Last news in Fakti

28 Май, 2013 11:47 1 432 0

Почерпен крадец на коли вместо на бал попадна в ареста

  • крадена кола-
  • промила-
  • алкохол-
  • общодържавно издирване

Полицаи от Ботевград задържаха рецидивист с 2.60 промила зад волана на крадена кола, съобщиха от Областна дирекция на МВР - София.

В неделя около 17.05 часа полицейски служители спрели за проверка в с. Трудовец лек автомобил Audi 80 със софийска регистрация. Водачът Ф.Г. на 27 години от с. Церово бил изпробван за употреба на алкохол, при което се оказало, че е седнал зад волана порядъчно почерпен. Дрегерът отчел 2.60 промила алкохол в издишания въздух.

Служителите на реда извършили справка за автомобила, от която се разбрало, че само преди час той е бил обявен за общодържавно издирване от столичното Второ РУП. Пред полицейските служители Ф.Г. признал, че е отнел автомобила от улица в софийското село Световрачене, възползвайки се от факта, че контактният ключ е бил на таблото.

Осъжданият преди за шофиране в нетрезво състояние мъж споделил, че е тръгнал с чуждото возило на абитуриентски бал в с. Трудовец. Плановете му обаче били осуетени от намесата на полицаите и вместо на тържество Ф.Г. попаднал в ареста.

Срещу него е образувано бързо производство по чл. 343Б от НК, а за противозаконното отнемане на автомобила - досъдебно производство. Въпросното Audi 80 е иззето без липси и повреди и се намира на съхранение в РУП - Ботевград. Извършителят е задържан за 24 часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА