13 Септември, 2022 09:55 2 119 15

Слави Ангелов: В полицейските управления са хората, които пазят крадците. Там корупцията е много висока

  • слави ангелов-
  • полицейски управления-
  • корупция-
  • крадци

Бившият директор на Института по криминология към МВР Росен Йорданов заяви, че има една системна загуба на престиж и уважение към професията полицай

Слави Ангелов: В полицейските управления са хората, които пазят крадците. Там корупцията е много висока  - 1
Снимка: bTV

“В полицейските управления корупцията е много висока. Там са хората, които пазят крадците. Там са хората, които не само пазят автокрадците, а и им посочват коли, които да търсят”, заяви разследващият журналист Слави Ангелов в предаването “Тази сутрин”.

Той подчерта, че винаги има изключения и не всички полицейски служители са замесени в подобни схеми.
“Георги Семерджиев не е отгледан от родителите си, а от системата на МВР. Всичките тези години - един път му отнемат книжката, две години по-късно отново го хващат без книжка, след което следват още 3-4 пъти. Има грешка на прокуратурата, в законите и начина по който те се изпълняват”, каза той.

Бившият директор на Института по криминология към МВР Росен Йорданов заяви, че има една системна загуба на престиж и уважение към професията полицай.

“Там се напълни с хора, които не осъзнават едно от най-важните неща, че това не е просто работа, а мисия - закрилник. Това да си човекът, които се грижи за част от важните основни базисни проблеми на обществото”, каза Йорданов.

Той подчерта, че системата позволява един човек да направи мрежа от 10-15 души.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стара история

    10 1 Отговор
    Попита княз Крум аварските пленници: „От какво, мислите, че загина началникът (архонтът) ви и всичкият народ?“ И те отговорили: „От това, че се умножиха взаимните обвинения, загинаха по-храбрите и по-умните; после несправедливите и крадците станаха съучастници със съдиите; после от пиянството, защото, като се умножи виното, всички станаха пияници; после – от подкупничеството; после – от търговията, защото всички като станаха търговци, взаимно се мамеха. И наистина погибел произлезе от това“.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Киро кристала

    5 4 Отговор
    Пазя си доставчиците на пици
  • 4 Анонимус

    10 1 Отговор
    Тъй де,"мисия "закрилник"",ама на кого бе,другарю?Закрилят престъпниците,така излиза.А трябва да е в услуга на народа и държавата.Уви,в България всичко е на обратно.
  • 5 НИЕ ги хващаме,

    2 3 Отговор
    те ги пускат.
  • 6 !!!?

    6 4 Отговор
    Ами в постсъветската губерния на Радев и неговия "Гълъбарник" Мафията си има полиция управлявана от "бивши хора" !!!?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Слушате

    9 2 Отговор
    И пишете глупости ! Как имате глави , а нямате мисли ?! Кой нормален може да вярва , че над 40 човека го пазят ?! Тоя не е дон Корлеоне ?! Цялото районно няма толкова полицаи ! Работата е проста ! Тия хора изпълняват заповедите на един - двама началника ! Няма къде да ходят ! И сега ще се размива отговорност , с тази голяма бройка ! Разделят се две шефски уволнения , на 40 служителски мъмрения , и - я гле , що наказания сме отпрали .....
  • 9 __!__

    10 1 Отговор
    Рестарт на всичко,палене на конституцията и писане на нова.Не може всеки държавен служител да е непоклатим и да се чувства над закона.Мина времето на тази простотия време е радикални мерки да се вземат и всички да влезем отново в пътя,тази глупост не се търпи вече стига толкова.
  • 10 За протокола

    11 0 Отговор
    МВР, Прокуратурата и съда са най-корумпираните органи у нас и преди да тръгнат да правят реформи със закони, реорганизации и бла-бла, трябва да се самоизчистят и реформират вътрешно. В противен случай всичко е обречено. Това е така още от соц-време. Тук Гешев и Борисов не са им пречка, а оправдание.
  • 11 Иван

    11 0 Отговор
    МВР е най-голямата организирана престъпна група.
  • 12 007

    6 1 Отговор
    Ръководните служители който не са разпоредили изпращането на административно-наказателните преписки към прокуратурата за произнасяне , за прикриване на престъпление незабавно дисциплинарна проверка и уволнение ,като едновременно с това материалите се предададат на прокурор за укриването на престъпление.Редовите полицаи според установените факти за нерегламентираните контакти от дисциплинарно уволнение до предупреждение за уволнение и преминаване на тектове за интегритет и оценка на служебната дейност. МВР се нуждае от дълбока реформа ,като се започне от намаляването на числения състав , ние имаме най много полицаи на глава от населението, след законови промени освобождаване на всички пенсионирани служители, периодични и внезапни проверки на всички служители през тестовете за интегритет.

    Коментиран от #13

  • 13 ККК

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "007":

    И ежедневни тестове за алкохол и наркотици!
  • 14 Павел пенев

    0 0 Отговор
    След тази изказана истина,очаквай отново нападение от мутрите в съюз с МВР.
  • 15 Питанки

    0 0 Отговор
    Защо аз се явявам на полиграф при постъпване на работа на поредното интервю а полицаите и колегите им в прокуратурата и политиците не го правят?