Last news in Fakti

7 Април, 2023 12:35 2 505 25

МВР за убитата жена: Имала е изострени отношения със задържания, търсила е помощ от НПО

  • убита жена-
  • мвр-
  • изострени отношения-
  • помощ-
  • нпо

„Жертвата не е подавала сигнали до МВР. На 3 април е постъпил сигнал от нейни близки, че нямат контакт с нея и не се е явила на среща, на която е трябвало да вземе детето си“, коментира главният секретар на МВР Петър Тодоров

МВР за убитата жена: Имала е изострени отношения със задържания, търсила е помощ от НПО - 1
Снимка: bTV

„Жертвата не е подавала сигнали до МВР. На 3 април е постъпил сигнал от нейни близки, че нямат контакт с нея и не се е явила на среща, на която е трябвало да вземе детето си“.

Това коментира главният секретар на МВР Петър Тодоров по повод намереното тяло на убита жена в багажник на кола в София. По думите му личен конфликт е причина за убийството.
„В рамките на няколко часа е задържано лицето, за което е събрана информация. По-късно е открито тялото на жената. Вече има образувано досъдебно производство. Двамата са имали връзка. В резултат на изострени отношения той е пристъпил към това брутално действие“, добави той.

По информация на bTV жената е имала притеснения за живота си и на работното си място е оставила бележка, в която пише, че ако се случи нещо с нея, трябва да се търси определен човек.
Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев коментира, че проблемът с домашното насилие ескалира.

„Нужна е по-добра комуникация между институциите и неправителствения сектор. Имало данни, че жертвата е потърсила помощ от НПО, но сигналът не е стигнал до МВР“, посочи Демерджиев.

Убитата жена бе намерена в багажник на кола в София. По непотвърдена информация на bTV тялото е открита в трета кола - нито в нейната, нито в тази на заподозрения. Багажникът е бил затворен с полиуретанова пяна.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 бай Ставри

    31 5 Отговор
    Както се вижда НПО-то и е помогнало.

    Коментиран от #7

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Щом от НПО..

    25 8 Отговор
    Само Сорос е могъл да я спаси..

    Коментиран от #5, #19

  • 5 Тези НПО защо не работят с

    25 2 Отговор

    До коментар #4 от "Щом от НПО..":

    МВР ???? Толкова ли е сложно във времената на изкуствения интелект????
  • 6 Така

    10 24 Отговор
    "традиционалистите" защитават "ценностите" наследени от комунистическото време: когато жената не прави "това което трябва" прилагат "ценностите" си. Затова и реват срещу Истанбулската конвенция и всичко, което пази жените ТОЧНО от такива неща.

    Коментиран от #25

  • 7 Явно

    3 13 Отговор

    До коментар #2 от "бай Ставри":

    ... одобряваш това, което е направил този с "ценностите".
  • 8 Механик

    24 9 Отговор
    Пак почваме с пропагандата на истанбулската конвенция.
    Не разбрахте ли, че няма да мине номера тука? Ние не сме шведи, немци, норвежци, датчани и пр. облъчени мозъци!
    Имаме си чудесни закони, защитаващи всеки който е тормозен. Приложете законите и готово.

    Коментиран от #9

  • 9 Законите

    10 19 Отговор

    До коментар #8 от "Механик":

    ни, каквито са "чудесни" не защитават такива жертви, и тъкмо в това е проблема. Истанбулската конвенция и всъщност всеки международен акт, с който се установяват по-сериозни мерки за защита на жените, има за цел ПРЕВАНТИВНО да спира крома ньонците от такива действия. Такива мерки имат възпираща цел. Неслучайно "традиционалистите" ги е СТРАХ от прилагането им, защото от ръцете им изпада най-мощното им оръжие за тормоз или още по-лоши неща. Всичко тръгва от мисленето какво ти е "позволено". Когато си мислиш, че можеш да се "разпореждаш" с друг човек, се стига до такива неща като това.

    Коментиран от #12, #18, #21, #22

  • 10 123

    19 12 Отговор
    Да се забранят всички НПО-та, в Б-я. Имаме си държавни органи за всичко. Вън от НАТО и ЕС.

    Коментиран от #11

  • 11 456

    10 17 Отговор

    До коментар #10 от "123":

    По добре ти се изнеси от родината.

    Коментиран от #16

  • 12 Като

    15 6 Отговор

    До коментар #9 от "Законите":

    Като те слушам какъв си "интелект", ти предлагам да спреш да коментираш неща които не разбираш. И тъй като май имаш нужда от помощ ето един безплатен съвет, точно за такива като тебе: Като вземеш надника вместо да го вкараш в "машинката" на кварталното казино, ходи си погаси 5те бързи кредита, че ЧСИ-тата вече потриват ръчички за 20 годишното ти БМВ, и после ще трябва само с приказки за Истамбулската конвенция да се големееш пред колежките от селското си университетче.

    Коментиран от #13, #14

  • 13 Салим

    6 13 Отговор

    До коментар #12 от "Като":

    Руските и американските подлоги да се набутат по затворите. Държавни изменици. България е страна на мюсюлмани и христяни които живеем в мир.
  • 14 Законите

    1 13 Отговор

    До коментар #12 от "Като":

    Точно за такъв манталитет става дума в коментара ми. И няма смисъл да губя време с някой, който за последен път е влизал в образователна институция в средното си образование. Просто моята загуба на време е в пъти по-неблагоприятна от твоята, защото моето време всъщност е ценно, защото зад него има нещо.

    Коментиран от #15

  • 15 Като

    13 1 Отговор

    До коментар #14 от "Законите":

    Абсолютно не искам да си губиш времето с мен: ходи бачкай! И да кажеш на колегите от тейкауей-а, че ми писна да ги чакам по 1 час!
  • 16 123

    13 6 Отговор

    До коментар #11 от "456":

    Може и да дойде такъв момент. Не го изключвам като възможност. Но все още сме мнозинство, и има шанс да ви наритаме кирливите соросоидни задници, извън Б-я.

    Коментиран от #17

  • 17 345

    3 15 Отговор

    До коментар #16 от "123":

    най-вероятно да седнеш на бутилка или на вог.като твоите бро тушки.после ставаш на гранули
  • 18 1112

    15 4 Отговор

    До коментар #9 от "Законите":

    Колкото и да ти е странно, законите са достатъчно добри, съвсем друг въпрос е как се прилагат. От години при подаден сигнал за домашно насилие следва задържане на заподозрения до 24 часа по Закона за МВР и издаване на ограничителна заповед, дори ако няма преки доказателства. Да не говорим, че ако имаш оръжие, идват КОС-аджиите и го прибират. Познавам полицай, на когото след такъв сигнал отнеха дори служебното оръжие и беше пред уволнение, защото без него не може да си изпълнява служебните задължения. Насилието във всичките му форми е голям проблем, но борбата с него трябва да започне на държавно ниво чрез дълбоки реформи в институциите, така че законът да се прилага еднакво във всички случаи. Ако това не стане, няма значение какви конвенции ще ратифицираме или какви закони ще приемем. След като те ще се прилагат от същите прогнили институции, ефектът ще е нулев.

    Коментиран от #20

  • 19 00098

    3 11 Отговор

    До коментар #4 от "Щом от НПО..":

    и Копейкин също
  • 20 8767

    4 13 Отговор

    До коментар #18 от "1112":

    Абе решил ли е да я чисти нищо не я спасява от тия ревниви мъже
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 *****

    9 1 Отговор

    До коментар #9 от "Законите":

    "Истанбулската конвенция и всъщност всеки международен акт, с който се установяват по-сериозни мерки за защита на жените, (...)". А моя конвенция, кой международен акт установяват по-сериозни мерки за защита на мъжете?
    ПП. Статии със заглавия"Жена уби мъжа си след скандал", "След семеен скандал: 40-годишна жена уби с нож партньора си" ги има и "тук". Та???
  • 23 Гражданин

    1 4 Отговор
    Законите са социалистически. Нрава ви е комунистически. Майката на убиеца доколкото прочетох и по телевизията е кмет. Ще се влаче с години делото, ще си платят и тн. Жалко за младата жена. Мир на душата й. Каквата и да е, много взехте да се убивате за дреболии. Имало е и преди, но границите бяха затворени, а сегашното, застрамете се, родителите ви и те едни никакви

    Коментиран от #24

  • 24 Гражданче

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Гражданин":

    Нрава ви е комунистически.
    Не съм го измислил аз;-):
    - През 1944 г. жените в България придобиват равни избирателни права, а през 1945 г. в 26-ото обикновено Народно събрани са избрани за депутати първите 16 жени;
    - Цола Драгойчева е първата жена-министър (1947) в България;
    - Полина Недялкова е първата жена-генерал (1974) в Б(Н)А.
    Прав сте, изобщо за комунистите жената не е (била) човек ...
  • 25 Онака

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Така":

    А коя конвенция пази мъжете ( виж коментар 22)? Никоя, нали? Защо ?!?