28 Май, 2022 15:25 2 906 6

Полицията откри ултрамодерна наркооранжерия в покрайнините на Ботевград

  • наркооранжерия-
  • ботевград-
  • полиция

В сградата е установено високотехнологично помещение с изградена климатична и отоплителна система и система за въздушно-капково напояване от най-висок клас, пригодено за отглеждане на растения от рода на конопа

Полицията откри ултрамодерна наркооранжерия в покрайнините на Ботевград  - 1
Снимка: МВР

​В хода на продължаващата специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, вчера на територията на Ботевград е разкрита високотехнологична оранжерия за отглеждане на марихуана. Реализацията е осъществена от служители на криминална и икономическа полиция в ОДМВР-София и колегите им от РУ-Ботевград.

След обобщаване и извършен анализ на придобитата оперативна информация, в условията на неотложност, вчера те пристъпили към претърсване на хале в индустриалната зона на града. В сградата е установено високотехнологично помещение с изградена климатична и отоплителна система и система за въздушно-капково напояване от най-висок клас, пригодено за отглеждане на растения от рода на конопа, информират от МВР.

Иззети са множество торове, чували със земна маса, кварцови лампи, стръкове от рода на конопа, както и суха зелена тревиста маса, реагираща на марихуана.

По случая е образувано досъдебно производство. Продължава работата по установяване на лицата, съпричастни към осъществяваната престъпна дейност.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Махало

    15 0 Отговор
    В Ботевград е дислоцирана голяма част от криминалния контингент.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Теле

    3 3 Отговор
    Сащ оборудване а
  • 4 мхм

    1 0 Отговор
    българия държавата ковчег. законите ни са от 681г.
  • 5 Ето къде отиват крадените пари

    3 1 Отговор
    От БГ данъкоплатец,това е супер скъпо ,там ли са набутани парите за магистрали и на кого е това нещо???
  • 6 Иван

    2 0 Отговор
    Не е голяма драма при положение, че марихуаната е законна на много места, а в един момент може да стане законна и в бг.