Last news in Fakti

20 Април, 2022 13:25 4 807 5

Пловдивски бизнесмен, издирван от САЩ, е обвинен за пране на пари

  • петър михайлов-
  • бизнесмен-
  • издирван-
  • сащ

Пловдивчанинът е издирван от съда в Ню Йорк, САЩ, откъдето срещу него има повдигнати шест обвинения

Пловдивски бизнесмен, издирван от САЩ, е обвинен за пране на пари - 1
Снимка: shutterstock

Бизнесменът Петър Михайлов е бил задържан при международна акция за пране на пари и финансови престъпления, съобщи TrafficNews. Пловдивчанинът е издирван от съда в Ню Йорк, САЩ, откъдето срещу него има повдигнати шест обвинения, включително за участие в организирана престъпна група.

Пловдивският апелативен съд днес взе мярка за неотклонение „домашен арест“ спрямо Михайлов. По непотвърдена информация акцията по неговото задържане се е проверла преди около две седмици. Първоначално Окръжен съд – Пловдив го е оставила в ареста. Въпреки че прокуратурата е поискала да бъде потвърдена мярката за неотклонение „временно задържане под стража“ за срок до 60 дни спрямо с цел Михайлов да може да се яви пред съда в производство по екстрадиция по Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест, днес мярката му е изменена и е пуснат под домашен арест.

От представените от американското министерство на правосъдието документи е видно, че Михайлов се издирва от съд в Ню Йорк, САЩ относно извършването на шест престъпления, за които е повдигнато обвинение срещу исканото лице от страна на американските власти, които представляват престъпения и по смисъла на българското законодателство. Това са престъпления против финансовата, данъчната и осигурителната система, пране на пари и участие в организирана престъпна група и за които и в българското законодателство се предвижда наказание лишаване от свобода в размер над една година. Деянията са извършени през периода 2013-2019г.

Според Търговския регистър Михайлов има участие в три фирми, базирани по документи в Пловдив. Основната дейност на дружествата е финансово консултиране и представителство.

Михайлов е собственик и управител е на "ДЕВИА СИСТЕМС" ЕООД, която се занимава с търговско посредничество и представителство, услуги и консултации, сделки с интелектуална собственост, комисионни и други дейности. Съдржужник с мажоритарен дял в капитала е в "ЛЪКШЪРИ БЪЛГЕРИЪН ИСТЕЙТС" ООД, която има предмет на дейност - инвестиции във венчър капитал, както и посредничество и финансиране на предприемачески фирмени проекти в страната и чуджина, финансово консултиране, менажиране и учредяване на фирми. Михайлов е съдръжник и управител и в "БЕТТА ИНВЕСТМЪНТ" ООД, която се занимава с препродаване, търговско представителство и посредничество и други дейности.

Според наши източноци обаче, пловдивчанинът е част от група за източване на кредитни карти. По данни на TrafficNews в други държави са задържани още участници в схемата.

Апелативните магистрати решиха, че отменят определението на окръжния съд като смятат, че с оглед влошеното здравословно състояние на обвиняемия, семейното му положение, трудовата ангажираност и чистото съдебно минало, изискванията на закона могат да бъдат спазени и с по-леката мярка за неотклонение „домашен арест“. Определението на Апелативния съд е окончателно.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    10 1 Отговор
    Ако беше заминал при Брендо нямаше да го хванат!
  • 2 Българка

    8 0 Отговор
    Срамно и гнусно! Явно в арестите има място за невинни опоненти на мафията и кокошкари. Баш престъпниците са имунизирани срещу килиите
  • 3 ЛЕЛЕ ЕЕЕЕЕЕ

    7 0 Отговор
    ТЕЯ СА СИ ГО ПУСНАЛИ ДИРЕКТНО ДА СИ ЗАМИНЕ НА ПОЧИВКА КЪМ ТОПЛИТЕ СТРАНИ .............ЗА ДА СИ ЛЕКУВА БОЛЕСТИТЕ. ........... БГ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ КАТО ВЛЕЗНАТ В АРЕСТА ,МОМЕНТАЛНО ИМ СЕ ВЛОШАВА ЗДРАВОСЛОВНОТО СЪСТОЯНИЕ ,СТАВАТ ТЕЖКО БОЛНИ ............
  • 4 Дъното е нашия хабитат

    3 0 Отговор
    Такава прогнила от престъпност държава сме че няма аналог във ЕС
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.