Last news in Fakti

21 Септември, 2022 14:09 1 310 9

"Обръч" от КПП-та около Бургас срещу нелегалната миграция

  • кпп-
  • бургас-
  • нелегални мигранти

КПП-тата са разположени на места, където има информация за засилен миграционен натиск

"Обръч" от КПП-та около Бургас срещу нелегалната миграция - 1
Снимка: МВР

Полицията в Бургас обгради целият град със 7 пропускателни пункта заради засиления натиск от нелегални мигранти. Проверяват се леки и тежкотоварни автомобили, съобщи БНТ.

КПП-тата са разположени на места, където има информация за засилен миграционен натиск.

"КПП-тата, които са изградени изцяло на територията на Бургаска област вече дават своя резултат. От 12.00 часа вчера на обяд досега има установени и задържани 5 лица, които пряко са участвали в транспортирането на лица с профил на мигранти и 30, които ги определяме като мигранти, незаконно преминали границата на България.

Снощи през КПП-то са преминали 2 автомобила, движейки се в пакет, като единият най-вероятно е бил водещ и след него се е движил друг, в който са установени 7 лица - мигранти. Двамата водачи на автомобилите са задържани", заяви Марин Димитров, началник на Охранителна полиция - Бургас.

КПП-тата ще останат 24 часа на различните локации за неопределено време.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сашо

    4 0 Отговор
    По-рано трябваше да ги направят.
  • 2 Те баш

    1 0 Отговор
    сега ще тръгнат да късат обръчи ?!
  • 3 Където и да обикалят по горите

    4 1 Отговор
    Все някъде ще трябва да минат по главен шосеен път, там трябва на много места да се проверява всичко и да имат право да стрелят, това са престъпници
  • 4 Перо

    5 0 Отговор
    Корумпетата от гранична полиция пускат мигрантите,другите полицаи ги хващат и ескортират до лагерите,където биват осиновени от българския данъкоплатец,а полицаите не са от тях,защото във фиша за заплатата,нямат графа за удръжки.Всичко плаща държавата,като ранната пенсия! По-добре БГ да иска споразумение с Урсула да се превозват мигрантите с влак,транзитно през БГ към Германия! Така корумпетата от гранична полиция ще гризнат дръвцето,а ръководството на МВР няма да лъже!

    Коментиран от #8

  • 5 хахо

    3 0 Отговор
    И там ли е мястото да се спират мигрантите?! Какво става на границата, там сме разграден двор. Унищожихме граничните поделения, оградите, 24 часовата охрана и сега търсим мигранти по пътищата на страната
  • 6 Шаран БГ

    3 0 Отговор
    Толкова е лесно и ефикасно, пресичането на границата да бъде прекратено веднъж за винаги, НО "органите" трябва да имат работа !! Кой като "пропускател", кой като съпровождач, кой като "улавящ ги" и нататък по веригата, минавайки през следователи ,прокурори , съдии, разследващи и саморазследващи и......докато се стигне до"съпричастност" към съдбата на мигрантите и събиране на облекла и храни.
    Обидно е и срамно за бъргарските граждани поведението, действията и мерките на държавата !! Врочем .......има ли ДЪРЖАВА ??
  • 7 Опаааа....

    1 0 Отговор
    Там там ги ловете че всички на море са тръгнали. Ама не казахте от кои ловите, сириици афганистанци украинци....
  • 8 Що говориш глупости?

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Перо":

    Кво споразумение да иска?Те са влезли в Бг.Върни ги в Турция,ако можеш?Те се стремят да напуснат Бг,ако могат(но не могат;е,някои успяват.)Проверките при влизане в Унгария са изключително ЩАТЕЛНИ.
  • 9 Бай Митко

    0 0 Отговор
    Около Бургас, а прочистване на Бургас?