Last news in Fakti

28 Май, 2013 12:03 1 087 0

Парична гаранция от 3500 лв. за производител на синтетична дрога

  • синтетична дрога-
  • парична гаранция-
  • мярка за неотклонение-
  • ефедрин

Мярката за неотклонение на Милен Валянов, разследван за производство на синтетична дрога, предназначена за наркопазара, бе променена от „задържане под стража” в „парична гаранция” от 3500 лева, съобщиха от Варненския апелативен съд.

44-годишният Валянов от Тутракан и неговият 29-годишен съгражданин Мартин Кръстев попаднаха в ареста на 11 февруари тази година след специализирана полицейска акция на ТЗ БОП във Варна, припомниха от пресслужбата на съда.

Тогава в квартирата на Милен във Варна органите на реда разкриха прекурсори за производство на синтетична дрога, в това число и течен ефедрин, а разследващите за пореден път повдигнаха въпроса, че вещество, което се използва за производството на преследвани от закона наркотични вещества, се продава свободно в аптечната мрежа с "бяла" рецепта.

При последвалите процесуално-следствени действия полицаите иззеха синтетична дрога, "опакована" в пластмасово яйце.

Миналата седмица Варненският окръжен съд отказа да измени в по-лека мярката за неотклонение на Валянов с аргументите, че събраните при разследването доказателства категорично обосновават предположението, че той е съпричастен към производството на синтетичната дрога, предназначена за продажба.

Втората съдебна инстанция споделя този извод, но намира, че е отпаднала опасността обвиняемият да се укрие от наказателно преследване или да извърши друго престъпление, ако е на свобода.

Въззивният съд сметна, че всички процесуално-следствени действия по това досъдебно производство вече са извършени, събрани са достатъчно материали и свидетелства, а повече от 3 месеца се чака заключението на физикохимичната експертиза, изпратена в НИКК при МВР - София.

Според втората съдебна инстанция към момента най-адекватната мярка за процесуална принуда спрямо Милен Валянов ще е парична гаранция в размер на 3500 лева, която трябва да се внесе в 14-дневен срок. Едва след внасянето на гаранцията обвиняемият ще бъде освободен от ареста.

Определението на Варненския апелативен съд е окончателно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА