Last news in Fakti

4 Май, 2022 13:39 2 837 2

Разкриха канабисови оранжерии в Самоков

  • оранжерии-
  • канабис-
  • самоков

Стопанисващият имота мъж е задържан и обвинен за държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение

Разкриха канабисови оранжерии в Самоков - 1
Снимка: МВР

Канабисови оранжерии са разкрити при акция на полицията в Самоков. Работата по случая започнала в следобедните часове на 29 април, когато криминалисти от РУ-Самоков предприели проверка на лек автомобил, управляван от 30-годишен мъж. Водачът бил тестван за употреба на наркотични и упойващи вещества, при което в пробата му било отчетено наличие на канабис.

След като в хода на проверката мъжът предал доброволно и две саморъчно свити цигари със суха тревиста маса, за която признал, че е марихуана, полицейските служители предприели претърсване на обитаваната от него къща в с. Говедарци. На адреса те попаднали на своеобразен нарко склад.

Открити и иззети са два буркана, пълни с общо 500 саморъчно свити цигари със суха тревиста маса канабис, три чувала, пластмасова кофа и 12 вакуумиращи се пакета, съдържащи общо около 5 кг суха зелена тревиста маса, електронна везна, 90 боеприпаса и ръчно устройство за изстрелване на боеприпаси с вграден пълнител. В рамките на полицейската операция, в условията на неотложност, е предприето претърсване и на хотелски комплекс в землището на с. Говедарци, стопанисван от семейството на 30-годишния мъж.

На таванския етаж криминалистите установили три помещения, оборудвани за отглеждане на марихуана с изградени за целта инсталации с капково напояване, кондензатори, кварцови оранжерийни лампи, филтърни системи за пречистване на въздуха, торове и препарати за листно подхранване. Намерени са множество пластмасови саксии с обогатена почва, както и найлонов чувал с около 200 грама суха зелена тревиста маса канабис.

След доклад на събраните доказателства в прокуратурата мъжът е привлечен в качеството на обвиняем за това, че в условията на продължавано престъпление с две деяния и при еднородност на вината, без надлежно разрешително е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества, както и за незаконно притежание на боеприпаси– престъпления по чл. 354А, ал.1, изр.1, пр.4, вр. чл. 26, ал.1 и по чл. 339, ал.1 от НК. Арестът му е удължен за срок до 72 часа, а вчера в съдебно заседание му е наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Припомняме, че в хода на спецакцията, от приземния етаж на комплекса криминалистите от РУ-Самоков иззеха съдове и бутилки с общо 357 литра контрабанден алкохол. Във връзка с извършеното престъпление бе задържан 60-годишен мъж, а по случая е образувано досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Санди зеления билкар

    11 1 Отговор
    Язък на рашо дамаджаната хаярсъзите ще бастисат полезните билки
  • 2 Сър

    11 6 Отговор
    Голем праЗ .. в цял свят масово се легализира, само тука живеем по времето на комунизма и някой си забранява нещо си.. А е пълно с хора, които имат проблеми с пушенето, пиенето и са хронично болни, пък на тях никой не им помага ..