Last news in Fakti

26 Декември, 2022 16:50 3 103 11

Задържаха двама турци на АМ "Тракия", превозвали 90 нелегални мигранти

  • задържани-
  • турци-
  • мигранти-
  • ам тракия

Обвиняемите са задържани за срок до 72 часа. Те са професионални шофьори, извършващи международни превози

Задържаха двама турци на АМ "Тракия", превозвали 90 нелегални мигранти - 1

Двама турски граждани са обвинени за трафик на нелегални мигранти, съобщават от Районната прокуратура - Стара Загора, цитирани от БНР. Те бяха заловени на АМ „Тракия“, край село Плодовитово, да превозват 90 чужденци в товарен автомобил.

Обвиняемите са задържани за срок до 72 часа. Те са професионални шофьори, извършващи международни превози. На 23 декември влизат в страната ни през Граничен пункт „Дунав мост“ и стигат до село Лесово, където твърдят, че ще „правят бизнес“. По информация на Прокуратурата в Стара Загора с тях се е свързал техен познат и им предложил да оставят камиона и да се върнат на „Тракия", където да осъществят превоз с празен товарен автомобил до София.

Според предварителна уговорка е трябвало да получат 200 евро, когато пристигнат на посочен паркинг в столицата. Така те отпътуват от Ямбол с 90 мъже от Афганистан, 14 от тях - непълнолетни.

Органите на реда установили, че въпросният товарен автомобил е пътувал неколкократно по маршрута Елхово – София през последните два месеца.

Разследването по случая продължава. В първия работен ден (28.12.2022г.) дежурен прокурор ще внесе в Районен съд - Чирпан искане за постоянно задържане на двамата турски граждани.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перо

    16 0 Отговор
    Шефката на Гранична полиция пак е непричем! Гл.Секретар отново да си подаде оставката! Ще отглеждаме още една рота престъпници за наша сметка!
  • 2 Последния Софиянец

    19 0 Отговор
    Пратете ги в Холандия.
  • 3 Севрноатлантик

    17 1 Отговор
    Добре че са нашите турски натовски партньори , че без тях ромите в българия щяха да намалеят. А днес Карадаъ прогнозира ДПС с 40 места в парламента след изборите . Ами нормално е да го очакваме . Турция постоянно ни вкарва нови .

    Коментиран от #7

  • 4 Анонимен

    17 0 Отговор
    защо заглавието не е "задържаха 90 мигранти" , а вместо това е така манипулативно написано, че да не ни прави впечатление бройката ? И каква е тази граница през която на ден без проблеми минават трицифрено число хора , а за седмица четири цифрено ?
  • 5 гол соросоид

    18 0 Отговор
    Докато не ни ги прехвърлят всичките 3 млн. няма да се успокоят . Всъщност има един начин но той започва с връщането на старото име на страната НРБ .
  • 6 нннн

    8 1 Отговор
    ,,В ОЧАКВАНЕ НА ВАРВАРИТЕ

    Какво очакваме, стълпени на площада?
    Днес варварите ще пристигнат тук.

    Защо това бездействие в народното събрание?
    Защо народните избраници закони не създават?

    Защото варварите ще пристигнат днес.
    Какви закони да създават народните избраници?
    Когато дойдат варварите, ще донесат закони."... /К. Кавафис/

    Варварите дойдоха.
  • 7 добре де, нека да уточним

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Севрноатлантик":

    Може и 140 да вкара, нали всеки път гласуват всепо малко на изборите, накрая ще останат само хората на Доган, на Корнелия и на Бойко сами дс си се избират.
  • 8 За да ги има тези

    8 0 Отговор
    Значи граничните ги пуштат питам аз защо няма разстрелян граничен....проблема е у граничните и няма наказани там
  • 9 Чичовци

    0 1 Отговор
    Смърт за тези и за всички които погазват българските закони умишлено и целенасочено.Особенно турците ,пък и руснаците не с по долу в диверсиите и погазването ни като държава.
  • 10 6ен Ген

    0 0 Отговор
    Да ги пращат за Австрия при оня ка..път!
  • 11 Афганистанците

    0 0 Отговор
    Да си ги взимат в кравария. Те разбъркаха ла...ната там а сега Европа трябва да се оправя с миризмата