Last news in Fakti

28 Май, 2013 12:39 5 596 0

В Китай спасиха новородено бебе, заклещено в канализационна тръба

  • китай-
  • бебе-
  • тръба

Пожарникари в Китай спасиха новородено бебе, заклещено в канализационната тръба на тоалетна, съобщава Би Би Си.

Жителите на жилищен блок в град Джинуа, провинция Зейджанг, са се обадили на спасителния екип след като са чули плачът на бебето.

Пожарникарите са се опитали да издърпат новороденото момченце от тръбата, но опитът им не успял. След това се наложило рязане на част от тръбата. В последствие те отнесли отрязаната част в болница, където детето е било внимателно извадено.

Детето, което е само на няколко дни е намерено в тръба с диаметър от 10см, съобщава китайският вестник "Чайна дейли".

Кадри от местна телевизия, показват как лекари и пожарникари работят заедно и с клещи отрязват част от канализационната тръба, в която се е намирало новороденото.

В момента бебето е в стабилно състояние.

От китайската полиция заявиха, че ще разглеждат случилото се като опит за убийство и в момента в ход е процедура по издирване на родителите.

Според  Асошейтед прес, на детето е дадено името Baby 59, като е кръстено на номера на инкубатора в който е било настанено в болницата.

След като случаят  беше разгласен в Weibo, китайската версия на Twetter, болницата в която е настанено детето е приела множество посетители, носещи дарения от пелени, мляко на прах и бебешки дрехи.

От десетилетия Китай прокарва стриктна политика за планиране на ражданията, като се позволява раждането на едно дете в семейство. Въпреки, че има доста изключения от правилника, много китайските семейства са се сблъсквали с полицейско насилие поради нарушаването на закона.

Има много случаи на изоставени новородени извънбрачни деца или на изоставени първородни дъщери, поради предимството на мъжката рожба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА