4 Октомври, 2022 07:36 2 452 8

Неработещи молове в Русе стават обекти на вандалски прояви

  • вандали-
  • молове-
  • русе

8 малолетни и непълнолетни момчета са разбили прозорците на пустеещия мол и след като се разходили по етажите, потрошили асансьорите и ескалаторите

Неработещи молове в Русе стават обекти на вандалски прояви - 1

Освен че се рушат, неработещите търговски центрове в Русе вече са и обект на вандалски прояви. Тийнейджъри са нахлули в мола до болницата и са потрошили част от оборудването в сградата. Щетите са за десетки хиляди левове, съобщи БНТ.

8 малолетни и непълнолетни момчета са разбили прозорците на пустеещия мол и след като се разходили по етажите, потрошили асансьорите и ескалаторите. След вандалската проява в сградата вече са сложени камери. Търговският център работи 3 години и фалира. Сменя собствениците си няколко пъти, но никой от тях не обявява публично какви са бизнес намеренията му.

Подобна е съдбата и на останалите молове в Русе. Единият, построен преди повече от десетилетие в района на "Дунав мост", така и не отвори врати. Други функционират с по 2-3 магазина и са пред угрозата да се превърнат в поредната пустееща сграда. Затова според експерти, всяка голяма инвестиция трябва да е обвързана и с дългосрочно планиране.

"Няма достатъчно потенциални клиенти в нашия район, според мен, и затова има толкова пустеещи търговски площи… навсякъде има обяви – отдава се, продава се, и пустеят без наематели, без стоки. Временно явления беше напливът на румънски клиенти, те по-скоро си останаха туристи и минават транзитно през нашия град", гл. ас. Мирослава Бонева – преподавател във факултет "Бизнес и мениджмънт".

Влияние е оказала и световната финансови криза, чието начало за страната ни съвпадна с масовото строене на търговски центрове в Русе. В този период навлезе и онлайн търговията, която добива все по-широка популярност – от 10% интерес от страна на българите през 2011 година, то през 2021-а вече е 30 на сто.

Междувременно населението продължава да намалява, а инфлацията изяжда доходите. И според русенци единственият функциониращ мол в града още дълго ще остане наполовина празен.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Америка ФК ЕА 🇺🇸💪🗽🦅

    30 3 Отговор
    Защото май в Румъния им е по-евтинко на русенци.
    Затова не им работят моловете!
  • 2 плюс минус

    36 0 Отговор
    Странно нещо е т.н. демокрация по български.
    На мястото на действащия в момента полупразен МОЛ в кв. Здравец- Изток имаше нов, модерно оборудван завод за памучни тъкани.
    На мястото на завода за дунапрен и разни други материали "П. Караминчев", сега има едно празно пространство.....
    Разрушиха фабрики и заводи, хората отидоха да си търсят работа в чужбина и останаха там.
    Не ми се брои колко Мол-а построиха и колко фабрики и заводи разрушиха в Русе и населението на града ни намаля драстично.
    Вече нЕмам нерви от тази наша пуста демокрация и от тези наши управляващи ни.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Аман

    16 0 Отговор
    ОТ ТИЯ МОЛОВЕ !!!
  • 5 С тези цени

    14 0 Отговор
    така ще е. Да надуят цените още и да се борят за клиенти. Ехххх Български бизнесмени, ехххх печалбари. Хич не ми е жал за вас.
  • 6 Студопор

    13 0 Отговор
    Затварят библиотеки и училища, пращате децата да учат онлайн, с всяка изминала година стандарта на образованието намалява и учителите пускат в следващия клас деца, които не могат даже името да си напишат... Какво се очаква, че ще стане?
  • 7 мръсен русенец

    15 1 Отговор
    русе е град с не повече от 60-70 000 жители но виж изборните листи бяха за 203 659 души ?!?!? със селата пак няма 100 000 релно живеещи докато не се спре с измамите на управленско ниво няма да се промени нищо
  • 8 Какви момчета?

    12 2 Отговор
    Кажете, че са чавета, а не момчета. Докога ще си крием главите под пясъка като щрауси за истината? Останахме шепа българи, какво имаме да губим?