Last news in Fakti

16 Март, 2023 06:21 943 3

Гледат мярката на задържания бивш граничен полицай по случая "Локорско"

  • валентин христов-
  • мярка-
  • съд-
  • мигранти-
  • локорско

Валентин Христов бе оставен в ареста на 9 март

Гледат мярката на задържания бивш граничен полицай по случая "Локорско" - 1
Снимка: БГНЕС

Софийският апелативен съд решава дали да остави за постоянно в ареста бившия граничен полицай Валентин Христов, предаде БНТ. Той е последният от задържаните, заподозрени за смъртта на 18-те мигранти в камион край Локорско.

На 9 март Софийският градски съд остави Христов в ареста. В съдебната зала стана ясно, че обвинението срещу него се крепи основно на свидетелски показания. Той е обвинен за участие в организирана престъпна група за трафик на мигранти.

Собственикът на камиона, в който бяха открити мигрантите, е разказал пред разследващите, че полицаят и още няколко души са идвали заедно на оглед няколко пъти преди сделката.

Според прокуратурата Валентин Христов е осигурил техническата поддръжка и е участвал в изглаждането на тайниците в камиона. Пред съда обвиняемият заяви, че докато е бил в Гърция, е уведомен от близките си, че е издирван, а след това сам се е свързал с окръжния прокурор на Бургас.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 0 Отговор
    ще го пуснат под гаранция
  • 2 Шпеки

    2 0 Отговор
    Един медал и по живо,по здраво
  • 3 макс

    0 0 Отговор
    Дали умишлено не го наредиха това момче.Със свидетелски показания е най-лесно,срещу някой лев,......!?