал пари и на 10 юли същата година решил да се обади на тел. 112 и да заяви, че непознат млад мъж на колело му издърпал чантичката, в която имало калъф за очила, лична карта и 2800 лева.

По случая било образувано разследване, а мъжът бил разпитан, като пред полицаите доразвил версията си. Разследващите преминали по описания от подсъдимия път и иззели записите от охранителните камери. Оказало се, че мъжът лъже. По тази причина е привлечен като обвиняем.

От съда информират, че за подобно престъпление законът предвижда до две години затвор.

Мъжът признал вината си. Тъй като е пълнолетен и неосъждан, а от престъплението не са настъпили имуществени вреди, Районният съд му наложил само глоба от 1000 лева.

Решението може да се обжалва в 15-дневен срок пред Окръжния съд в Русе.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шегичка

    6 1 Отговор
    Е не е ли ограбен, съдът го е ограбил с 1000лв.
  • 2 Гати

    3 1 Отговор
    съда
  • 3 Факт е

    5 1 Отговор
    Е, вече може да се счита за ...ОГРАБЕН :)))
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.