Last news in Fakti

18 Февруари, 2022 09:21 5 339 14

Разбиват коли и крадат в подземен паркинг в София

  • подземен паркинг-
  • коли-
  • велосипеди

От полицията казват, че крадците са им стари познати

Разбиват коли и крадат в подземен паркинг в София - 1
Кадър бТВ

За кражби на велосипеди и посегателства над автомобили сигнализират жители на ж.к. "Свобода" в столицата, съобщи бТВ.

Охранителни камери успяват да заснемат крадците, които се разхождат в подземния паркинг и разглеждат паркираните коли. Действието се развива около 4:30 ч. сутринта на 15 февруари. Двамата маскирани успяват да вземат две колелета и да разбият стъклото на един от автомобилите.

На записа се вижда, че те са влезли през един от входовете на блока, а след това по стълбите в паркинга.Прекарват в паркинга около 30 минути, като през това време разбиват прозореца на една кола и открадват два велосипеда, разказа Сергей Венков, един от живущите в сградата.

По думите на една от потърпевшите от кражбата – Тони Димитрова, крадците са подбрали най-скъпите велосипеди. Колата на съседа ѝ е разбита, защото на задната седалка е имало чанта и вероятно те са помислили, че там има лаптоп или нещо ценно.

Това не е първата кражба в квартала, съседи от околните кооперации също се оплакват от посегателства, казва Тони Димитрова.

Потърпевшите са подали сигнал във Второ РУП. От полицията разследват случая. Служителите на реда казват, че крадците са им познати и са извършвали подобни кражби с абсолютно същите дрехи.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДОН КИНГ

    53 4 Отговор
    Добре дошли в Г Е Т О - С О Ф И Я!!! Може цената на квадратен метър да гони 2000 евро, но кражбите, агресията, мръсният въздух, липсата на парко места и пре-застрояването са ви гарантирани, заповядайте и се насладете...
  • 2 Иван Грозни

    32 0 Отговор
    Познати на полицията, но са близки приятели на съда. Българският съд рекетира данъкоплатците за по-високи заплати като оневинява престъпниците.
  • 3 СВОБОДНА РАЗПРОДАЖБА

    14 0 Отговор
    В ЖК.СВОБОДА☝
  • 4 Gepeto

    27 0 Отговор
    Тия малоумници заслужават да им отрежат крадливите ръчички.
  • 5 антидържавата

    38 1 Отговор
    Преди 10г, точно по подобна схема ми откраднаха велосипеда от подзомен паркинг. Предадохме записите в РПУто и 3 месеца по-късно ни извикаха да ни кажат, че диска не се чете. Поискаха нови записи. Уви машината ги е триела старите на всеки 60 дни и е презаписвала новите. Прекратиха делото.
    Най-странното беше, че диска на който ги бяхме предали на РПУ-то беше надраскан от долна страна с остър предмет...
    Толкова за работата на МВР!

    Коментиран от #6, #13

  • 6 Еркюл Поаро

    34 1 Отговор

    До коментар #5 от "антидържавата":

    По същия начин на мой приятел откраднаха мотора от платен "охраняем" паркинг и имаше перфектен видео запис, той предаде диска в 6-то РПУ, но след известно време и на него му казаха, че записът не се чете... Много интересно съвпадение, или стратегия на мързеливите полицаи да не работят...

    Коментиран от #7

  • 7 Антидържавата

    24 1 Отговор

    До коментар #6 от "Еркюл Поаро":

    Да. Точно това визирах. Явно и новото ръководство на МВР не вижда гредата в собственото си око!
  • 8 Умньо

    13 2 Отговор
    Дръжте си чантичките в колите, ха ха...
  • 9 Професионалист

    22 2 Отговор
    Гетото на Европа е София, най-голямото и мръсно село в ЕС.
  • 10 Стари познати

    17 0 Отговор
    Викаш а? Напрао са си аверчета. Даже ще излизат заедно да протистират срещу ,,ниското,, заплащане,, Стари познати били.....wtf
  • 11 user

    13 1 Отговор
    Аз съм казал преди година още. Полезните идиоти ще се усетят каква промяна са докарали като започнат да им обират къщите и да им изчезват колите. Показните убийства ще станат през ден и да се надяваме този път да избегнем отвличанията!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Йо Несбьо

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "антидържавата":

    Нищо не намеквам, но е възможно да имат съучастник в полицията - да унищожава доказателства, да им издейства пускане при арест или друго... На село, но то беше преди 20 години, помолихме децата на братовчед на баща ми да помогнат с гаечни ключове и споменахме, че ще поливаме с потопена помпа. Близки хора! Уж роднини, имахме добро мнение за тях... Отиваме след седмица да полеем - къщата разбита, покъщнината окрадена и никаква помпа няма... Жалба в полицията, хванаха ги, разбра се кои са, даже полицай посочил помпата на баща ми, че са я намерили, но била доказателство... Даже не ги осъдиха, пуснаха ги, а после обявиха, че никаква помпа нямало!

    Оттогава доверие в закона и справедливостта някак липсва...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.