13 Септември, 2022 21:45 4 860 28

Ето с колко км/ч е карал Семерджиев, убил двете момичета на „Черни връх”

  • георги семерджиев-
  • катастрофа-
  • убийство-
  • момичета-
  • черни връх

В средите се знае, че е пласирал наркотици за Таки. По тази линия очевидно е и разработван и е давал информация на службите. Вероятно по тази линия е правена тази пелена, за да си прави своеволия

Ето с колко км/ч е карал Семерджиев, убил двете момичета на „Черни връх” - 1

Очакват се масови уволнения на полицаи заради случая „Георги Семерджиев”. Текат дисциплинарни разследвания на близо 40 служители на реда - както редови полицаи, така и техни шефове, оказвали съдействие на обвинения за катастрофата на „Черни връх”, при която загинаха две млади жени. Това стана ясно от изявления на ръководството на МВР.

Разследването вече установи и скоростта, с която се е движел джипът на Семерджиев, когато помита двете момичета. Тя е поне три пъти над разрешената. Според автотехническата експертиза Семерджиев се е движел със 166 км/ч, съобщава Нова телевизия.

По случая са разпитани 69 свидетели.

До момента срещу Георги Семерджиев са повдигнати над пет обвинения - за смъртта на двете млади жени, за шофиране без книжка, за напускане на мястото на катастрофата, шофиране след употребата на наркотици, ползването на фалшиви регистрационни табели и притежание на дрога.

Към тази палитра ще бъде добавено и още едно, въз основа на поредната експертиза.

„От изготвената тройна автотехническа експертиза е установено, че Семерджиев е управлявал с фаталните 166 км/ч, преминал е на червен светофар и е причинил смъртта на две млади жени”, обясни Сийка Милева, говорител на главния прокурор.

В делото за катастрофата попада и полицай. Засега не става ясно името му.

„Установено е, че Семерджиев е подпомогнат от полицай да се снабди със стълба и да се качи, тъй като е изгубил ключовете”, каза Милева.

В градската прокуратура е образувано и ново дело- срещу полицаите, разпъвали чадър над Семерджиев.

„СГП отдели материали от образуваното досъдебно производство за ПТП и образувано ново досъдебно производство за търговия с влияние и от служители от МВР, които са нарушили служебните си задължение”, заяви още Милева. „Възложено е на следствието, ще изискат проверката от Инспектората на МВР”.

За катастрофата се очакват още няколко експертизи и се очаква то да влезе в съда.

Проверката на Инспектората на МВР установи над 40 служители на реда, разпъвали чадър над Семерджиев, основно пътни полицаи, научи NOVA. Трима от тях на ръководни постове - началници на групи и на сектори. Според криминалиста Иван Савов, Семерджиев е имал протекции и на по-високо ниво.

„В средите се знае, че е пласирал наркотици за Таки. По тази линия очевидно е и разработван и е давал информация на службите. Вероятно по тази линия е правена тази пелена, за да си прави своеволия. Срамота е да операт пешкира хората на ниско ниво. Няма как да бъде пуснато лицето с административна мярка, без да им е било казано”, коментира Савов.

Дисциплинарните проверки срещу служителите на МВР продължават. След това ще се прецени дали ще бъдат наказани или уволнени.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти-маймуна

    44 2 Отговор
    Много българско да караш с 166 кмч в града между светофари.
  • 2 Аве

    46 1 Отговор
    протекциите над Семерджиев са били на по-високо ниво. Малко е лицемерно да оберат пешкира хората, които са били на най-ниско ниво.

    Коментиран от #26

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Тинтириминтири

    49 0 Отговор
    Ако абсолютно нито един полицай няма да носи наказателна отговорност и ще е с чисто досие за работа акъла не ми го побира защо ни занимавате с глупости!
  • 5 адв.Келеманов

    49 0 Отговор
    Семерджиев има огромен чадър в МВР така, че няма никакво значение с колко е карал, скоро ще видите и какви връзки има в прокуратурата и как съдията на делото му няма да го осъди!
  • 6 Ненчо

    72 0 Отговор
    Той и убиеца на Милен Цветков е карал с над 100км, но в момента е на свобода благодарение на богатата си майка и нейният любовник
  • 7 Само тихо, недей да казваш на никой...

    58 0 Отговор
    Всички участвали в това престъпление са на свобода, Симона Радева, Мирослав Куката, а третия полицай който е отишъл до автомивката на Семерджиев за да му прибере дрогата даже и имената не му се споменават, да не говорим, че всичко това се върши с патрулка на МВР
  • 8 МВР тайните

    57 1 Отговор
    Дрогата в България се пласира и разпространява официално от служители на МВР, Гошо Семера е само куриер който направи гаф, за което няма да бъде осъден защото ако проговори какво знае и кой му дава пакетите и пликчета ще стане страшно
  • 9 Патрон в пагона

    32 1 Отговор
    Само с убийство на висши служители на МВР ще се оправят нещата в системата, ако чакаме някой да ги накаже, осъди или вкара в затвора за престъпленията които извършват няма да ни стигнат 100 живота да го дочакаме
  • 10 КУРшум за Семерджиев

    46 0 Отговор
    С.М.Ъ.Р.Т. за всички замесени в убийството на 2те момичета, без народен съд сме обречени
  • 11 Под прикритие

    26 0 Отговор
    ама нашивка имал ли е, не разбрах ?
  • 12 Корадо

    33 0 Отговор
    Мафия-ако нямаше чадър от корумпирани полицаи и магистрати двете момичета щяха да са живи!
  • 13 хехехе

    14 0 Отговор
    в десятката и тва е
  • 14 Гаглей

    16 0 Отговор
    Семерджиев е БОКЛУК
  • 15 ИЛИ СЕ ОСЪЗНАЙТЕ ИЛИ НЯМА ДА РАБОТИМ !

    11 0 Отговор
    НЯМА НАЧИН ДА НЕ СА МУ СЪУЧАСТНИЦИ И ПРЕМИЕРИТЕ ! ВЪВ ВСИЧКО !
  • 16 албански фен

    13 0 Отговор
    има една мъдра дума на албански, която гласи следното, "не удря мълнията в кенефа".
  • 17 Бай Цвятко

    11 0 Отговор
    Така и не станс ясно, че това е бушон.Хората наф него ще оправят нещата, защото той и те са недосегаеми.Плащат годишни и двугодишни заплати на полицаи, които се "грижат"за тях.И до тук всичко е ясно, но виновните никога няма да влязат в затвора, а и да влязат е за малко.А знаете ли за какви влияния става въпрос?На първо място Законни, на второ измъдрувани от адвокати и полицаи, на трето влияние чрез плащане, чисто,регулярно, законосъобразно.
    НЯкой жив, слижител,прокурор,съдия, може ли да ги осъди лошо, болезнено за тях, НЕ.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Истината

    10 0 Отговор
    Не чакайте на съд и прокуратура, нищо няма да се случи!?! Вълкът си върши сам работата!!!
  • 22 Именит

    9 5 Отговор
    Рожба на 12г гербаджойско управление!
  • 23 Рошко

    11 0 Отговор
    Мисля че полицаите нито ще бъдат наказани или уволнени а наградени и сега като се почнат едни сделки с прокуратората едни болести направо като сериала дързост и красота

    Коментиран от #25

  • 24 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 0 Отговор
    престъпник
  • 25 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Рошко":

    господин РОШКО много ФАКТИ сте написал господине
  • 26 Пешо

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Аве":

    Пилицаи ще бъдат уволнени. А затвор кога?! За тях законите пак не важат... мафия
  • 27 За протокола

    8 0 Отговор
    Явно Семерджиев е казал на полицая: "Колега, съдействай" и "колегата" е "съдействал". Виждал съм с очите си как бивши и настоящи ченгета се измъкват с подобни изрази, когато обикновени хора на тяхно място биха били арестувани . Вместо да понасят по-тежки санкции, те се измъкват.
    А като начало на борбата с престъпността и корупцията в органите на правосъдието и изобщо, предлагам да се сумират присъдите за всяко престъпление, а не да се изтърпяват конкурентно. Стига с тази псевдо-хуманност и псевдо-справедливост към престъпниците, превзели държавата. Време е да се помисли за нормалните хора.
  • 28 Гошо

    3 0 Отговор
    Максимум 3 години условно и като се има в предвид, че е и болен завалията всичко е точно!