Last news in Fakti

10 Септември, 2022 06:56 2 166 3

Оставиха в ареста двамата задържани за убийството в Търнак

  • убийство-
  • търнак-
  • задържани

На 6 септември баща и син умъртвиха 47-годишен местен жител, който е брат на по-възрастния извършител и чичо на по-младия

Оставиха в ареста двамата задържани за убийството в Търнак - 1
Снимка: БГНЕС

Оставиха в ареста двамата задържани за убийството във врачанското село Търнак, предаде NOVA.

На 6 септември около 21 часа баща и син умъртвиха 47-годишен местен жител, който е брат на по-възрастния извършител и чичо на по-младия.

В петък Врачанският окръжен съд гледа мярката им за неотклонение „задържане под стража“ и постанови те да останат в ареста. По делото е установено, че двамата като съизвършители чрез нанасяне на удари по главата, умишлено са умъртвили роднината си.

От материалите по делото е видно наличието на първата предпоставка за вземането на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, а именно тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода.

Налице е и следващата, изискуема от закона предпоставка - обосновано подозрение за съпричастност на обвиняемите към деянието. В досъдебното производство, за твърде краткия период от образуването му до настоящия момент, са събрани достатъчно по обем и тежест доказателствени източници, свързващи обвиняемите лица с инкриминираното деяние.

Относно другите предпоставки за налагане на най-тежката мярка за неотклонение, а именно опасността от укриване или извършване на престъпление - съдебният състав счете, че в случая не съществува опасност обвиняемите да се укрият, тъй като са с известен адрес и с установена самоличност. Същевременно обаче съдът прие, че по делото се съдържат данни за наличието на опасност обвиняемите да извършат друго престъпление, се казва в мотивите на съда.

Определението на Врачанския окръжен съд подлежи на незабавно изпълнение и може да бъде обжалвано и протестирано в тридневен срок от пред Апелативен съд – София.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лафонтен

    4 1 Отговор
    Тук при нас в северозападна ромелия ,това е нещо нормално.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 0 Отговор
    до къде стигнахме ХОРА