Last news in Fakti

16 Февруари, 2023 07:24 6 724 17

Стартира делото срещу Гриша Ганчев

  • гриша ганчев-
  • дело-
  • старт

Ганчев, който е собственикът "Литекс Комерс“ и мажоритарен собственик на футболния клуб "ЦСКА-София“, беше пратен на съд през 2015 г. за данъчни престъпления за над 700 000 лева, като според прокуратурата това е ставало чрез продажба без фактури на захар, произведена в Бургаските и Девненските захарни заводи

Стартира делото срещу Гриша Ганчев - 1
Снимка: БГНЕС

Днес ще се гледа делото срещу Гриша Ганчев. Бизнесменът е оправдан от Апелативния специализиран наказателен съд (АСНС) по т.нар. "захарно дело“, което продължи седем години в специализираните съдилища, съобщават от actualno.com.
Ганчев, който е собственикът "Литекс Комерс“ и мажоритарен собственик на футболния клуб "ЦСКА-София“, беше пратен на съд през 2015 г. за данъчни престъпления за над 700 000 лева, като според прокуратурата това е ставало чрез продажба без фактури на захар, произведена в Бургаските и Девненските захарни заводи.
Според обвинението продажбите били извършвани чрез фирмите "Симек“ ЕООД, "Никдоналд Комерс“ АД и "Лозев“ ЕООД.

Още през 2012 г. Ганчев беше обвинен, че ръководи престъпна група и е склонил сина си Данаил, Емилия Станоева и Милко Димитров да извършат данъчните престъпления. Обвинения за помагачи в престъпната дейност бяха повдигнати на Камелия Мирчева (бивш изпълнителен директор на "Литекс Комерс“ АД, член на надзорния съвет на акционерното дружество), Милко Талев, Ивайло Талев, Ичко Лозев и Красимира Гроцева За участие в групата беше обвинен и Тодор Симеонов.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Куфарен

    24 2 Отговор
    милионер !
  • 2 КПСС-БКП

    28 2 Отговор
    Тях червеното знаме роди ги.

    Коментиран от #4

  • 3 Малиии

    30 0 Отговор
    Поредното дело което ще катастрофира, а после Ганчев ще осъди държавата за някой милион. След което заедно ще делкат парата със съдии и прокурори.
  • 4 Продукт

    25 4 Отговор

    До коментар #2 от "КПСС-БКП":

    на ДС и БКП ! Борче , крадец на коли от Западна Европа и куфарче с милиони , пари на България и българите !
  • 5 Име

    17 0 Отговор
    Неуморим, при това - има пари - колкото да купи каквото си иска, но се впуска в нови авантюри, то е като някакъв навик.
  • 6 без да искат

    19 0 Отговор
    Циганите не крадяли а беряли
    та и Тия не взимат а усвояват в името на общото благо и най вече на народа
  • 7 Опааа

    22 2 Отговор
    Ко го бавите тоя вееее?!? Източи стотици милиони ДДС!
  • 8 Ветеран от Протеста

    21 3 Отговор
    А как Гриша Ганчев " приватизира" държавната фирма Петрол със заем от източената банка КТБ от 500 Милиона???500 милиона лева ..а се занимават с някакви си 700 хиляди...
  • 9 Корумпирано Правосъдие!!!

    17 0 Отговор
    Всички крупни престъпници ограбили и ощетили финансово България ги оправдава и "изпира".
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Срам!!!

    20 0 Отговор
    Заради такива мошеници България е ограбена и бедна. Вижте Румъния как ги осъди наред още през 2017 г. и корумпираните политици и престъпниците бизнесмени, и крадливите кметове!
  • 12 Мдаа

    17 0 Отговор
    Този олигарх ще ги "купи и продаде" тези дето ги съдят с милионите си и ще излезе като Дилян Пеевски "чист като сълза". Някой съмнява ли се?
  • 13 Гневен

    10 3 Отговор
    На Крушата му обраха крушите ама тоя мушморок го изпуснаха, но никога не е късно. Той си е създал доста врагове с времето, дори от приятелите си.
  • 14 Брей, че новина - пълна мъглявина...

    4 1 Отговор
    Нищо не се разбира. Как така хем някой е оправдан, хем днес му стартира делото. От 2012 до 2023 имало някакви обвинения ама те били в специализираните съдилища, затова никой не бил осъден, всички били оправдани. Днес имало някакво дело, дето не е ясно нито пред кой съд е, нито за какво е. Ние знаем, че никой не може да бъде съден два пъти за едно и също нещо, та ако ще и всички наказателни специализирани съдилища на планетата да ги разкрият и закрият по сто пъти. А може ли след делото, ако е имало такова, някой грамотен журналист да ни каже за какво е било това дело и къде. А и евентуално, ако може да ни кажете какво точно се случва днес, без да се скалъпват новини, като се "копират изрязано" стари новини????!!!!
  • 15 Ллкййлллл

    0 1 Отговор
    Уйккхулйк
  • 16 газо

    2 3 Отговор
    Ментето утече у канало....хахахахахаха. Търсете кой да припознаете пак!
  • 17 Гост

    3 1 Отговор
    Този трябваше да си остане там.....в 90те...