8 Юли, 2022 11:49 2 281 21

Прокуратурата бездействала за пътните нарушения на Семерджиев

  • прокуратура-
  • нарушения-
  • георги семерджиев-
  • бездействие

Полицайката, сочена за близка на осъждания наркодилър: На мен съвестта ми е чиста

Прокуратурата бездействала за пътните нарушения на Семерджиев - 1
Илюстративна снимка БГНЕС

Георги Семерджиев, който катастрофира с автомобила си, отнемайки живота на две млади жени в София, е станал клиент на прокуратурата за нарушения на пътя още през 2014 г. Според справката на МВР за досието на бившия футболист, с която "Сега" разполага, обаче наказателните преследвания срещу него са погасени по давност.

От 2010 г. до 2012 г. Семерджиев е глобяван от органите на МВР цели 6 пъти с по 300 лв. заради управление на автомобил без шофьорска книжка. Въпреки това тогава не е било образувано досъдебно производство от прокуратурата.

На 18 януари 2014 г. Семерджиев е проверен от служители на СДВР, след като не е спрял на знак стоп, за което му е съставен акт. Освен това полицията констатира, че мъжът шофира без валидна шофьорска книжка, поради което са изпратени материалите до прокуратурата за образуване на досъдебно производство по член от НК, който гласи: "Който в едногодишен срок от наказването му по административен ред за управление на моторно превозно средство без съответно свидетелство за управление извърши такова деяние, се наказва с лишаване от свобода от една до три години и с глоба от петстотин до хиляда и двеста лева".

После на 6 август 2014 г. Семерджиев отново е спрян от служители на РУ-Несебър, защото е преминал на червен светофар. МВР отново констатира, че мъжът шофира без свидетелство за управление, поради което е образувано досъдебно производство само 7 месеца преди същото провинение. Но и то е приключило без да му бъде повдигнато обвинение.

Вътрешният министър Бойко Рашков съобщи във вторник, че Семерджиев е с отнета шофьорска книжка още от 2005 г. След това се е сдобил с фалшива такава, издадена в Швейцария. Предприемани многократно действия от МВР, включително са изпращани материали до прокуратурата с мнение за образуване на досъдебно производство за шофиране без правоспособност. Държавното обвинение обаче е давало указания да се наложи единствено административно наказание, обясни Рашков.

От думите на шефа на Пътна полиция Тенчо Тенев се разбра че Семерджиев е рецидивист на пътя с купища нарушения. „Нарушенията му са толкова много, че са му отнети 85 точки - почти три пъти по 39 точки. Това означава, че е създавал много сериозни проблеми“, посочи той. Нарушенията били по цялата палитра на Закона за движение по пътищата.

Софийската градска прокуратура е поискала постоянен арест за Георги Семерджиев. Очаква се в събота съдът да разгледа мярката за неотклонение.

Съвест
След като се разбра, че служители на полицията в София са помогнали на Георги Семерджиев да се укрие след фаталната катастрофа, вътрешният министър Бойко Рашков потвърди, че сред тях има жена, която е работи в столичното Първо РПУ. Тя е била във връзка с шофьора и към момента се установява нейната съпричастност, уточни Рашков. Според информация в няколко медии става дума за полицайката Симона Радева. Въпросната служителка реагира на бурните обществени реакции от това разкритие, като написа в профила си във Фейсбук, че се "надява в най-скоро време истината да излезне наяве".

"След което всички да си сърбате попарата от написаното по мой адрес, без дори да сте запознати и да сте видели нещо с очите си! Както и тези със заплахите към мен за живота и здравето ми, ще си понесете последствията! Никой от вас не е съдия, за да съди, още повече, когато не е видял и не знае какво се е случило! Бъдете живи и здрави всички "злобни човечета" и се събудите малко, абстрахирайки се от статии, които всеки един може да напише и да раздухва! Спете спокойни вие и дано вашата съвест и чиста, когато заплашвате и се заканвате да отнемате нечии живот заради слухове! На мен съвестта ми е чиста!", пише Радева.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ако

    28 0 Отговор
    не беше си затваряла очите прокуратурата и полицията за този потомствен убиец и внук на партизанин , тези две прекрасни момичета щяха да бъдат живи , а не буквално разчленени от безумието и огромната негова наглост и самочувствие на недосегаем !
  • 3 факт

    38 1 Отговор
    ВСС и гешев са виновни за смъртта на тези млади жени ! Убиецът е пазен о тях ,защото бандити като него ги направиха милионери !!!Няма магистрат на високо ниво да е без два хотела поне !!

    Коментиран от #19

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Коректен

    21 2 Отговор
    Гешееееееееев спиш. Или се е отчел убиеца където трябва.

    Коментиран от #12

  • 7 Пак Гешев е виновен или Боко😂

    8 17 Отговор
    А МВР е чисто като ангелче, нали Рашков😂😂😂Що ще тая полицайка в колата на меко казано, нарушител без книжка, с фалшива такава?!😂😂😂Или тя е била агент под прикритие, че даже си туинговала физиономията за да прилича на кифла?!А защо е избягала от колата след катастрофата и не е съдействала да арестуват Гошето?! Жалко за момичетата неизживяли живота си!

    Коментиран от #8

  • 8 Човека от 2005 ги прави тези работи

    22 0 Отговор

    До коментар #7 от "Пак Гешев е виновен или Боко😂":

    Дай сега всичко да го натоварим на сегашните! Те още не могат да се оправят с опозицията, а ти искаш да им остане време за Гошко! Тея от опозицията 12 години са го толерирали Гошето!
  • 9 Иван

    16 1 Отговор
    Ползвал е влиянието на дядо си генерала атанас семерджиев,шумкар от Велинград

    Коментиран от #17

  • 10 Милен

    18 0 Отговор
    Абе тоя като е нямал книжка как са му ги отнемали тези точки?
  • 11 Бравос

    8 5 Отговор
    А МВР и Рашков 24 часа го гониха в деня на катастрофата докато дилъра блъскаше коли из София с пусната лампа и скорост над 100 км/ч. Както стана ясно и любовника на Асен Василев, също криминално проявен, е обикалял вчера със синя лампа, явно мотото на ПП е: на всеки мафиот лампа и над всеки мафиот чадър.

    Коментиран от #13

  • 12 Ама не съвсем

    9 3 Отговор

    До коментар #6 от "Коректен":

    Реално погледнато в този случай спеше Рашков, скри че е имало полицайка в колата, скри че с патрулка са му донесли стълба, неговите хора чакаха убиеца 7 часа за да се пречисти преди да го арестуват, после още 24 за да му вземат проба за по сигурно.
  • 13 Таман тъй

    10 1 Отговор

    До коментар #11 от "Бравос":

    Една птичка пролет не прави! Ако докараме Муриньо в българския национален отбор ще бием ли РСМ в Скопие?
  • 14 7.62

    11 1 Отговор
    Каскета при бай Ставри ! Друго спасение няма ...
  • 15 Хахо

    9 0 Отговор
    За да и е съвестта чиста на тая преди всичко трябва да има съвест. Няма как да изчистиш нещо което не съществува.
  • 16 БПФ

    5 0 Отговор
    Прокуратурата МАСОВО бездейства пред огромен брой престъпления, цели членове на Наказателния кодекс се нарушават непрестанно, но няма нито един, който да е даден под съд - и това са основно, но не само престъпления, вършени от хъхpeци !!! Прочетете Наказателния кодекс и ще се убедите.

    Ако решим да си оправим някога държавата, първо с тия трябва да се захванем. Пред всеки съд - беcилки на които да висят престъпници с червени тоги. А последните поне трима главни прокурори да бъдат одpaни живи, според европейските традиции - потърсете в интернет историческата картина "Дране на мpъсен садия".
  • 17 БПФ

    3 5 Отговор

    До коментар #9 от "Иван":

    Не знам дали има нещо общо с генерал Семерджиев, но аз го познавах лично и мога да кажа, че това беше един изключително достоен човек !!!
  • 18 дядо тома с ножето

    3 1 Отговор
    Министър Бойко Рашков след първата дамаджана:
    Главния прокурор е спуснал чадър над престъпника Семерджиев.Значи Бойко Борисов
    е виновен.Г-н Рашков след като скоро няма да си никой къде ще се скриеш?
    Може би при спонсора ви Божков Черепа.
  • 19 +-+-

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "факт":

    Прав си за продажниците - но за хотелите говориш глупости - хотелите са при ДС-мутрите - ВИИСС и ССИИКК
  • 20 Аз съм веган

    0 0 Отговор
    Стига бе прокуратурата? Не ми се верва.
  • 21 ники

    0 0 Отговор
    Наслушахме се на констатации от полиция, от прокуратура, от майката на Симона Радева...., на кой ли не... Приказаки за отвилчания, вероятно от извънземни...Кой знае още какво. За всеки нормален български гражданин е ясно, че "за кокошка няма прошка, за милиони няма закони". Май така се пееше в една песен. Не знам кой я е "измислил", но за нашата географска ширина това е било и ще бъде актуално. И, този път, пореде път ще се размине. Темида няма да види, но Бог вижда всичко. Рано или късно на всеки му според заслугите. Ще бъдат възмездени невинните, загинали заради "невиновните". Да почиват в мир тези млади души и Бог да дава сили на семействата им. А, Родината ни копе дъното....Накъде се обърнеш всичко е разруха...няма морал, няма ценности....Нищо.