28 Юни, 2022 13:05 3 939 4

Български бус се блъсна в камион в Румъния, има загинали и ранени (ВИДЕО)

  • катастрофа-
  • бус-
  • камион-
  • румъния-
  • загинали

Четирима, сред които и дете, бяха откарани в болница с различни наранявания

Български бус се блъсна в камион в Румъния, има загинали и ранени (ВИДЕО) - 1

Тежка катастрофа причини смъртта на двама българи в Румъния, а други четирима, сред които и дете, бяха откарани в болница с различни наранявания. Кървавият инцидент е станал тази сутрин на DN 56, в района на Басараби, окръг Долж, в посока Калафат, съобщават местните медии.

Според официалната иннформация от местната полиция, микробус с видинска регистрация, шофиран от 42-годишен мъж, се е блъснал в паркиран товарен автомобил. В превозното средство са пътували още петима пътници.

"Когато наближих мястото, видях един размазан бус, който вече не беше бус. Той беше на кутийка и втори, който беше със средни щети. Два буса и един тир. По информация на полицията и на българи, които бяха на мястото, разбрах, че има двама загинали, а другите пострадали са в тежко състояние", разказа пред БНР Радослав Ненков, шофьор на автомобил, пътувал през този участък.

От Министерството на външните работи потвърдиха пред Радио Видин за инцидента, очаква се повече информация по случая по-късно през деня. Движението в района на катастрофата е блокирано.

Румънският телевизионен канал Антена 3 разпространи тежки кадри от мелето.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Лошо!Всички са с купени книжки....

    18 1 Отговор
    В България книжка по нормален път вече не може да се вземе!Също и ТЕЛК без подкуп не може,дори и да си истински пълен инвалид,по лесно е да вземеш ТЕЛК с повече кир по лицето и пачка пари в ръчичката.Ако пък имаш и препоръка от партия с права,ще удариш десятката!
  • 3 Дари

    3 7 Отговор
    Че виновен е този от зад е факт,но какво прави тирът на платното.Идва време за почивка и спира кадето му падне.То и напреднала Румъния нали има път та камо ли паркинги за почивка.

    Коментиран от #4

  • 4 Селския

    17 0 Отговор

    До коментар #3 от "Дари":

    Не спира където му падне, там е опашката, както в България, на пътя, на аварийни и се молиш да не си ти в новините или по лошо..........