Last news in Fakti

5 Септември, 2022 15:53 1 226 5

Постоянен арест за трафиканта и афганистанските мигранти, заловени край Олтоманци

  • постоянен арест-
  • трафикант-
  • мигранти-
  • олтоманци

При разглеждане на исканията за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ срещу обвиняемите съдът прие доводите на държавното обвинение за наличие на обосновано предположение за виновността им. Налице е опасност те да се укрият или да извършат престъпление

Постоянен арест за трафиканта и афганистанските мигранти, заловени край Олтоманци - 1
Снимка: БГНЕС

По искания на Районна прокуратура – Кюстендил съдът взе мерки за неотклонение спрямо обвиняеми за извършени престъпления в района на ГКПП Олтоманци, съобщават от Апелативна прокуратура- София.

На 01.09.2022 г. 29-годишният Г.М. противозаконно подпомагал 14 мигранти от Афганистан да преминават през територията на страната. За превоза им той използвал лекотоварен автомобил, ."Форд". С действията си мъжът целял набавяне на имотна облага.

Водачът и чуждестранните граждани са били задържани при проверка в района на ГКПП Олтоманци.

С постановление на Районна прокуратура – Кюстендил всички те са привлечени в качеството на обвиняеми за извършените от тях престъпни деяния.

При разглеждане на исканията за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ срещу обвиняемите съдът прие доводите на държавното обвинение за наличие на обосновано предположение за виновността им. Налице е опасност те да се укрият или да извършат престъпление. Разследването по досъдебните производства продължава.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българка

    13 0 Отговор
    Всички,които са преминали нелегално южната ни граница не са нито мигранти, нито бежанци. В Гърция и Турция няма война, от която да бягат. Те са обикновени престъпници и трябва да бъдат третирано като такива по НК. Или да ги връщат веднага обратно, или след съд в затвора, а не в бежански лагери да ги хрантутим
  • 2 ЦиганинаКъневОтБеХеКа

    7 2 Отговор
    Свобода за клетите каналджии!!!
  • 3 Перо

    7 0 Отговор
    Няма ли един полицай,който да разстреля трафикант, при опит за бягство и това да стане практика при корумпираната съдебна система!
  • 4 Планът беше такъв...

    4 0 Отговор
    Цяла година ще минават мигранти транзит България хора лъжат ви медйи и новинари. Вижте реалноста и си пренецяваите съми. Турската мафия и БГ мафията ще са печелившите както винаги а за народа... ВИЕ си знаете
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.