Last news in Fakti

11 Януари, 2023 09:40 2 132 13

Демерджиев обяви, че се е стигнало до края на разплитането на казуса с полицейския чадър над Семерджиев

  • иван демерджиев-
  • георги семерджиев-
  • дейвид бодил

Задържането на британеца Дейвид Бодил, който се издирва от Интерпол, е реализация на ДАНС, с участието на МВР

Демерджиев обяви, че се е стигнало до края на разплитането на казуса с полицейския чадър над Семерджиев - 1

МВР все още няма отговор от Русия защо журналистът Христо Грозев е обявен за федерално издирване. Това заяви в "Денят започва" министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

"В зависимост от отговора от руска страна ще преценим какви действия да предприемем. По случая държавата си свърши работата доколкото може. Следим го много внимателно, там където е необходимо, се намесват и службите", посочи той.

Задържането на британеца Дейвид Бодил, който се издирва от Интерпол, е реализация на ДАНС, с участието на МВР. Иван Демерджиев определи ареста като рутинна операция, каквито се случват често през последните месеци.

Не е имало особена съпротива при ареста на Дейвид Бодил, посочи още вътрешният министър. Той увери, че всички процедури по казуса ще бъдат спазени стриктно и прогнозира, че вероятно Бодил ще бъде екстрадиран в родината му.

Демерджиев обяви, че се е стигнало до края на разплитането на казуса с полицейския чадър над Георги Семерджиев, причинил тежката катастрофа на бул. "Черни връх" в София, при която загинаха две жени.

Освен бившата полицайка Симона Радева, дисциплинарно уволнен е и нейният приятел от 4-о РУ, който е сред първите, оказали се на мястото на катастрофата. По думите на министъра е доказано, че той е допуснал нарушение във връзка с катастрофата и последващата му работа по разследване на инцидента. Извън уволнените дисциплинарно, още 38 служители на реда са наказани по някакъв начин по случая.

"Когато са наказани толкова много хора, към тази система не може да има претенции че не се чисти", каза Демерджиев.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българка

    34 1 Отговор
    Определено не се е стигнало до края, до върха на престъпния чадър. Защо журналистите задават въпроси само към МВР? А клакво стана с прокурора, целия в бяло, който още първите минути НЕЗАКОННО Е БИЛ НА МЕСТОПРЕСТЪПЛЕНИЕТО, не до местопрестъплението , а е шетал съвсем до колата на убиеца. И не само той. Защо не се задават въпроси- бил ли е Семерджиев защитен свидетел на прокуратурата? Защо сме плащали стотици хиляди на НСО за охрана на престъпника Семерджиев? Кой е разпоредил този пореден обир на данъкоплатеца в полза на мафията? Очакваме отговорите на прокуратурата и Радев, който отговаря за НСО

    Коментиран от #8

  • 2 Мнение

    23 1 Отговор
    Как са решили въпроса в Унгария - след като полицията задържи престъпника, прокуратурата в рамките на 30 дни подготвя обвинението. На 31-ия ден се провежда съдебно заседание и присъда за ефективно излежаване в затвор - обикновено от 3 до10 години, в зависимост от престъплението. При нас минават години и НИЩО!
  • 3 !!!?

    11 3 Отговор
    Кремъл награждава, Кремъл наказва и унижава - така е в "американската" колония на Миланов, Копейкин, Сидеров,...!!!?

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ха ха

    6 1 Отговор
    Този цял мандат прекарва в провали!! Как не го е срам??
  • 6 Чорап

    5 0 Отговор
    Трябва превенция аланкооулу, а не да се разплитат чорапи
  • 7 Наивник на средна възраст

    9 0 Отговор
    Наказанието най-прилягащо и с най-голяма ефективност за МВР е - разспускане на цялото министерство и изграждането му отново по примера в Грузия.Друг вариянт е безсмислен и неприложим към най-голямата ОПГ в България.Тя сама себе си не ще оправи...Много са й сгурно взетите кредити,хо хо хо.
  • 8 КАК КОЙ БОЙКО РАШКОВ

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "Българка":

    А ЗАЩО НЕ СЕ ГОВОРИ ЗА ПИЦИТЕ С КРИСТАЛИТЕ ОТ СЕМЕРДЖИЕВ НОСЕНИ ДО МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КИРИЛ ПЕТКОВ. ЗАЩО МЪЛЧАТ ВСИЧКИ МЕДИИ.
  • 9 Хихата

    4 0 Отговор
    Амм, тоз бодил хич не прилича на англосакс (не че онез са гоуеми убавци), май е неква тарамбука.
  • 10 Демократ

    2 5 Отговор
    Това,което се прави в България с Христо Грозев е възмутително.Пропутински страхливци.Чакат уж, а се страхуват да обявят официална позиция.Русия обяви ли официално за международно издирване български гражданин- да, има ли законово право- не.Русия заплашва ли живота на Грозев-да.България обаче пита Путин - защо така,бе, любими. ПЕТ държави от ЕС веднага защитиха Грозев и обвиниха Путин. България толкова много се дискредитира пред света,изгуби всякакво национално достойнство благодарение на управляващите прокремълски плужеци.Не сме и няма да допуснем да превърнете България в руска губерния, много повече сме от вас, ще ви отвеем.
  • 11 Аз ако бях на божков на мястото олеле🤣

    3 2 Отговор
    Бегето щеше да бъде сирия 2 номер или афганистан🤣🤣
  • 12 Шопо

    6 0 Отговор
    Най голямата организирана престъпна група е МВР.
    Всички началници на ОДМВР трябва да бъдат сменени.
    На СДВР също.
    На КАТ също.
  • 13 До номер 8

    0 1 Отговор
    Зо пици с кристали се говори, но само в жълти медии угоднои на предишните управляващи. Другаде лъжи или недоказуеми твърдения не се тиражират.