Last news in Fakti

15 Февруари, 2023 20:51 3 777 30

Нова съседска война с полицай: Униформен заплаши съкооператори с оръжие в София

  • полицай-
  • заплаха-
  • съседи-
  • оръжие

Последната опасна ситуация е отпреди 3 дни, когато заради забележка служителят на реда вади пистолет, насочва го към свой съсед и го заплашва с убийство

Нова съседска война с полицай: Униформен заплаши съкооператори с оръжие в София - 1
Снимка: shutterstock

Нов случай на полицай, заплашил съседите си с пистолет. До ескалацията на напрежението се стига след години на живот в страх. След последния случай - служителят на реда е отстранен, предаде БТВ.

Последната опасна ситуация е отпреди 3 дни, когато заради забележка служителят на реда вади пистолет, насочва го към свой съсед и го заплашва с убийство. За случая е подаден сигнал на телефон 112, разказват хора в квартала, като повечето от тях пожелаха да останат анонимни от страх.

Наричаме този мъж Иван. Той е единственият, съгласил се да разкаже публично за случилото се. От съображения за сигурност крие лицето си.

„Все пак това е човек с оръжие. Ние не знаем дали е прегледан психически, дали като ги приемат на работа - имат някаква база за избор на тези хора“, казва Иван.

От години той живее в близост до улица „Монтевидео“ в София. Един от съседите му е мъж на име Венцислав Мазнев. Той не е особено контактен, казват живеещите в района. През последните месеци са го виждали предимно на улицата с униформа и резачка в ръка.

На 12 февруари около 10:30 ч. мъж, който живее в района, прави забележка на Венцислав за отрязано дърво. Тогава Венцислав вади пистолет, зарежда го и го насочва към съседа си.

„И му казва, че ще го гръмне и го пита какво прави там“, казват съседи.

От МВР потвърдиха, че в случая е замесен техен служител, който работи в столичното 6-то районно управление. И допълниха, че веднага е отстранен от длъжност, започната е дисциплинарна проверка и му е отнето служебното оръжие.

По думите на живеещите в района униформеният Венцислав Мазнев не за първи път проявява агресия. Преди няколко месеца заплашил 19-годишно момче.

При опит на екипа да разговаря с отстраненият вече от длъжност полицай, в квартала ги посрещат с предупреждение.

„Той е опасен, може да ви застреля. Той си е полицай, ама от ония полицаи. Вадил е оръжие на други хора и е стрелял. На много хора“, обясниха съседи.

В дома на униформения не е открит никой. По информация на БТВ той е служител на Охранителна полиция.

Материалите по случая вече са докладвани и на следовател, и в прокуратурата.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    33 14 Отговор
    Интересно защо ВСИЧКИ подобни случаи са в София!?

    Коментиран от #17

  • 2 провинциалист от провинция Тракия

    23 40 Отговор
    На мен ли ми се струва или медиите са подхванали някакво активно мероприятие на тема "защо е лошо да притежаваш лично огнестрелно оръжие"?

    Коментиран от #4, #14, #25

  • 3 Типичен

    60 2 Отговор
    комплексар в униформа! Пълно е с такива! Яко рязане трябва да започне в МВР !

    Коментиран от #9

  • 4 Кочо

    29 14 Отговор

    До коментар #2 от "провинциалист от провинция Тракия":

    Не! Не ти се струва, а е точно така! Властта - мафия се чувства некомфортно, ако в народа има оръжие! Затова търси повод да го прибере! Така, с оръжие ще разполагат само престъпниците! Ще се повиши търсенето на незаконно притежавани и нерегистрирани пушкала от всякакъв вид, калибър и принцип на действие!

    Коментиран от #19

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ТУК ЗАПРИЛИЧА

    12 4 Отговор
    НА мемфис
  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    29 3 Отговор
    ПО ЖИВКОВО тоя щешеда е в ПАНДИЗА или КАРЛУКОВО до ЖИВОТ

    Коментиран от #30

  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    25 3 Отговор
    при СОЦА за убийство смъртна присъда даваха
  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Типичен":

    ТАКА е
  • 10 3.14К

    48 8 Отговор
    По тошово време при съседските войни се гледаше кой ще извади по-хубави мезета и ракии и кой ще бие на карти, докато децата си играят навън до среднощ! А сега урсулите, борелите, бербоцитеи столтенбергите какви неща ни стоварва на главите. Сега кметовете ги инструктира най-наглият посланник.

    Коментиран от #11

  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 5 Отговор

    До коментар #10 от "3.14К":

    ТОЧЕН коментар
  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ром Бакарди":

    МНОГО си ТОЧЕН господин ФИКРЕТ
    ФИКРИ
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Авджия

    21 2 Отговор

    До коментар #2 от "провинциалист от провинция Тракия":

    Доскоро имах пищов , който събираше прахоляка в металния сейф 20-на години , но го върнах на КОС-аджията .Имах и две чифтета които продадох понеже все по-рядко имах мерак за лов .За всичките тези години имах два инцидента свързани с пищови . Единия път едно лайненце ми извади пистолет при спречкване на пътя и ме напсува , след което забрави къде се намира като го започнах . Другият път , през нощта само изщраках с пищов през прозореца на крадец , който правеше опит да отвори колата ми . Радвам се ,че се размина с това ! Купете си спрей или електрошок ако се движите в рисково време или райони .И тренирайте в залата .
  • 15 Милицуанери

    14 2 Отговор
    Полюционери. Просто диагноза.
  • 16 Ген. Гурко

    25 3 Отговор
    Не знам къде ги намират и как ги назначават такива идиоти, обаче положението излиза извън контрол. Или всички трябва да имаме право да си закупим оръжие или на малоумниците трябва да се отнемат пистолетите щом им изтече дежурството. Извън работа -никакво оръжие. И на всеки две години психиатричен преглед пред комисия за всеки служител на реда. Издънките трябва като в любимите ни САЩ да биват последвани от отнемане правата на ранно пенсиониране. А не при всеки опит да се коригира стажа да излизат на ритуално пушене на открито в знак на протест. Щом не ти се е учило навреме и не ти се работи по общия ред ставш полицай. Щом си такъв трябва да си нормален обаче.

    Коментиран от #18, #27

  • 17 нашия

    22 0 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    защото анонимноста в "големия" град ти дава чувствоза безнаказаност......никой не те познава и нямаш срам от никого и при по-ниски нива на съвест резултата е това което е.....
  • 18 нашия

    16 0 Отговор

    До коментар #16 от "Ген. Гурко":

    на две години е много дълъг период имайки предвид в каква стресова среда работят ...проверките трябва да са минимум на 6 месеца ,ако няма поводи за такива прегледи в течение на тези 6 месеца...така ми се струва по-нормално
  • 19 нашия

    12 1 Отговор

    До коментар #4 от "Кочо":

    абсолютно си прав ....въоръжен народ = на по-съвестни управници.....както казва Киро корелацията е директна и не е линейна а е експоненциална /това последното едва ли го е чувал наш Кирчо/ ,но поне е чувал корелация
  • 20 Хората изпушиха

    7 0 Отговор
    На територията!
  • 21 Анонимен

    4 1 Отговор
    Нашите хора са възпитани. Но има хора набеждаващи и затова ви моля по често да давате господин Иван шеф Манчев по света, да се уверят тук живеещите и работещи на високи постове, че навън не е както в България при мама и тати, дс, нали няма да ми одобрите, но не, че са по прости от вас, но всипко е заето и шуробаджанаци от 70 години
  • 22 Истина

    7 9 Отговор
    Трябва да се конфискува всичкото нарезно бойно оръжие от населението ,включително и ловните карабини и автомати . Ловното оръжие трябва да бъде само гладко цевно,така дивите животни ще имат по- голям шанс за оцеляване.
  • 23 Наблюдаващ

    2 3 Отговор
    Кво като си полицай. Бъди добър и карай честно. И няма да усетите как ще побелеете и ме запомнете, относно държанието ви спрямо хора, които не познавате. Що мислите, че сте нещо повече от някои стари ваши колеги. За старото съм липно Аз. Бяха над вас млади хора, но ги осъкатиха. Болно им е. Поне да мижеха да пият, биха се напили от мъка след пенсионирането им, дори и цигари не пушат. Но когато си добър ти се качват на главата.
    Наздраве със студена вода.
    За вас и нашите деца по света, за да живеете вие, децата на дс и вашите баши 70 години
    Македонски песни слушаме, за утеха.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Коко

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "провинциалист от провинция Тракия":

    Не ти се струва и това е много отдавна, само че властта дава заповед какво да манипулират медиите. Аз един път осъдих МВР, че не ми даде разрешително за оръжие. Само го извадих един път при самозащита, но оня, който ме нападна имал приятели полицаи, взеха ми оръжието, и сега ме съдят за заплаха за убийство. Всъщност аз бях нападнатия. На баща ми му отказаха продължаване на разрешителното. Има кампрания на властта тихомълком да се отнемат разрешителните за лично оръжие за самоотбрана. Защото властта е корумпирана и я е страх от гражданите с оръжие. Зер с 50 пнатрона и един пистолет ще тръгнат да свалят царщината.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Джани Командини

    8 0 Отговор

    До коментар #16 от "Ген. Гурко":

    Назначават ги с връзки и протекции. Подборът в МВР в последните 30 години е покъртителен. Назначават се само нагли, безкрупулни връзкари. Качествата и психическото състояние няма никакво значение.

    Коментиран от #29

  • 28 Смърт за психопатите

    6 0 Отговор
    Кой е този Мазнев? Дайте снимка, нека всички знаят кои са тези опасни психопати!
  • 29 Капитана

    6 0 Отговор

    До коментар #27 от "Джани Командини":

    Не само в полиция ами във всички държавни служби е шуробаджанащина, пенсионирани военниработят до 70 годишна възраст, нацначават се само свои хора, рода и т.н., лапат на държавна хранилка, цели родове са на държавната ясла вече трето поколение
  • 30 Бай Митко

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    По онова, "лошото" време тоя въобще щеше да гледа милицията през крив макарон!
    Сега нещата са други, за да станеш полицай първо, трябва да си "12 без 15", второ не до там грамотен и трето да си татуиран от главата до петите и имаш поне пет халки по тялото си!