2 Юли, 2022 19:26 3 799 11

Дупница се справя с нощния шум

  • дупница-
  • шум-
  • комисия

Създава специална комисия

Дупница се справя с нощния шум - 1
Снимка: БГНЕС

Създава се смесена комисия от служители в общинска администрация, полицията и РЗИ, която ще прави проверки за нощен шум и при възникнали ситуации в нарушение на нощната тишина. Комисията ще следи за нарушаване на правилата по спазване на недопустим и шум особено в почивните дни, уточнява БНР.

До създаването на такава комисия се стигна след среща при кмета на Дупница инж. Методи Чимев с представители на РУ-Дупница и РЗИ-Кюстендил. Поводът са зачестилите сигнали за нарушаване на тишината извън установените в наредбата часове - от 22 ч вечер до 6 ч сутрин.

"Все по-често пристигат сигнали в общината за силна музика, за големи и шумни компании, които нарушават обществения ред след 22 часа. Обсъдихме възможностите, които ни дават законите и ще предприемем съответните действия", коментира след срещата инж. Чимев.

"За целта ще бъде създадена смесена комисия от служители в общинска администрация, полиция и РЗИ, която да прави проверки при възникнали ситуации, особено в почивните дни. Имаме не един и два сигнала предимно от "Гиздова махала" и "Горна махала", което налага да предприемем съответни действия", продължи той.

"Ще отправим молба и до РЗИ-Кюстендил с някои от идеите, които коментирахме на срещата по темата. Разчитаме изключително много на служителите на реда да съдействат, както при подобни сигнали, а също така и заради зачестилите сигнали за дрифтове по улиците на града“, каза още инж. Чимев.

В Дупница и в Кюстендил се надяват такива мерки да дадат ефект. Както и общинските управи да следят за спазване на тишината в часовете от 14 до 16 ч в следобедите.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 мечо

    0 34 Отговор
    на всеки всичко му пречи хората си имат поводи празнуват си зависливци колкото искаш като му е шумно да си ходи на село нияма да ме плаши сас куките че щте играе дарвото вав главата

    Коментиран от #3, #9

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 В Ямбол се не трае също

    15 0 Отговор
    Браво! Много отговорно и управленско решение! Има ли желание, всеки проблем може да бъде решен. Изключително неприятен, досаден и дори вреден е постоянният шум, идващ най-вече от махалите в населените места. Живущите в тези гета не спират да тормозят близките квартали със своята висока музика, викове, крясъци и фоерверки. Данъкоплатците и почтени граждани, заслужават спокойствие и да им се спазват правата. Никой не е длъжен да слуша маанета и кючеци по цял ден и цяла вечер! Който му се празнува, има заведения в които маже да го направи. Не да излезе на улицата или на двора и да тероризира съгражданите си.
  • 5 Няма оправия

    8 0 Отговор
    Пияни и дрогирани копилета УЖАС Е
  • 6 Дупе , дупка, Дупница !

    2 2 Отговор
    Дупе, дупка, Дупница. Какво ли става в тази " Черна " дупка ?!
  • 7 ами

    5 1 Отговор
    какво да кажем , поредното нищоооо, само вдигане на пушилка. То не бяха комисии, то не бяха инспектори които нищо не вършат , сега още една. Я да каже кмета какво стана с глопите за паркиране в зелените площи и по новоизградените некачествено тротоари. Едно голямо нищо , въпреки хвалбите и заканите и комисиите и инспекторите които ги няма никакви, да не говорим , че полиция изобщо няма.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Осакатишвили

    2 0 Отговор
    Убивайте ги на място тези с нощния шум иначе ще вземем нещата в свои ръце
  • 11 Димо

    2 0 Отговор
    Напишете ,че в "Гиздова махала" и "Горна махала" живеят нашите потомци на римляните с лилавите венци.