Last news in Fakti

18 Октомври, 2022 15:05 3 167 11

Митничарите на "Капитан Андреево" заловиха недекларирана валута за над 1 млн. лв. (СНИМКИ)

  • капитан андреево-
  • митничари-
  • недекларирана валута-
  • 1 милион лева

Тя е намерена при три проверки на превозни средства, излизащи от страната  

Митничарите на "Капитан Андреево" заловиха недекларирана валута за над 1 млн. лв. (СНИМКИ) - 1
Снимка: Агенция Митници

Митническите служители откриха недекларирана валута с левова равностойност 1 084 155 лева при три проверки на превозни средства, излизащи от страната.

На 17.10.2022 г. на Митнически пункт "Капитан Андреево" пристига влекач с полуремарке с унгарска регистрация, пътуващ от Унгария през България за Турция. Камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която в долап извън шофьорската кабина са открити пачки с еврови банкноти с различен номинал. Общото количество на откритата валута е 251 000 евро с левова равностойност 490 913 лева.
Три дни по-рано - на 14.10.2022 г. на пункта пристига друг камион с турска регистрация на път от Великобритания за Турция. При извършената митническа проверка в хладилния агрегат са открити, увити в пакети 181 575 британски лири, 180 шотландски лири и 300 ирландски лири с обща левовата равностойност от 410 177 лева.

В същия ден е открита и недекларирана валута при проверка на лек автомобил, в който пътуват от Румъния през България за Турция един румънски и двама турски граждани. Превозното средство е селектирано за щателна проверка, в хода на която митническият служител забелязва, че един от пътниците К.Д. - турски гражданин, се опитва да се отклони от мястото на извършването на контролните действия. При извършване на личен преглед се установява, че в мъжка чанта под елека му са укрити 93 600 евро с левова равностойност 183 065 лева.
Водачите на двата товарни автомобила и пътникът в лекия автомобил, както и всички турски граждани, са привлечени като обвиняеми и са задържани за срок до 72 часа.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 1 Отговор
    ПОМНИТЕ ли МИТНИЧАРСКОТО СЕЛО с какви пари бе ПОСТРОЕНО
    МОЛЯ

    Коментиран от #6

  • 2 Сърцето

    14 0 Отговор
    Боков се къса......
  • 3 Венета Новакова

    7 0 Отговор
    Оиде ми комисионната......
  • 4 Корги

    3 4 Отговор
    С ръка на сърцето си казвам, че ако съм митничар една пачка за подкуп ми стига. На тия мизерни заплати и за държава, която нищо не ти е дала, е грехота да си честен.
  • 5 Учуден

    8 1 Отговор
    При баце всичко минаваше! Нещо много се засилиха митничарчеата!
  • 6 Разкрит

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Как си приятелю? Лек ден ти желая!

    Коментиран от #7

  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Разкрит":

    БЛАГОДАРЯ подобно НЕТ ПРИЯТЕЛЮ
  • 8 За протокола

    10 0 Отговор
    Огромните пари в брой, които се хващат на турската граница са предназначени за финансиране на миграцията и за плащане на каналджии. Преди месеци на няколко пъти хванаха суми от повече от милион. А колко не са хванали? Крайно време е тази огромна схема за финансиране и прехвърляне в Европа на стотици хиляди мигранти да бъде разбита.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.