Last news in Fakti

17 Юли, 2022 12:09 16 858 65

Каква е връзката между полицайката Симона Радева и Георги Семерджиев

  • георги семерджиев-
  • катастрофа-
  • симона радева

Случайно или не, пръв на инцидента пристига именно приятелят на Симона-Мирослав Якимов. Той отказа да коментира помогнал ли е Семерджиев да се укрие

Каква е връзката между полицайката Симона Радева и Георги Семерджиев - 1

През последните две седмици държавата ни беше буквално разтресена от случая "Семерджиев".

Случай на криминално проявен мъж, заподозрян, че след употреба на наркотици се е качил в автомобил и с висока скорост се разбил на столичен булевард, убивайки две млади жени.

Случаят потресе обществото не на последно място защото се оказа, че не кой да е, а полицайка от столичното 1-во РПУ му е помогнала да се укрие, съобщава Нова тв.

На 5 юли късно вечерта криминално проявеният Георги Семерджиев предизвика тежка катастрофа и уби две млади жени - на 22 и 26 години. Инцидентът стана в центъра на София на кръстовището до хотел „Хемус”. МВР съобщи, че Семерджиев е избягал. Намериха го 12 часа по-късно. Той бе задържан със зрелищен арест в жилището му. След залавянето му разследващите допълниха портрета му - Семерджиев имал 50 нарушения по пътищата, бил с отнета книжка и карал с фалшива.

Съобщено бе от вътрешният министър, че над Семерджиев е имало полицейски чадър. Анонимни източници от разследването посочиха и името вътрешния човек– Симона Радева. А тя го потвърди с пост в социалните мрежи и закана, че истината ще излезе наяве. Наяве разследващите извадиха и друг факт – приятелят на Симона, също полицай, но в 4 РПУ в София, също имал нерегламентирани контакти със Семерджиев.

Случайно или не, пръв на инцидента пристига именно приятелят на Симона-Мирослав Якимов. Той отказа да коментира помогнал ли е Семерджиев да се укрие.

Дни след жестоката катастрофа доказателствата сочат, че Симона Радева не е била в колата на Георги Семерджиев. Това потвърдиха за източници от разследването. По наша информация минути след удара Георги звъннал на Симона от телефон на негов работник в автомивката, където избягал и се укрил. Камери за видеонаблюдение са заснели бягството му от катастрофата.

Според наши източници Симона Радева и Георги Семерджиев се запознават през октомври 2021 г., след като тя го спира на пътя, а той отказва да даде проба за алкохол. Радева моли за съдействие „Пътна полиция“ и колегите ѝ свалят номерата на автомобила му. Нерегламентираните им отношения започнали на по-късен етап, като с Георги я е свързал приятелят на Симона -Мирослав. Източници на разследването разкриват също, че младата полицайка е взимала по 2000 лева месечно от Семерджиев, за да го прикрива. По неофициална информация Радева е била управител в автомивката на бившия футболист, а униформени от 4 РУ са ползвали безплатно услугите там в замяна на важна за него информация.

Зам.-шефът на следствието Ясен Тодоров разказа пред медиите обаче, че Симона и друг полицай са помогнали на Семерджиев да се укрие, като дори са му носили стълбата, с която влязъл в дома си, защото си бил изгубил ключовете от жилището.

Симона Радева е отстранена от длъжност за два месеца докато срещу нея тече разследване за покровителстване на Семерджиев. Прокуратурата проверява и търговия с влияние.

След тежката катастрофа приятелят на Радев- Мирослав е преместен на пост при арестантите в 4РУ, вероятно за да не бъде на терен, защото вече е разпознаваем. Мирослав е служител на сектор „Охранителна полиция“ към 4 РУ. Негов началник е бившият шеф на Пътна полиция Звезделин Колев, срещу който в момента тече дисциплинарно производство след разследване на NOVA за документ с невярно съдържание.

Мирослав и Симона отказаха коментар за това, помагали ли са на Семерджиев. Коментар отказаха и родителите на Симона. Баща ѝ Тихомир Радев се върнал от чужбина след случилото се.

Прави впечатление, че и двата автомобила- този на Мирослав и този на Симона са изцяло със затъмнени стъкла, което е грубо нарушение и те трябва да бъдат спрени от движение. Периодично всеки началник на сектор е длъжен да провери личните автомобили на своите служители дали са в нарушение. Съответно -началникът на Охранителна полиция към 4 РУ-Звезделин Колев и началникът на 1 РУ. Такива проверки очевидно не са правени, или за някои служители е позволено да нарушават законът за движение по пътищата.

Разследването по случая продължава. Вътрешният министър в оставка Бойко Рашков обяви, че в момента в който има достатъчно доказателства за полицейски чадър над Семерджиев, служителите ще понесат последствия.

Апелативният съд остави за постоянно в ареста Георги Семерджиев. Освен за причиняване на смърт на пътя той е обвинен и за използване на фалшива шофьорска книжка, както и за шофиране след употреба на амфетамини и метамфетамини. Това е показала кръвната проба на обвинения за жестоката катастрофа в София, при която загинаха две млади момичета. Тя му беше взета около 48 часа след инцидента.

Георги Семерджиев се разследва и за кражба на гориво от бензиностанция. Два дни преди катастрофата на бензиностанция в района на 21-ви км на АМ „Тракия“ той е заредил и е тръгнал без да плати сметката.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 50 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 връзката

    130 1 Отговор
    и двамата са за затвора !

    Коментиран от #14, #25, #26, #31

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    82 3 Отговор
    ЛЮБОВНИЦИ интереси те са мутри убиец и помощничка на убиец
  • 3 Софиянец

    25 63 Отговор
    Връзката е Путин и простотията

    Коментиран от #16

  • 4 Последния Софиянец

    126 1 Отговор
    Корупция отгоре до долу.Гадост!
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    77 1 Отговор
    СЕМЕРДЖИЕВ преди ГОДИНИ преби възрастен ЧОВЕК

    Коментиран от #34

  • 6 Въпроса е

    112 1 Отговор
    не каква е връзката между милиционер и кримка, а ЗАЩО висшите милиционери са я допуснали?????

    Коментиран от #10

  • 7 Бизнес

    61 1 Отговор
    със всичко , забранено от закона !
  • 8 Бай Грую

    72 1 Отговор
    Каква да е, бъркат си в гащите.
  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    50 1 Отговор
    БОГ да прости загиналите ДАМИ
    СЪБОЛЕЗОВАНИЯ
    на
    СЕМЕЙСТВАТА им
  • 10 За да

    34 0 Отговор

    До коментар #6 от "Въпроса е":

    им снася и на тях !

    Коментиран от #18

  • 11 Васил

    90 0 Отговор
    Това е истината за нашата полиция охранява мафията с парите на данъкоплатеца мафия машала!
  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    69 5 Отговор
    при миналия СОЦ тоя СЕМЕРДЖИЕВ щеше да е получил смъртно наказаниеф а
    РАДЕВА затвор
  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    52 2 Отговор
    при СЕМЕРДЖИЕВ и РАДЕВА няма ДОБРО
    ако го има то е
    мъртвородено
  • 14 Много просто

    58 1 Отговор

    До коментар #1 от "връзката":

    Това са новите агенти на демократичната ДС, подкрепяни активно от външни "партньорски" служби. Като се обърка нещо, родната полицията го отнася.
  • 15 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    39 3 Отговор
    СЕМЕРДЖИЕВ РАДЕВА са от мутрите на МИТКО кап каратиста
    ДЕЛТА ГАРД
  • 16 Хаха

    42 3 Отговор

    До коментар #3 от "Софиянец":

    Това са родните служби - демократични и ляво евро атлантически ориентиеани...
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Прав си

    10 0 Отговор

    До коментар #10 от "За да":

    така е! Въпроса беше риторичен......Жив и здрав!!!
  • 19 ГЕРБ

    23 30 Отговор
    Под упеката на великия Рашков това са негови рожби
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Мен

    46 2 Отговор
    Цялото мвр е корумпирано всички го знаем ... няма фуражка която да не си е просила пари....ама хората се изучиха и слагат регистратори и ония вече почна да ги е страх.
  • 23 Българка

    62 2 Отговор
    Аз смятам, че самият факт, че Симона и приятеля й са имали взаимоотношения с криминален контингент, както самият външвн вид на татуираната мутреса са достатъчни за НЕЗАБАВНОТО ИМ ОТСТРАНЯВАНЕ ОТ СИСТЕМАТА НА МВР. Авомобилите им да бъдат спряни от движение, а те глобени за нарушаване на закона със затъмняване на стъклата .Освен това да бъдат установени и веднага отстранени всички каскети, които не са повдигали обвинителни актове и са разпъвали чадър над наркопласьора-убиец
  • 24 Най вероятно.

    31 1 Отговор
    Общи интереси! Фелицио. Разменено. За Апчета 😂😂😅
  • 25 И трите

    41 0 Отговор

    До коментар #1 от "връзката":

    Дедо попе, и тримата са за затвора барабар с шефа им.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Професор Вучков

    12 2 Отговор
    Гордея се с нашата Милиция. Слава на такива герои!

  • 28 Наказанието трябва да

    12 0 Отговор
    Е Бой.Хебан и Гръцка музика 😂🤣😅
  • 29 Охо-бохо

    23 2 Отговор
    Държавни разходи за частни приходи!
  • 30 милиционер

    3 0 Отговор
    Каренин от Волуяк.
  • 31 12345

    25 9 Отговор

    До коментар #1 от "връзката":

    А каква е връзката между кривия канадец и Гуглена, а между АсАнчо и Спецков???
  • 32 Недосегаемата

    42 0 Отговор
    Тя сама във клиповете си казва как си падала по лоши момчета, защото тя била лоша и ако някой и досаждал викала борците да му счупят краката, иначе това са двама наркомани Симона и Мирослав, които са назначени за да помагат на престъпници като Семерджиев да разпространяват наркотици
  • 33 Шмрък

    36 0 Отговор
    Пазят Симона Радева и Мирослав Якимов като писани яйца, въпроса е кой точно ги пази: МВР, Прокуратура.....или г-н Орлин Алексиев който ,,върти,, наркотиците на Таки (Христофорос Аманатидис)
  • 34 А бре журналистчетата

    22 2 Отговор

    До коментар #5 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Измествате нещата към клюките ! Две момичета умряха !Не го забравяйте !
  • 35 Гери

    44 0 Отговор
    Полицаи с татуировки, хеулорон, силикон, употребяват наркотици, коли със затъмнени прозорци? Как така такива екземпляри работят в МВР?

    Коментиран от #38

  • 36 Червото и набожния...

    16 0 Отговор
    Ходят при един татуировчик и имат тениски с изоцражение на азиатски диктатор. Така разбират ПатрЕотизЪма !
  • 37 Темида

    28 0 Отговор
    Тези двамата полицайчета ще се отърват, а Семерджиев най много на 3-4г да бъде осъден и ще бъде пуснат след 2г за добро поведение, а от другата страна загубиха живота си 2 невинни момичета!!!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Смятам да отворя баничарница

    14 0 Отговор
    Полицаите да идват ще ядат баници без пари, само да помагат със "знания"!
  • 40 Кънчо

    33 0 Отговор
    Мирослав Якимов работел ли е съвсем случайно преди в Делта Гард......само питам, ей така изведнъж се запитах, случайност
  • 41 гешефт

    31 0 Отговор
    Военен прокурор е пристигнал веднага след полицията на мястото на тежката катастрофа на булевард ”Черни връх” в София, предизвикана от Георги Семерджиев.”Той се е легитимирал и е започнал да оглежда останките от колата докато говори по телефона”, Това заяви криминалистът Иван Савов, който подчерта, че има някои разминавания в информацията по случая. Какво прави този военен прокурор на местопроизшествието и какво общо има лицето Семерджиев с военна прокуратура???
  • 42 Биби премеера

    14 1 Отговор
    Промената доде!
  • 43 лов

    20 4 Отговор
    Пълни глупости! Симона била покровителствала Семерджиев... от 16 год. той е с чадър, а тя е в МВР от 2 год.
    Рашков и сие прикриват висшестоящи служители.
    МВР, прокуратура, съд и пр. много обичат да издевателстват над жени.
    Приятелят на Симона правел връзките, ама никой не го отстранява, напротив- местят го на друга работа. А Симона я разпъват на кръст. Лов на вещици.
  • 44 Дааа

    16 1 Отговор
    Според наши източници Симона Радева и Георги Семерджиев се запознават през октомври 2021 г., след като тя го спира на пътя, а той отказва да даде проба за алкохол.

    По неофициална информация Радева е била управител в автомивката на бившия футболист,

    Нещо не се връзва., кога е работила като управител преди 2021, след ороверката, че са се запознали. Много тъпа опрка. Нещо като самоубил се с 3 куршума, единия от които контролен.
  • 45 мечо

    7 12 Отговор
    семержиев е носил пици сас кристали на киро и на лена да ядат
  • 46 🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬

    15 2 Отговор
    Статията е "Каква е връзката ..." - според мен връзката им е духовна, платонична. И трябва да се даде шанс на тази връзка, но да се прибавят към тази връзка и всичките им началници! А шанса да се дава лично от бай Ставри! Той е мил и любвеобилен човек, разчитащ и доверяващ се на справедливостта и върховенството на закона!
  • 47 г-н

    20 0 Отговор
    В затвора за по 20 години на жертва и ще се замислят като се дрогират соросята,а за затъмнените стъкла та а-те яки глови
  • 48 калпава територия

    18 0 Отговор
    калпаво население
  • 49 В.В.П.

    24 0 Отговор
    Лъсна фалша и корупцията в Територията на България..Всичко е за затвора .Честни и работливи хора избягаха ,остана само джонка и ороститутки-полицайки .+ Милиционери реститути..В София..депото на отпадъците .!.Прължавай така България!.Жалко за двете деца .Много нелепо и жалко
  • 50 КАКВА им ВРЪЗКАТА ?

    7 1 Отговор
    Х О Р И З О Н Т А Л Н А. !
  • 51 Якимвълевдонев

    3 0 Отговор
    От тележене.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 ГНУС

    19 1 Отговор

    До коментар #52 от "Мнение":

    Никой няма да разчисти МВР. То обслужва всеки с власт и пари, за сметка на това е против обикновените хора, против бедните и беззащитните.
  • 54 На Мвр създанията

    10 1 Отговор
    Трепат обикновенни хора и обикновенните хора дето не правят така като наркомана отнасят проверки глоби 😂😂😂😂искам некои милиционер ми обясни какво ше ме спре да карам пиян дрогиран ако искам и реша😂😂😂нито камери нито проверки нито радари нищо нема ме сапре ако реша са кача друсан така че всичко е прах в очите видиш ли ние предотвратяваме
  • 55 Тома

    18 1 Отговор
    Към всеки нарко дилър има прекрипен милиционер коойто разнася пачките към върховете на мвр.Схемата действа благодарение на агент буда
  • 56 😆😆😆

    0 26 Отговор
    Балъците завиждат на Жоро Семерджиев, че не могат да са като него .Балъците винаги завиждат на играчите .

    Коментиран от #59

  • 57 Читател

    10 0 Отговор
    Колкото повече ровят все повече мирише. Мирослав чукача на Радева с кола със затъмнени стъкла. Цялата тази мафия трябва да се разследва непрекъснато. Или ще се стигне до някой по високо във веригата или ще гръмнат някой бушон.
  • 58 пояснение

    11 0 Отговор
    Един прекрасен контингент за почивна станция "Белене" , Но за съжаление почивната станция отдавна затвори врати.
  • 59 Играчка Плачка

    13 0 Отговор

    До коментар #56 от "😆😆😆":

    Да завиждаме , че не можем - пияни , и дрогирани да газим хората по тротоарите ЛИ ? И да гледаме на смъртта на тези две млади жени , като на природно явление ? Този играч със сигурност ще се наиграе. Даже вече сА е наиграл.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Връзката е,

    2 0 Отговор
    че и двамата са боклуци
  • 63 кумчо ВЪЛЧО

    4 0 Отговор
    Този ви въпрос много прилича на въпроса - КАКВА Е ВРЪЗКАТА НА ББорисов със СИК и ВИС ? В какви отношения е бил той с хора като Маргините , Маджо , Пашата , бай Миле - приятелски , подчинени , бизнес ? Защо не го проверите ? Защо ли Вода от Банкя не обича да говори за тази си част от живота ? И после се чудите за тази девойка-полицай и татуирания убиец ? Едното е функция на другото . очевидно е !
  • 64 Българин

    4 0 Отговор
    Връзката е много топла. Бих я нарекъл гореща. Те полицаи и бандити са си биз бизе. Ако еднните ги няма и другите няма да ги има. Затова полицията си ги отглежда и ги пази.
  • 65 Вибрация

    2 0 Отговор
    Връзка с вибраторите от шкафа на убиеца.